Přejít na obsah

Utažení alu kol

Hanny

Doporučené příspěvky

Já celý léta jako p2p nebo kajman, i když mám momenťák, tak to mám v ruce tak akorát.

Ahoj já taky celou dobu používám normálně klíč a utahuju tak akorát.Jen mě spíš zajímalo jestli má někdo nějaký zkušenosti a jak to utahuje.Viděl jsem i v pneu servisu že to utáhnou a pak ještě dotahujou momentákem.Jednou mi to v pneu servisu utáhl tak že jsem to pak nemohl povolit,proto se ptám na rady a tipy.Díííík

Odkaz ke komentáři
...tak jsem skákal na 2.5 metrový tyči celou vahou a za boha jsem nemohl povolit ani jeden šroub ...

Tohle mě čeká pravděpodobně na jaře, zimní plecháče mi utáhli v servisu těma "vrtačkama", když jsem to pak cvičně zkoušel sériovou montpákou, vzala mi křeč do rukou a nic.

Jak si to člověk neudělá sám..... :palec:

Odkaz ke komentáři

Myslím, že hledáte problém, kde není - prostě OEM klíč je tak akorát dlouhý na to, aby se to s ním dalo dostatečně dotáhnout rukou. I když mi dotáhli kdykoli v pneu servise, vždycky jsem to s ním povolil (povoluju nohou). Prostě systém dotáhne ruka - povolí noha

Logicky - pokud si dobře pamatuju fyziku ze základní školy, tak 120 Nm = tlak 12 kilo na metrovou páku. Takže na ten +-30 cm Škoda klíč je to 36 kilo

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

Prostě to chce cit v rukách, když se to neutahuje momenťákem ;) . Jinak já jsem nikdy neměl problém s utaženými šrouby ze servisu a pokud se nepletu, tak třeba v servisu kde dělá kamarád mají pneu. pistoli, na které se dá nastavit utahovací moment, takže no problémo :)

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...