Přejít na obsah

žrout oleje

Guest AdamekJicin

Doporučené příspěvky

Guest AdamekJicin

Ahoj, koupil jsem škodu Octavia 1.6 r.v.1999, 74KW. Nikdy jsem dřív škodovku neměl, má najeto 150 000km. Zjistil jsem že mi enormě žere olej 1l/500km +- .Nejsem žádný mechanik, takže jsem při koupi se o toto nezajímal. Bohužel teď nemám na opravu takového typu. Musím zatím dolévat olej. Který olej tam mám dolévat? Je mi jasné že to asi budou gufera na ventilech nebo pístní kroužky. Kolik taková oprava v servisu může stát? Stalo se to již někomu z vás? Když startuji po dlouhém odstavení vozu(1den), z výfuku jde namodralý kouř :( Díky za odp.

Odkaz ke komentáři

Zrovna v této sekci je toho o mizení oleje už dost napsáno :) , ale abych ti i poradil, tak jsou to 100% pístní kroužky + můžou být špatný i gufera na ventilech. Měl jsem ten samý problém, při cca 197tis km mi motor začal žrát olej, tak jsem nejdřív nechal vyměnit jen gufera na ventilech, ale to bohužel nepomohlo, tak přišly nařadu pístní kroužky a ty byly KO. Po výměně a zajetí motoru mám najeto asi 22tis km a motor olej nežere žádný. Oprava v neorigo servisu výjde okolo 10-12tis Kč, záleží na konkrétním servisu.

Jinak dlohodobé ježdění s takovou spotřebou oleje nedoporučuji, protože je dost možné, že místo jen opravy motoru budeš měnit i lambda sondu a katalizátor, protože dlouhodobě takový nápor oleje ve výfukových plynech nevydrží a to už je o pěkných pár tisíc víc.

Na dolévání používej olej 10W-40 nebo ještě hustější 15W-40 :)

PS: motor je 100% stočenej, protože při 150tis km by motor neměl takovou spotřebu oleje nebo s tím jezdilo nějaký prase, co dávalo motoru hned za studena pořádný kapky :angry:

Odkaz ke komentáři
Guest AdamekJicin

diky za odpoved. Mám další pokračování. Jednoho dne mi začla oktáva jet jen na 3 válce, mechanik vyměnil totálně špinavou od oleje jednu svíčku. Ostatní tři byly v poho. Čili mi do jednoho válce teče olej, už jsem objednaný na rozdělání motoru. Snad to budou jen ty kroužky a gufera. Jak by se řešilo kdyby byl nějak poškozený válec? Musel by se sehnat jiný motor?Kde?

Odkaz ke komentáři

Tak to jsou pístní kroužky totálně KO. Jestli už jede na tři válce, tak je na tom i komprese dost bídně.

Vím, že oprava bude drahá, ale pokud si chceš auto nechat, tak do toho jdi co nejdřív :palec:

Jak bylo psáno, pokud spaluje takové množství oleje, tak odděláš i katalyzátor a lambdu.

Nehledě na to, že ten motor musí celkově žrát jak prase a pořádně netáhne.

Stočený to asi bude. To je bohužel realita nejen u dieselů. A pokud ne, tak s tím fakt někdo jezdil jak hovado. Bezmozek dokáže točením za studena oddělat motor i po 50 000Km. :(

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

To ADAMEKJICIN: 100% pístní kroužky v háji, je to jak psal Konny, taky jsem je teďkom musel udělat

To KONNY: někde jsem v nějakém fóru zahlédl, že u těch prvních octávek byly u 1.6 nekvalitní kroužky už od výroby a kolem 150 000 bylo normální je měnit. Ale samozřejmě se spíš kloním k tomu, že s tím jedzilo prase nebo je to fakt stočené.

to POHODYCKA: pístní kroužky v háji, gufera budou už taky, ale jinak celekm slušný počet km, kdy se to projevilo

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

zdravim,

pravdepodobne ma caka tiez prekruzkovanie a gufera, motor ma cca 200tis a papka si olej, chcem sa spytat pri tom prekruzkovani riesil niekto stav valcov, myslim merania ovalnosti alebo len nove kruzky a hotovo? pocul som par nazorov ze prekruzkovanie moze toho vela pokazit a stav este zhorsit pokial nieje dobra ovalita, ma tu niekto skusenost ze nove kruzky mu nepomohli, resp. len docasne a po par desiatok tis. km sa mu stav zhrosil tak ze to bolo horsie ako pred vymenou?

Odkaz ke komentáři

zdravim,

pravdepodobne ma caka tiez prekruzkovanie a gufera, motor ma cca 200tis a papka si olej, chcem sa spytat pri tom prekruzkovani riesil niekto stav valcov, myslim merania ovalnosti alebo len nove kruzky a hotovo? pocul som par nazorov ze prekruzkovanie moze toho vela pokazit a stav este zhorsit pokial nieje dobra ovalita, ma tu niekto skusenost ze nove kruzky mu nepomohli, resp. len docasne a po par desiatok tis. km sa mu stav zhrosil tak ze to bolo horsie ako pred vymenou?

zdravím, taky jsem nad touto myslenkou váhal jestli ovalnost a nový kroužky nemuže neco pokazit, tak jsem se ptal jednoho dobrého známeho řekl mi že pokazit se nema celkem nic akorát při špatne ovalnosti a nových kroužcích se dost rapidně zvedne spotreba oleje, ja osobně jsem tuto opravu odložil z duvodu finanční stranky. ale až jednou tak ten motor pujde total GOtudíš nové písty válce ....., auto mě papalo cca 1litr na 1000km, olej býval 5w-30 niní sem ho začal dolívat 5w-40 a spotreba kleska na 1/4 tudíš sem spokojený v ramci možností. pro informaci gofera na těchto motorech neodcházejí !!!!!!!! mam najeto 275000km motor bfq 2006

Odkaz ke komentáři

ak tomu dobre chapem tak pises ze iba zmenou letnej viskozity oleja si sa z 1l dostal na cca 2.5dcl, menil si aj vyrobcu oleja alebo ten isty vyrobca len ina viskozita? Aky olej tam teraz lejes a aky predtym? Moje gufera maju skoro 13 rokov, viem ze cez ne litre nepretecu ale nejaky ten decilitrik bez problemov, auto pojde v najblizsej dobe do servisu tak by som to chcel poriesit vsetko naraz ako zbytocne rozrabat nieco na viac krat.

dakujem

Odkaz ke komentáři

ak tomu dobre chapem tak pises ze iba zmenou letnej viskozity oleja si sa z 1l dostal na cca 2.5dcl, menil si aj vyrobcu oleja alebo ten isty vyrobca len ina viskozita? Aky olej tam teraz lejes a aky predtym? Moje gufera maju skoro 13 rokov, viem ze cez ne litre nepretecu ale nejaky ten decilitrik bez problemov, auto pojde v najblizsej dobe do servisu tak by som to chcel poriesit vsetko naraz ako zbytocne rozrabat nieco na viac krat.

dakujem

dříve castrol 5w-30 nyní magnetec 5w-40

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...
Guest Papoušek

Zdravym mám octavii 1.6 74kw i, typ motoru AKL, rv. 1999, najeto 190 000km
Mám takoví problém spotřeba oleje 1l na 1000km ale tedka se nějak snížila 1lna 1500km.
ale já vym že mi z motoru vytéká skrze gufero u rozvodu. Na 1010 000km měněno gufero + rozvody nic jiného akorát při výměně gufera sem zjistil že je rejha na dráze co je klika nejspíš od víroby co bystemy poradili vtomto případě vodní pumpu sem nemněnil.
Motór táhne krásně mám i tažný jedefurt sice občas pomalejc ale furt jinak stím nejezdím couračky poměstě občas jinak nejmín jezdím cca 20 km jinak najedu cca 1000km za měsíc.
Díky předem všem kdo porádí.
Jestli to tu je někde tak se omlouvám ale ale nikde se nic otomto problému nečetl. napadlomě co zbrousit to místo a dát nato kroužek někde sem to četl že se to občas na hřídele dělá.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...