Přejít na obsah

Epiho fullhrab

Doporučené příspěvky

Předně nechci aby to vypadalo, že sem pořád dávám jen negativní věci, ale kurva on fakt není týden, aby se něco takového "uživatelsky přívětivého" nevyklubalo.

Takže dnes ráno po startu hláška zkontrolujte hladinu chladící kapaliny.

Skutečně za svou řidičskou éru jsem v žádném novém autě po 9000km nemusel řešit dolití chladící kapaliny. A bohužel takové prkotiny (pokud se třeba ještě neukáže, že je to vážnější problém) mě u O3 neuvěřitelně serou. :wallbash:

Asi zrovna koupím litr oleje za "vosum stovek", předpokládám, že to na mě kompjůtr vybleje hned příští týden. :(

post-31362-0-68547700-1390817900_thumb.jpg

post-31362-0-72442000-1390817909_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

a opačně to nejde?,

jinak tohle je Brno - HK

Mě se to teda ani jednou nepovedlo (a to třeba ani večer bez provozu). :) Je to neustále trošku do kopce, víc světel, provoz atd., přestože bys jel stejnou trasu. Navíc vyjíždíš z centra a hned poskakuješ, z druhý strany to pouštíš dolů vyjma pár kruháčů a jednoho/dvou semaforů až třeba k Muzeu. :)

EPI: Teď mě napadlo, umí ten palubní počítač ukazovat obrázek tvojí okty tak, že ví jaký máš z výroby kola a barvu? :) Někde jsem to viděl a docela mě to dostalo, to by mohla být fajn fičura :)

Odkaz ke komentáři

SirMike: Stále ti zobrazí striebornú, neukazuje to farbu auta, aj kolesa ukazuje len tieto ako na obrázku. Jedine čo je pri kolesách, tak nova kalibrácia.

Epi: Toto sa mi ešte nestalo u žiadného auta, fakt na nervy tieto ich poruchy, som zvedavý čo to spôsobilo.

Odkaz ke komentáři

Dnes ještě při popojíždění v tom marastu mě přišlo, že to nějak častěji chrstá vodu na xenonády. Ještě tak před 14 dny to bylo po 5-6x šplejchnutí na okno přišel chrst na xeny, dnes to bylo 2x šplejch a 1x chrst.

Takže když už jsem byl v tom doplňování, říkám doplním i vodu do ostřikovačů.

Koupil jsem 5-ti litrový džber s okenou a jdu na to! Otevírám kapotu, následně džber a jdu se sápat po modrém víčku od nádrže. Á víčko vidím, ale, ale, ALE. No do půče zarostlé, proč je hned před ním tyčka držící kapotu??? Asi pro cvičení mozkových závitů dolívače, páč zde to opět "sympli klevr" nepude.

Ještě že žena měla kanystr z Lidlu s nalívátkem, tak to tam šlo bokem docela obstojně. Většina lidí, ale bude mít kanďák 3 a 5 litrů s hrdlem jak anální díra, takže bude nutné nalívat buď bokem či nakloněním z motorového prostoru.

Už ani nekomentuji, jestli to nešlo udělat jinak (myšleno umístění tyčky), evidentně prostě nešlo a hotovo. :angry:

post-31362-0-72149500-1390851359_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Takle na té fotce to vypadá fakt jako blbý vtip :o

A já si říkal, že konečně dali tu nálevku blíž k předku auta, aby se člověk celý nezas.al, když to tam lije a naklání se tak do motoru (jak to je v OII).... a ona je tam "aspoň" ta tyčka, hned před tím...aby to nebylo moc jednoduché.... :lol: Tos mě tada pobavil...

P.S: Každopádně nálevku (univerzální) koupíš v kde jakém OBI ap. za pár korun...

Odkaz ke komentáři

Další vylepšení u OIII vidím ve zmenšování nádob. Zrovna u nadobky pro odstřikovače to bylo pro xenony 5,5l, nově 4,7l. Takže už má člověk s 5l kanystrem smůlu. Prostě ho tam najednou nevyklopí. To mi přijde taky jako spíš horší než chytré řešení.

O velikosti nádrže, která je o 5l menší se ani nebavím. Ale možná to je daň za velký kufr a možnost mít víceprkovou zadní nápravu najednou.

Odkaz ke komentáři

kam se pak sklapi ta tycka?? to vypada ze je jakoby spojnice svetel, ze neni jako u OII na strane kapoty :)

obcas je nekdo na facku,, jinak absenci vzper chapu. uspora, klasika.

na porsche z roku 90 je mam, na octavkach 2005 a 2011 ne :)

Já to tedy nechápu u auta s cenovkou třeba i k 900t (RS). Obecně mi do hlavy neleze šetření na podobných místech. Ale nevím jak jsou na tom jiný vozy v tomto segmentu.

Odkaz ke komentáři

No, zrovna toto je věc, která to auto posune o kus výš. Podobně i velikost nádrže. Vzpěry pro OIII se dají na Internetu koupit za 1200Kč, takže tak obrovská úspora to není. Ale chápu, že se dnes šetří na každém drátu, aby náhodou nebyly natahány kabely, za které si zákazník nepřiplatil, apod. Ale to není problém jenom Škodovky a jenom této doby. Si dobře pamatuju, že na prázdninových brigádách v roce 2001 a 2002 v BMW Mnichov to bylo úplně stejné. Přesný seznam toho, která sada kabelů pro který konkrétní kus,... Prostě úspory všude.

Raději ani nevzpomínám, jak to tam vypadalo s pracovní morálkou. Němci ke své továrně měli velmi dobrý vztah a byli na ni hrdí. Ale většinou tam pracovali cizinci z východu (většinou PL nebo TR). Asi nemusím popisovat, že u pásu zrovna nepracoval výkvět elity národa. Takže kopance, nadávky a hrubé zacházeni bylo naprosto běžné.

Když si člověk koupí své auto, tak si ho hýčká (aspoň ze začátku, než se začnou objevovat takové problémy, jako má Epi), apod. a je lepší nevědět, jak se k němu chovali lidé před ním v továrně. Ale to je věc firemní kultury.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...