Přejít na obsah

Bayerische Motoren Werke

Doporučené příspěvky

Romane, z tý dvojky jsem fakt byl překvapený, protože jsem si myslel to samé. Posez je vyšší, jak se na takovou krabici patří, ale podvozkem, řízením a čitelností chování je to fakt příjemné překvapení! A stejně tak mě potěšila změna u nové X1, která se oproti předchozí generaci fakt posunula o notný kus dál, co se chování podvozku a pohonu týče.

Odkaz ke komentáři

Petře: tak jasně že u nových modelu se museji odchytat mouchy ale že by to byli hned sršně? Já jsem v tom ještě nejel,jen jsem to okukoval u dealera a to zpracování vevnitř,palubovka,obšití,grafika displeje to je prostě TOP. Z toho dýchá luxus na každém milimetru :)

Honzo: člověče to me asi nepřesvědčiš s tou dvojkou :) Dávali nějaké dárečky? Vloni jsem dostal pěknou škrabku na skla :)

Každopádně tam pojedu den předem jelikož pak by to bylo hodně narychlo což nechci.V neděli na derby do Pardubic :)

Upraveno uživatelem romariooo
Odkaz ke komentáři

Honzo: tak mám po akci.Včerejšek byl jeden z posledních dobrých dnů na testování čtyřkolek jelikož už odpoledne po nás začala obleva.Jezdili jsme na letišti a mě se povedlo urvat to nejlepší podle mě co tam bylo...ale byl to boj vystartovat k M135i.Ten zvukový projev a celkové chování mě dostalo maximálně! 327 koni.Základní cena 1,220 a cena testovaného vozu 1,5 mega.

Absolutně mě nezaujali X modely člověče včetně toho interieru a tekl jsem z řadicí páky.To jsem opravdu nechápal že to jsou modelové řady 2015.Jizdní vlastnosti dobré ale nekoupil bych to.

Jinak jsme se bavili ohledně autodromu v Rakousku a budu to chtít absolvovat.Je to na celý den a cena cca 170 euro.

P.S zajimavé je že všechny instruktory tam maji zadokolky a Xdrive by domu nechtěli.Bavil jsem se se třema nezávisle na sobě a tahal z nich rozumy.Z 95% absolutně nevyužité(tim nemyslim kdo bydlí na horách a denně jezdi kopečky) tam asi ano ale kolik takových případu známe.Dražší servis,spotřeba a hlavně...podle jejich slov nuda :) nakonec na dálnici ve vyšších rychlostech s X drivu se stává zadokolka :) 170 a vice zapína pouze zadní pohon.

post-81-0-66076500-1453754820_thumb.jpg

post-81-0-89899400-1453754826_thumb.jpg

post-81-0-90032100-1453754833_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

S tím 4x4 obecně to je přesně ono. Samozřejmě, že s Octavkou předokolkou se moc sranda neužije, ale zrovna já jsem ten, který výslovně nechci 4x4, byť bydlím v srdci Krkonoš a domů jezdím v zimně po sněhu. Čtyřkolku jsem měl krátce O1, potom O2 a od O2FL jen předokolky, nejezdím "na hraně", abych potřeboval zachraňovat a o 1 až 1,5L vyšší spotřeba je při mém nájezdu docela znát,servis a a pořizovací cena je kapitola další.. Mé definitivní rozhodnutí v tomto směru bylo po zimě, kdy bych sice 4x4využil, ale stejně jsem díky zablokovaným silnicím zůstal stát mezi dvoukolkama. Honza

Odkaz ke komentáři

V první polovině videa nic neočekávaného... rozdíly v systémech pohonu se projeví až při jízdě na limitu. Na kruháku demonstrovala typické vlastnosti jednotlivých pohonů. Audi s 4x4 bylo nedotáčivé, ale samozřejmě ne tolik jako předokolka.

Při druhém testu říkala, že 4x4 má výbornou trakci v přímé linii, na limitech je dobré, ale žádný zázrak. Se zadokolkou se dostaneš do určité přetáčivosti, ale přední nepoháněná kola namířená tam, kam chceš jet, a tlak zadních kol pod plynem Tě vytáhnou. Nekritizovala Alfu, to co předvedla udělá v krizových situacích většina předokolek.

Odkaz ke komentáři

Viktore: to jsem potřeboval.Díky moc.

U pohonu všech kol je nevýhoda že když už se to "urve" tak s tim se dá těžko něco dělat.U té své zadokolky cítim opravdu pod sebou "co se děje" a mám z toho respekt.Cítim to spojení se silnici a myslím to vážně.

Něco podobného se bohužel stalo předevčírem v Peci pod Sněžkou...fyziku prostě nedá ochcat.

Odkaz ke komentáři

Kdyby jen mouchy, to jsou spíš takový sršně :)))

O Skodovce radsi mluvit ani nebudeme. :) OIII se uz nejaky cas vyrabi a ze by meli soudruzi neco vychytaneho, to se rict neda. Po 25.000 km vrze stredovy tunel a to se jezdi jen po krasnych dalnicich, zadne polnacky. Vcera jsem musel dolit uz dohromady pres 2 litry oleje, to je docela sila. Pomale nacitani a obcasne vypadky Amundsena ani nezminuji. Predni tlumice vydavaji opravdu prapodivne zvuky, pravy zadni totez.

Opravdu premyslim, ze po roce jezdeni timhle sracem prejdu na Mondeo nebo na novy Talisman. Skodovka je jen nalesteny prd.

Odkaz ke komentáři

romane, tak dneska ještě starší brácha nebude, po cestě se mu rozsvítilo dobíjení a v místě předávky už nenastartoval...... takže předávka neproběhla............ na jednu stranu dobře, že se to stalo ještě jemu a ne mě o pár km později, každopádně budou další probdělé noci.......... ach jooooooooooooo, už když sem vyjížděl začalo sněžit, tak sem si říkal to nebude dobrý, pak přestalo a vylezlo sluníčko, tak si říkám že by? a nakonec toto.................

ale snad to bude prkotina, je to auto, na tom se může něco pokazit............. tak sem si udělal jednu mobilovku a doufejme že bude co nejdříve doma, stk proběhla bez závad a evidenčka je už na mě...........

post-3084-0-71465900-1454508619_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

klasika 330i, takže šestivál 3.0 benzín, 170kW.....

na dnešek sem byl ve 4 ráno vzhůru a už sem neusnul jak sem se těšil............ jinak auto už by mělo být odtažené na plaťáku do servisu, snad to bude nějaká ptákovina....... holt mu půlroční stání neprospělo:-(

Odkaz ke komentáři

to je solidní motor ,hlavně pojistka vychází o hodně lépe i díly než na M3... tu M3 jsme počítali s kamarádem, ještě Jim mě počítal pojistku a to sou prostě šílený částky....

Jediné co je, tak to cabrio je kurva hodně těžké, ale tak to už je jenom takový detail.

jj to může být cokoliv no a prodejce ti vůbec nabil baterku?

co to má za kola, 18"?

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři

romane, tak dneska ještě starší brácha nebude, po cestě se mu rozsvítilo dobíjení a v místě předávky už nenastartoval...... takže předávka neproběhla............ na jednu stranu dobře, že se to stalo ještě jemu a ne mě o pár km později, každopádně budou další probdělé noci.......... ach jooooooooooooo, už když sem vyjížděl začalo sněžit, tak sem si říkal to nebude dobrý, pak přestalo a vylezlo sluníčko, tak si říkám že by? a nakonec toto.................

ale snad to bude prkotina, je to auto, na tom se může něco pokazit............. tak sem si udělal jednu mobilovku a doufejme že bude co nejdříve doma, stk proběhla bez závad a evidenčka je už na mě...........

Ty jo pane....krásnej strojek.

Hlavně až stáhneš tu střechu v létě a pojedeš do práce s vlasy vlajícími ve větru... :-D

Odkaz ke komentáři

romane sorry že ti to tu plevelíme:-)

marekczek: jj, pojistka je v pohodě, až mě to překvapilo. cabrio je tuším o 160kg těžší než cupé. kola jsou 18", předek 225/40, zadek 255/35

holy: díky,ale ještě není doma, sice to je na spadnutí,ale pořád se něco může pos...

s větrem ve vlasech dobrej forek:-) a do práce asi ne, nebudu provokovat lidi:-))

Odkaz ke komentáři

tak altík ko, dnes objednány nějaké díly (snad prý ložiska měla vůli) a uhlíky, nesliboval, ale zítra by mělo být hotovo

uklidnilo mě, že když sem se podíval na E46 forum, tak v sekci technické otázky, problémy, poruchy je jako šesté vlákno od shora a jako nejdiskutovanější "alternátor" a vzájemně se tam vítají, že patří do klubu komu kleknul, že je to častý jev..........

Odkaz ke komentáři

tak od dnešního odpoledne je starší brácha v našem vlastnictví:-)

snad mám všechnu smůlu vybranou, byla to láska na první pohled! díky romane za prověření, v podstatě to utvrdilo skutečný stav. jsou tam drobnosti,"kosmetika" , ale táhne mu na 14 let a to doladíme:-)

post-3084-0-23762400-1454795262_thumb.jpg

post-3084-0-95035500-1454795281_thumb.jpg

post-3084-0-04841400-1454795299_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...