Přejít na obsah

přední světlomety

Doporučené příspěvky

Sundáš blinkr a světlo. Vycvakneš asi 6 plechových pružin a sklo je dole. Vyleštíš, zrcadlovku jen lehce suchým hadříkem a občas na to dýchnout. Pak složíš, zjistíš že to drží pěkně a vlhkost se tam nedostane, dáš na auto. Doporučuji pak seřídit světla. Jedno světlo 30 - 45 minut.

Odkaz ke komentáři

Přesně jak píše KaJe, taky jsem přední světla čistil a je to pohodová práce a po složení se ti nic rosit nebude, protože ty spony zase to sklo přimáčknou zpět na gumové těsnění. Na parabolu (odrazovou část) neber nic drsného, nejlepší je např. hadřík na čištění brýlí, ten je dostatečně jemnej a hlavně nepoužívat žádné saponáty, stačí na tu parabolu jen dýchnout a vyleštit. Skla samozřejmě v jarové vodě umýt můžeš a uvidíš jak ty světla prokouknou a jak už je tu napsané, je nutné po takovém čištění světla seřídit na regloskopu, jinak budeš svítit všude možně, jen ne tam kde bys měl :D

Tady máš návod, jak ty světla vyčistit ;) http://www.skodaoctavia.cz/clanek/vycisteni-prednich-svetel-do-rv00-demontaz-prednich-svetel

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...

Já nemám problém s tím, že svítí do protisměru(respektive mám, proto tohle řeším), ale s tím, že světla nejdou seřídit. U řidičova světla jsou dva štelovací šrouby a oba seřizují světlo výškově. Ani jedním šroubem u řidiče nejde štelování do strany.

U spolujezdce si nejsem jistý, tam se nedostanu už vůbec :D

Anglická světla mít nejspíš nebudu, protože u spolujezdce je takový ten zlom do L. Ale to by stejně nemělo vliv na to seřizování, anglická světla musí jít štelovat stranově i výškově.

Upraveno uživatelem LadikRS
Odkaz ke komentáři

Evropa má klín napravo vybíhající směrem nahoru - je vidět, když stojíš před zdí. Anglii kín vybíhá nahoru nalevo.

Oba šrouby skutečně reagují výškově? Řekl bych, že můžeš mít u jednoho strženou tu plastvou "matku" uvnitř na štelovacím mechanismu. Taky u mého světla někdo točil šrouby bez citu, protože chtěl dohnat nefunkční motorek..

Odkaz ke komentáři

Ten klín je dobře vidět i za jízdy, určitě mám evropská světla :)

Na 100% oba šrouby reagují výškově. Nejednou jsem to zkoušel proti zdi vzdálené 10 metrů i 10 centimětrů. Namaloval jsem si na zeď obrys a šteloval světlo. Je to vidět pouhým okem, že leze nahoru, ale i tak jsem si to překontroloval podle rysek, kdybych byl blbec. Ale bohužel blbec nejsem a světlo jde opravdu jedním i druhým šroubem nahoru :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...