Cobrak92 Odesláno Červen 27, 2016 Sdílet Odesláno Červen 27, 2016 Ahoj. Jsem tu nový, proto se omlouvám, pokud nějakým způsobem poruším pravidla fora ohledně špatného zařazení otázky. Chtěl bych se zeptat. Mám octavii 2.0tfsi r.v.06/2007. Při jízdě lehce pšouká turbo už od koupě, výkonově to nijak negativně znát nejde. Chci se zeptat, jestli je to v pořádku? Jakoby lehce to pšoukne, když sundám nohu z plynu. Díky za odpovědi ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
swenak Odesláno Červen 27, 2016 Sdílet Odesláno Červen 27, 2016 No tak když jsi nový a omlouváš se, tak to je jiná.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vokial Odesláno Červenec 25, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 25, 2016 Škube když za jízdy sundáš nohu z plynu? Takový problém mám já, škubne to jak při sundání nohy z plynu tak i při přidání. Vždy mezi 2200-2500 otáček. Víš čím by to mohlo být? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
orgasmic Odesláno Červenec 26, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2016 Diagnostika říká co? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Amim Odesláno Červenec 27, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2016 To co popisujes dela i me, auto mam vsak v poradku a dela to sportovni sání, ktere odfoukne pri sundani nohy z plynu, koukal jsi pod kapotu, nemas ho tam taky? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
orgasmic Odesláno Červenec 27, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2016 Nebo může mít nějaký dobastlený chip. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vokial Odesláno Červenec 27, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2016 orgasmic: Přiznám se, že na plnohodnotné diagnostice jsem to neměl, jen na mobilu přes appku carista, a chyby tam mám různé, ale co by se snad týkalo tohoto problému nee. Chip nemám, resp. předešlý majitel se o něm nezmiňoval a inzeroval 200 koní. Dělá to už od koupě (10/2015), ale nějak to neřeším, auto jede jinak dobře (ťuk ťuk). Jen mě napadlo se zeptat, když to tu nadhodil mischicka. Jinak jak sem psal že to dělá vždy mezi 2200-2500, tím sem myslel že jen mezi těma otáčkama ale ne úplně vždycky Amim: Nee, mám standartní sání 0 Citovat Odkaz ke komentáři
orgasmic Odesláno Srpen 17, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 17, 2016 No hlavně se divím, že s tím někam nezajedeš...můžeš si zadělat na větší problém takovou ignorací ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinku Odesláno Říjen 18, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2016 Zdar, pomalu mi odchází zadní díl výfuku. Máte někdo radu nebo zkušenost čím to nahradit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
neptun1 Odesláno Říjen 18, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2016 chceš akože len nejakú alternatívu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinku Odesláno Říjen 18, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2016 určitě nechci žádnej kravál, originál jsem nikde neviděl, tady je třeba nějaký Ulter sport: https://www.tuningshop.cz/ladene-vyfuky-a-koncovky/sportovni-vyfuk-ulter-sport-skoda-octavia-ii-rs-2-0-tfsi-147kw-2-koncovky-70-mm/ , ten nemá homologaci, moc toho v nabídce není 0 Citovat Odkaz ke komentáři
clifford Odesláno Říjen 19, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 19, 2016 Ahoj. Zvažuji koupi 2.0TFSI (BWA) a řeším jestli do toho jít. Trápí mě spotřeba oleje. Pomůže používání oleje 10W50 a výš nebo je to jen kec??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinku Odesláno Říjen 20, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 20, 2016 já dolívám 2dl/1000km, 10ku jsem zatím nezkoušel, někdo tady psal, že 10w60 pomůže 0 Citovat Odkaz ke komentáři
swenak Odesláno Říjen 20, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 20, 2016 Já jedu 10W40 a mám minimální spotřebu. Před výměnou pístů jsem míval se stejným olejem tak 1l/10000km-7000km, což mi nepřijde moc. Ono je to taky stylem jízdy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
clifford Odesláno Říjen 20, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 20, 2016 Proč jsi měnil písty?Za rok najedu tak 7tis dost po městě a pak couračky po okolí 20-70km občas se jede dál.Právě hodně lidí používá 5w30LL a hodně dolívá tak by mě zajímalo jestli ten hustší olej pomůže.Ví někdo proč to vůbec ten olej bere? Pístní kroužky nebo co je špatně 0 Citovat Odkaz ke komentáři
swenak Odesláno Říjen 20, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 20, 2016 Odešel mi píst a kroužky, asi chudá směs po úpravě. 60 sníží spotřebu, ale jestli je to nejlepší cesta, to nevím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
clifford Odesláno Říjen 21, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2016 To je děsná loterie.Někomu to žere minimum jinému 0.5l na 1tis. Byl jsem zvyklý dolít max 0.5l na 7000tis 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinku Odesláno Říjen 21, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2016 jo jo, taky jsem byl zvyklej nedolívat když jsem měl starou O1 1,8T tady máte počteníčko od Cimbu autosport: Dobrý den, V dnešním benzínovém motoru, aby byl zajištěn jeho dlouhodobý bezporuchový provoz, je potřeba měnit motorový olej každých 7 500 km/1 rok. Používání LL olejů má jeden jediný důvod : aby motor dlouhodobě spolehlivý nebyl. Po oněch 7 500 km je motorový olej chemicky totálně vyčerpaný, takže mimo jiné nerozpouští karbon, který se směle usazuje v kanálech rozvodu tlakového oleje. Podle mne je pro tento motor ideální používat motor výkonové charakteristiky 10 W - 60 , jedno od koho ( Castol, Agip, LM ) a hlavně jak jsem psal, měnit ho v intervalech 7 500 km / 1 rok. Jeden z exemplářů tohoto vozu s naší úpravou a servisními doporučeními najel do prodeje 540 000 km. A to je přesně to, co výrobci aut nechtějí, proto stanoví dlouhé intervaly výměny motorového oleje a vzduchového filtru. Zelení teroristi jásají, že se ekologicky nemění motorové oleje, ale že vyrobit turbodmychadlo, motor, či ve finále celé auto je ekologicky nesrovnatelně větší zátěž pro matičku zemi jak recyklace čtyřnásobného množství motorového oleje jaksi netuší. Výrobci aut prodají drahé náhradní díly, takže smolík pacholík je ve finále majitel auta, někdy už ten první, zpravidla však až ten druhý a to je zase cíl výrobců aut !!! Kdyby totiž dimenzovali konstrukci motoru na životnost dejme tomu 150 000 km, "závodníkům " by takový motor lehl velmi brzo, dlouhé intervaly výměny motorového oleje jsou prostě tutovka. Mr. Cimbu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest freco Odesláno Říjen 21, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2016 ja tiez som na starej vobec nemenil a teraz si na to davam pozor, odkedy mi kamarat povedal, ze je to potrebne tak konecne som zacal venovat pozornost aj tomu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Říjen 21, 2016 Autor Sdílet Odesláno Říjen 21, 2016 Já jedu 10W40 a mám minimální spotřebu. Před výměnou pístů jsem míval se stejným olejem tak 1l/10000km-7000km, což mi nepřijde moc. Ono je to taky stylem jízdy. Styl jízdy je pěkný kec. Jezdím s TFSI od roku 2007 a to jak plynulé "klidovky" po silnicích 1. třídy, tak německou dálnici 180+ a spotřeba oleje je pořád stejná bez ohledu na to, jakým stylem jedu. Ahoj. Zvažuji koupi 2.0TFSI (BWA) a řeším jestli do toho jít. Trápí mě spotřeba oleje. Pomůže používání oleje 10W50 a výš nebo je to jen kec??? 8 let jsem jezdil na LL 5W30 a teď poprvé vyzkloušel 10W40 a rozdíl nepozoruji, podle mých záznamů je spotřeba oleje pořád stejná a změna viskozity na ní vliv neměla. Jít na ještě hustší olej je podle mne riziko pro zachování mazací schopnosti za všech okolností. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinku Odesláno Říjen 21, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2016 5 ka je do - 30 a 10 ka do - 25C http://www.oilspecifications.org/articles/what-is-viscosity.php 0 Citovat Odkaz ke komentáři
swenak Odesláno Říjen 21, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2016 mischicka: To, že máš jiné zkušenosti ohledně stylu jízdy znamená, že kecám? Čím větší zatížení (180 není nic extra, nemluvě o tom, že to neříká nic o otáčkách a stylu jízdy, kontinuální rychlost a časté brždění a rychlá akcelerace jsou různé podmínky), tím je olej více namáhán, má větší teplotu, mění se jeho viskozita, má tedy větší šanci se protlačit někde, kde v nižší teplotě ne, mimo jiné se i "odpařuje", dále větším tlakem turba se třeba více vytlačí ze soustavy (často je to vidět v zámku hadice vstupu do mezichadiče vzduchu, nebo přímo v uchycení kompresorové části turba). Pokud je v běžném provozu teplota oleje třeba kolem 80 stupňů a když to lehce přeženeš jízdou, dostaneš se ke 120 stupňům, tak se olej nebude prostě chovat stejně. Ano, mám sice BYD a i ten není sériový, ale na tom to nic nemění, maximálně bude rozdíl v hodnotě ztráty oleje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rayx Odesláno Říjen 21, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2016 8 let jsem jezdil na LL 5W30 a teď poprvé vyzkloušel 10W40 a rozdíl nepozoruji, podle mých záznamů je spotřeba oleje pořád stejná a změna viskozity na ní vliv neměla. Jít na ještě hustší olej je podle mne riziko pro zachování mazací schopnosti za všech okolností. Myslím, že po 8 letech na LL oleji už jeho spotřebě nepomůže žádná změna viskozity ... By mě zajímalo, jak to vypadá uvnitř, když by se sundalo víko, jakpak by to asi vypadalo ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
martinku Odesláno Říjen 21, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2016 takhle to bude vypadat: https://clubvw.cz/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rayx Odesláno Říjen 21, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2016 Souhlas, klucí z koncernu moc dobře věděli, proč nasadit LL ... To samy auto, jen na jinym foru http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=157889 0 Citovat Odkaz ke komentáři
clifford Odesláno Říjen 22, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 22, 2016 Takže myslíte že když bych vzal auto co má necelých 150tis a 4 výměny oleje LL za sebou dalo by se to ještě zachránit? Včera jsem se byl svézt v 1,4Tsi a ten výkon mi prostě chybí byl jsem zvyklí na 132kw :-/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DreameX Odesláno Prosinec 4, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2016 Zdarec, rozsvítila se mi na autě ponorka, máte někdo zkušenost, co to u těchto RSek bývá? R.v. 2009 předfacelift. Vezmu to na diagnostiku, o tom žádná, ale jen se chci předem připravit na to, kolik to nakonec bude stát. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vokial Odesláno Prosinec 4, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2016 S tímto ti neporadím, protože s tím nemám zkušenosti. Ale chtěl sem se zeptat, píšeš že máš rv09 predfacelift. Nejsu extra znalec, ale do 09 se už BWA nedávaly. Soudím, podle toho že diskutuješ v sekci BWA, že si myslíš že máš 2.0 TFSI BWA. Nemáš motor 2.0 TSI (CCZA). (sice predFL exteriér, ale už FL interiér a motor) Je možné že se pletu a budu za vola :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DreameX Odesláno Prosinec 5, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 5, 2016 S tímto ti neporadím, protože s tím nemám zkušenosti. Ale chtěl sem se zeptat, píšeš že máš rv09 predfacelift. Nejsu extra znalec, ale do 09 se už BWA nedávaly. Soudím, podle toho že diskutuješ v sekci BWA, že si myslíš že máš 2.0 TFSI BWA. Nemáš motor 2.0 TSI (CCZA). (sice predFL exteriér, ale už FL interiér a motor) Je možné že se pletu a budu za vola :) Nene, je to BWA :-) Myslím, že CCZA dávali čistě do FL. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Prosinec 5, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 5, 2016 To může být cokoliv. Jedině diag. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.