Přejít na obsah

2.0 tdi BKD - pomerne vysoka spotreba

Doporučené příspěvky

Trochu ti budu oponovat... Zdejsi velky bratr si nechal delat 2,9 TDI BKD... A dival jsem se do technicke dokumentace jak se delaji rozvody a jak se doserizuji... Viz navod... Ten postup co uvadis se serizovanim predvsriku se u PD nedela... dela se zakladni nastaveni.. v pripade ze mas vse OK... a udelas to bude hodnota skupiny 4 - 4 policko v nule ale urcite podle DP se to neserizuje jinak nez je v DP... To co tady popisujes samozrejme posune casovani vacky vuci klikove hrideli, ale standartni serizeni to neni... Jenom pro upresneni... v priloze je komplet popis toho nastaveni...:rolleyes:

serizeni rozvodu.pdf

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 4 měsíce později...

Ale i kdyby na klasikách gumách, když jí šlapeš na krk, 6,2 l/100 km je nějak málo. Já mám kola jako ty, léto 225/45 R17, zima klasika 195/65 R15,ale na hlínách a když to nehonim, jsem schopnej se dostat pod šest, ale jinak ne, naož takhle nízký hodnoty. Al etřeba mám něco v čudu.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Nový rozvody přece nemají na spotřebu vliv. Ten motor jede přece furt stejně, jen máš po nových rozvodech klid, že se ti nepřetrhne řemen, nepřidřou kladky a řemenice a nepoteče pumpa, pokud si jí vyměnil taky. Ale se spotřebou to nemá co dělat. Leda by ti to zralo najednou hodně, to by pak chtělo hnout s vackou, ale aby to zralo málo, to někde :-)

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

ahoj,

mám po rozvodech a auto žere víc než před. Dnes diagnostika a vačka je na -0.5 je v normě? píšete všude že má být 0 v servise mi řekli že se řemen vytáhne či co a půjde to k té 0 samo. Po rozvodech najeto 300km a nedostanu se pod 6l dálka jízda klidná.

Na volnoběh zahřátého motoru mi skáče 0.6 - 0.7l/hod

motor BKD 16V

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Probíral jsem to snad z celým servisem u autorizáku AUTO Heller v Ostravě a tam mi řekli, že tím, že to je celé počítačem řízené, tak si to ten motor umí sám srovnat (pumpu, vstřik apod.). Kdyby bylo něco někde uskočené o zub, tak to prý ani nenastartuje a neojedu ze servisu. Jediné, co je ještě napadlo, že odešlo jedno z čidel teploty (voda, vzduch) a tím pádem to jednotka špatně vyhodnotí a třeba neodpojí sitič a to udělá tu spotřebu.
Další, co je napadlo, že je špatné čidlo, které posílá informace do PP, takže ten tu spotřebu jen špatně přepočítá, proto mi doporučil to v první řadě zkusit spočítat sám od víčka po víčko.

Jinak já jsem na nových rozvodech najel zatím asi 400, většinou město a příjde mi, že to klesá tak 0,2l/100km po každých 100km ujetých. Takže je teda třeba možné, že se ten řemen vytáhne a "zapracuje" jak má?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

kluci jak je to s těma rozvodama? Věděl jsem to, ale zapomněl a ted to nemuzu najit :D

Nastaveni do + znamená že bude větší spotřeba

nastavení do - menší?

nebo naopak?

mám to +0,5, ale zdá se mi že to papká víc. Bylo to v servisu a sundavali hlavu...

Předtím jsem si dělal rozvody sám a vím že to bylo nastavený na 0,5, ale právě už si nejsem jistý, jestli do + nebo do -

( a teď nemam po ruce přípravky abych to zkontroloval)

Díky :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • I když je toto vlákno již několik let mrtvé, rád bych popsal pro ty, kteří před tímto problémem stojí poprvé, jak se dveře štelují správně. Dveře se štelují šrouby na pantech vždy v horizontální rovině. Přítlak spodního nebo horního rohu dveří se šteluje šrouby na dveřích. Výška dveří na straně zámku (většinou dveře stářím spadnou a jdou špatně zavřít) se šteluje šroubama na spodním pantu na karoserii. Na předních dveřích je jeden šroub z interiéru a druhý z venku (na předních dveřích se k tomu šroubu dá dostat po oddělání zástěrky a částečně podběhu předního kola). Na horní pant, pokud není poškozený, většinou není nutno sahat. Pokud je auto na heveru, je nutno počítat s tím, že až se auto sundá, tak se karoserie prohne a dveře si trochu sednou. Tudíž je nutno dveře v autě na heveru utáhnout tak, aby byly mírně nad ideální polohou zámku. Postup výškového seštelování předních dveří: povolit šrouby na přením kole a dát auto na hever sundat přední kolo a zástěrku (na třech šroubech a dvou plastových západkách, které by se měly před sundáním vyvlíknout) vyšroubovat 2 šrouby na podběhu na straně ke dveřím (není nutno sundavat celý podběh) a povolit šroub na spodním pantu dveří, který je za podběhem dobře dosažitelný. Nyní dveře visí na spodním pantu pouze na jednom šroubu. sundat obložení interiéru z duhé strany spodního pantu (na dvou šroubech) a povolit druhý šroub pantu. Šroub je poměrně hluboko v díře u držáku konektoru kabelů dveří. Je nutná ráčna s nástavcem, nebo torx zástrčný klíč s nějakou trubkovou násadkou. V tomto okamžiku se dveře vlastní vahou propadnou a jdou zavřít jen, když se nadzvednou. dveře přivřít a podložit tak, aby byly mírně nad ideální polohou (používat dřevo a hadry, aby se nepoškrábala barva). Pokud člověk nemá k dispozici dříví příslušné velikosti, dá se použít druhý hever. Utáhnout vnější šroub pantu od kola. Musí se to párkrát vyzkoušet a dostat do ruky sílu utažení šroubu i výšku nadsazení dveří. Nakonec utáhnout vnitřní šroub. Je to docela milimetrová práce, protože při odhadování nadsazení dveří je nutno vzít v úvahu, že dveře si sednou dvakrát: jednou, když se sundá podložení dveří po utáhnutí šroubu pantu a podruhé, když se auto sundá z heveru. Takže se to musí párkrát zopakovat. Nicméně, kdo si dá záležet, má dveře seštelovány lépe než ze servisu, kde se s tím nikdo nepáře.  
    • Tak dnes jsem překonal 1500 km, píšu si to tady do deníčku 😄. Přes víkend to kašlu, to vedro je hrozné, dnes jsem jel 40 km a tachometr mi ukazoval 35,9°C - hruzinec. Jet nějaký delší kopec, tak mě jebne.🙈
    • No myslím, že jsi určitě neudělal chybu. Tak ať jsi taky spokojený. Já jsem zatím max. spokojený 😉👍 
  • Vytvořit...