Přejít na obsah

2.0 85 kW Nejčastější závady a problémy

Doporučené příspěvky

Tak jsem se dnes málem ani nerozjel jak se to dusilo. Poškubávalo to jak pr.se. Po pár metrech to bylo zase dobré jen to cukání kolem 2000t otáček. Ale ráno to ani necukalo. Takže si to semnou hraje. Nevím co mám zkusit vyměnit dřív. Zapalovací kabely nebo váhu vzduchu nebo snad ještě neco jiného? Mohly by to prý být i lambdy? Tak nevím. Poradí mi někdo? Ať se toho cukání konečně zbavím. Na diagnostiku jedu za týden. Tak zatím aspoň nějakou radu naco se mám zaměřit. Díky za rady

Odkaz ke komentáři

No ja ti nevim mam origo svicky pro nas motor a to je tusim od ngk.Jinak kabely muzou bejt taky jety obvzlast pokud je mas puvodni a stoji do 1000Kc.vaha vzduchu muze taky zlobit ale bez vagu nezjistis nic chce to napichnout a pozorovat chvilku hodnoty jak se chova vaha i obe lambdy.Jinak origo vaha vymenym zpusobem v origo servise asi 3000 az 3500Kc. Nema smysl te tu strasit nejdriv to chce diagnostiku a pak se muze lepe radit.

At to dobre doresis :)

Odkaz ke komentáři

Tak, hlásím se do klubu Octavií se svítící MIL kontrolkou... Situace. Auto jsem půjčil přítelkyni - 2x jí to zdechlo při rozjezdu do kopce a pak napotřetí odskákala z křižovatky. Hned potom jsem si všiml rozsvícedné MIL kontrolky. Nevím jestli je to tím způsobeno ale zozsvítila se po tomto, řekněme, nešetrném rozjezdu. Po napojení na diagnostiku jsem vyčetl chybu: 408c - Lambda sonda, řada 1, sonda 2 : nahodilá závada - žádný signál.

Po vymazání a ujetí cca 15km se MILka opět rozžhla.

Dá se lambda nějak zkontrolovat? Třeba zapojení? kde ho najdu (kam je zapojená)... a nebo je definitivně po ní a pomůže jen výměna... jinak auto si jen přede a nepozoruji žádný rozdíl ani v jízdě ani ve spotřebě - zatím. Ale z principu mě ta kontrolka nebetičně s.re.

Řešil někdo podobný problém? Dík za každou radu.

Odkaz ke komentáři

Ještě jsem si všiml jedné věci... Mám možnost porovnávat zapojení s jinou O1 2.0 85kw, neznám kód motoru, nevím jestli je euro4 nebo 3. Je dotažená z anglie (řízení vpravo) a je to automat. když jsem koukl pod auto tak po žádné lambdě ani památky - pak jsem našel jen jednu a ta je hned za motorem za svodama. Dole pod autem je na Katu na zadní straně jen zašroubenej šroub na místě kde by asi měla být druhá LMBD sonda. - Je toto proto, že by to mohla být verze s euro3? A nebo je to výtvor domácího kutila. Ptám se jen proto abych měl lepší přehled a načerpal info od zkušenějších uživatelů. dík

Odkaz ke komentáři

Tak to je ta lepší verze :lool:. Jinak se ještě zeptám, jde vyměnit v pohodě? Já se na to díval a je to dost zakopané za altíkem, nemusí se sundávat?

Já měnil v létě termostat tchánovi na VW polo 1,4 a dával jsem nový i ten plast na hadici. Byl v něm ulomený protikus termostatu a tím pádem se termostat sekl v zavřené poloze.

Odkaz ke komentáři

kdepááák...........jen nemužu pořádně za jízdy zahřát motor......při stání OK...za jízdy začně padat ;)

Jako se ti to ani při teplotách nad nulu jaký jsou teď neohřálo za jízdy na 90°C? Já řešil podobný problém...ale v zimě, taky mi teplota padala když jsem jel po dálnici ale při kontrole byl chladič studený a hadice k němu taky takže termostatem to nebylo. Vyměnil jsem čidlo teploty a čekám na další zimu jak se to projeví... jinak když jedu z delšího kopce tak mi teplota taky spadne a to i když je kolem 10°C.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ještě k teplotě: Rafika která ukazuje na přístrojovce je opravdu orientační... jel jsem s autem a měl napíchlou diagnostiku a Při teplotě 68°C mi rafika už ukazovala 90... Pak to lezlo dost pomalu - 82-85-88. A Provozní ve městě mám na 95°C dle diagnostiky (během všech těchto hodnot byla rafika na 90°C a polohu neměnila). Je to jen takový poznatek, možná se to někomu může hodit...

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Tak mě vypověděla 2. lamda sonda. Koupil jsem od Delphi tuto :

http://autokelly.cz/#BID=6|PATH=3761801;7;1116;26873;851002;851042;851045|CT=5|PCT=4|CUR=0|EM=False|PGS=20|PT=0|PDID=3821885|PVT=1|SHT=1|SD=0|ST=0|LNG=0|

Už jsem ji i vyměnil akorát kontrolka motoru nezhasla... tak předpokládám, že dokud nevymažu paměť závad tak mě ta kontrolka svítit bude. Nebo by měla zhasnout jned? Ví někdo?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
Guest Nerevar80

Zdravim, taky su šťastným majitelem O1 2.0mpi AZJ, 275 tis. km bez problémů a před 2 dny začala vydávat prvních 20 km od startu sem tam asi 1 s pískavý zvuk od motoru. Nemá někdo taky tuto zkušenost a radu?

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak, hlásím první "závadu" na motoru... šlo o termostat, teď za pomoci diagnostiky si motor drží i z táhlého kopce 88°C a po městě je na 90ti. Takže spokojenost. Výměna byla trošku komplikovaná tím, že mám LPG zástavbu - ale po demontáži altíku to šlo bez problémů... Jinak jsem pro sichr vypustil vodu - za což kluky od VW chválím, jak vymysleli výpustný ventil (žádný rozpojování hadic).I tak z bloku stejně cca půl litru chrstlo po demontáži plastové příruby... tak až to bude někdo dělat, dejte si na to pozor.

Termostat jsem dával od Wahlera ten by měl něco vydržet.

Odkaz ke komentáři

Tak menší resumé k termostatu. Právě jsem přijel... cca 150km v kuse. 50% dálnice - 20% město - 30% okresky. Měl jsem auto napíchlý na diagnostiku a takto to vypadá.

Teplota se drží mezi 90-92°c. Při větší zátěži se dostane i na 94, víc ne... při sjezdu táhlejšího kopce bez plynu se teplota nedostane pod 88°C, Takže termostat maká :)

Tady je graf pro lepší představu...

Teplota okolního vzduchu 0°C

post-5912-0-03618900-1330895300_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zdravím všechny 2.0

Mám octavii 5 let jsem sní spokojen ,rozhodně bych neměnil.

Kontrolka CHECK jse mi roželu už podruhé.

Poprvé to byly svíčky a palivový filtr.

Teď podruhé jsem vyměnil lambdu před kat. a pořad stejné a navíc to strašně smrdí a cuká i na volnoběh.

Nevím co stím jestli i druhá lambda nebo váha vzduchu?

prosím o radu díky

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 4 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...