Přejít na obsah

Neustálé vybíjení baterie O1

Doporučené příspěvky

Zdravím pánové prosím o pomoc. Před cca půl rokem jsem koupil octavii r.v.2001 Laurin a Klement 1.9tdi. Ale k věci.. asi po pár týdnech kdy jsem nechal auto odstavené déle jak 48h tak nebylo schopné nastartovat... myslel jsem že jsem třeba nechal svítit světlo nebo něco... o pár týdny delšího odstavení stejný problém... jel jsem ke známému auto elektrikáři a měřil pojistku po pojistce a nepřišel na žádný problém... až na baterku která byla mrtvá..koupil jsem novou a cca po dvou měsících jsem začal pociťovat že baterka ztrácí sílu... Přeměřeno ještě jednou a nepřišlo se na závadu prosím poraďte... Ale rádio to 100% není měl jsem vytáhlou pojistku..Děkuji za všechny rady vím že je těžké v této situaci něco poraďit.. a určitě se vybíjí při odstaveném a zamklém stavu..i alternátor dobíjí...

Odkaz ke komentáři

Je to rádio originál? Třeba Sony mělo prohozené spínané plus a trvalé pro udržení pamětí.(tam nebývá pojistka, nebo bývá mnohem slabší). Při takovém zapojení fungovalo vše korektně, jen to z baterky pořád cucalo pár desítek mA. Pokud bych chtěl vyloučit rádio, pak bych ho odpojil od všech konektorů. Nezapomeň na kod, jestli je požadován..

Odkaz ke komentáři

Je to rádio originál? Třeba Sony mělo prohozené spínané plus a trvalé pro udržení pamětí.(tam nebývá pojistka, nebo bývá mnohem slabší). Při takovém zapojení fungovalo vše korektně, jen to z baterky pořád cucalo pár desítek mA. Pokud bych chtěl vyloučit rádio, pak bych ho odpojil od všech konektorů. Nezapomeň na kod, jestli je požadován..

Ja tedy elektrice moc nerozumím teda spíš vůbec.. ale když odpojím pojistku od rádia tak by se to vyloučit mohlo ne? nebo to může cucat i když je pojistka ven?? ...Je tam navi co tam dávala přímo škoda myslím DX nebo tak nějak.. ale už na 100% nevím jestli je tam dodělávaná nebo už od počátku...podle mě bude problém jinde .. chtěl bych se zeptat jestli nějak pozná elektrikář na měřáku že cucá nějaká jednotka která se neuspí..protože není možné když to ten člověk měřil a naměřil cca 40mA odběr že to tu baterku vycucá za pár dní..

je třeba změřit kolik bere baterie v klidovém stavu-tj auto vypnuté a zavřené jak naměříš víc jak 30mA je třeba hledat žrouta :palec:

no co naměřil auto elektrikář tak to bylo 40mA.. což není dost na to aby mi to vycuclo během pár dnů baterku skoro na dno

Odkaz ke komentáři

Pokud byl problém u staré i u nové baterky, tak tím pádem nemůže být odběr jen 40mA, ale daleko vyšší a člověk co ti to měřil, tak to změřil blbě

Tak asi máš pravdu, protože teď o víkendu jsem byl u dalšího člověka s tím a zjistil mnohem víc než ten první opravář... naměřil cca 550mA odběr a na diagnostice mu pořád házela chybu navigace že hledá nějaké informace o dopravě nebo tak nějak.. ale prej už neví co s tím dál tak mi domluvil na pátek nějakého odborníka přes el. u octávek tak jsem zvědavej co najde... může se stát že to tou navi nebude...

Odkaz ke komentáři

Tak asi máš pravdu, protože teď o víkendu jsem byl u dalšího člověka s tím a zjistil mnohem víc než ten první opravář... naměřil cca 550mA odběr a na diagnostice mu pořád házela chybu navigace že hledá nějaké informace o dopravě nebo tak nějak.. ale prej už neví co s tím dál tak mi domluvil na pátek nějakého odborníka přes el. u octávek tak jsem zvědavej co najde... může se stát že to tou navi nebude...

a auto jsi měl zamčené?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak pánové :) po půl roce jsem narazil na toho správného člověka.. bylo toho víc než jsem očekával.. prodřená kabeláž co vede do dveří a to rovnou u všech čtyř.. potom špatně zapojená komfortní jednotka a špatně zapojená navigace... takže nějaký pan "odborník" který tomu velice rozumí začal rýpat do elektriky a tak to dopadá... takže problém zažehnán a přeji všem ostatním ať autíčka šlapou tak jak mají :) a tímto všem děkuji kteří mi chtěli nějakým způsobem pomoct

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Tak na mě také došlo. V neděli jsem nenastartoval, baterka vycuclá. Po nabití to šlo nastartovat, ale po 4 hodinách stání opět nic. Mám již starší baterku, tak jsem to přikládal za její vinu, ale nechal jsem jí stát po nabití na ponku 12 hodin a držela pořád 12,5V, dal jsme jí do auta a celkem rychle to začalo padat, tak jsem změřil klidový odběr a při zamknutém autě je 3,1 A! Tak jsem postupně vytahoval pojistky a žádná změna. Nic dodělávaného v autě celkem není, jen mě napadá tempomat, ale ten je napojen až na klíček, rádio Sencor je tam asi 2 roky. Udělal jsem diagnostiku, na komfortka hlásí chybu na všech dveří a to nízké napětí a na třech dveřích krom řidiče ještě nesmyslný signál, vše sporadicky, ale to vše přisuzuji tomu vybití baterky, prošel jsem raději tak na diagnostice ještě funkci mikrospínačů a vše OK, kabeláže taky dobrý. Zítra začnu postupně asi odpojovat kabeláže do dveří, jinak již nevím. Ten odběr je moc velký a myslím si, že to nemůže ani komfortka dělat, ale co to může tak žrát? Poraďte. Dík

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...