Jump to content
Škoda Octavia Fórum • OctaviaClub.cz

Čištění klimatizace

Baurak

Recommended Posts

• 3 months later...
  • 1 year later...

Chtel bych se zeptat k cisteni klimatizace.

Koupil jsem si pripravek z cc-autodily:

post-4129-1306097216_thumb.jpg

Na pripravku je tento navod:

post-4129-1306097272_thumb.jpg

Pochopil jsem z toho, ze by se vse melo provadet bez bezici klimy. Opravdu se tento pripravek takto aplikuje? Pokud ano, kudy se strika? Nebo je lepsi postup, ktery je uveden vyse s bezici klimou?

Diky

• 2 months later...

jestliže maš OII tak demontuj filtr topeni pote potřebuješ kus dratu asi 30 cm a jeden konec zahneš do praveho uhlu ale max delka zahleho konce 1,5cm na tenhle drat si pomoci izolačky přichytíš hadičku od spreje aby přesne okopirovala ten drat pote si vem lampu a otvorem po filtru se podivej jak je umistěn ten vyparnik pote tam zasuneš tu hadičku aby tryska směřovala na vyparník a střikaš a zaroven jezdíš po vyparníku dokud nedojde sprej no a dale dle navodu je to nejlepší aplikace,nebot všechen ten smrad a houby se vytvařeji na vyparníku. :palec:

• 3 weeks later...
  • 2 months later...

jestliže maš OII tak demontuj filtr topeni pote potřebuješ kus dratu asi 30 cm a jeden konec zahneš do praveho uhlu ale max delka zahleho konce 1,5cm na tenhle drat si pomoci izolačky přichytíš hadičku od spreje aby přesne okopirovala ten drat pote si vem lampu a otvorem po filtru se podivej jak je umistěn ten vyparnik pote tam zasuneš tu hadičku aby tryska směřovala na vyparník a střikaš a zaroven jezdíš po vyparníku dokud nedojde sprej no a dale dle navodu je to nejlepší aplikace,nebot všechen ten smrad a houby se vytvařeji na vyparníku. :palec:

a co kdyz mam OI ?? Nemam climatronic

jak cistit klimu ??

• 4 weeks later...

a co kdyz mam OI ?? Nemam climatronic

jak cistit klimu ??

ahoj nejde o to zda maš klimatronic nebo manual tot na začetek.

U O1 je potřeba demontovat kastlík u spolujezdece a pote ventilator topení a jde krasně vidět na vyparník a na ten přímo stříkat dezinfekci pote zpět všechno poskladat.

• 3 months later...
  • 2 months later...

zdravím já si nechal komplet projít klimu cca po 4 letech :huh: a bylo mi doporučeno: celek projít a doplnit po 2letech a vnitřní okruh vyčistit po roce ideální po zimě.....stálo mě to 1100kč a spokojenost.

-klima už byla lehce cítit a sprej mi moc nepomohl,takže je lepší mít dobrýho automechanika a nechat to projít odborně B)

Guest chipmann

Zdravím,

poradí mi někdo jak pořádně vyčistit klimatizaci? Koupil jsem nový pylový filtr a čistič klimatizace od sonaxu, ale zápach je tam pořád. Má někdo něco vyzkoušeného? Mám octavii II. Díky moc

Tady pomůže jedině ionizace klimy :palec:

• 1 year later...
  • 2 weeks later...
  • 6 months later...

Takže základy dobré fce klimy!!!!

Před dojezdem do cíle asi cca 10 min vypnout klimu a dosušit kondenzát.

Hodně problémů dělá odvod kondenzátu z výparníku když se ucpe. Je to hadička která se zanáší houbami,řasami a co já vím vším.

Hadička se dá celkem snadno vyčistit je za tapecem v tunelu ze strany spolujezdce u nohou.

nejlepší je na vyčištění výparníku jen ionizace!!!!!!!!

sprayem se nedostaneš všude.

octavia II fl

• 1 year later...

Koukni na můj návod a hlavně na to, jak vypadá můj výparník po 10-ti letech - nedosušuji a nikdy jsem tuto desinfekci neprováděl, až nyní, když jsem o tom něco málo přečetl, jinak bych nemusel, klima mi nesmrdí, ale když už jsem si o tom přečetl, tak jsem ji vyčistil kompletně... Podle mě záleží na výměnách kabinových filtrů, pokud se mění pravidelně tak se do výparníku nemůže nic dostat a dosušování bych neviděl jako nějakou velkou a stěžejní záležitost, pokud voda může odtéct (není ucpaný odtok - každý snad vidí jestli má nebo nemá pod autem louži po chvíli stání), tak není nutno dosušovat...

Určitě návod někomu pomůže, není to nic složitého, máte tam kompletní foto návod :palec:

http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=29281

• 3 months later...