marekczek Odesláno Září 2, 2014 Sdílet Odesláno Září 2, 2014 mno umí to číst značky z bill boardu :D Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Září 2, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 2, 2014 ty z tabulí nad dálnicí to umí. Ono je to zatím naprogramovaný a naučený na základní značky. Semafory umí audina a postupem času by se to mělo dostat i dál. Ale dokud před autem budou stát jiní tydýti, kteří při zelené čumí další 3 vteřiny na tu zelenou a přemýšlejí, zda bude ještě zelenější..., tak i takový systém rozpoznávající zelenou na semaforu (resp. semafor samotný přenese před řidiče do MaxiDOTu) bude k ničemu, protože se nerozjedeš :D Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Září 2, 2014 Sdílet Odesláno Září 2, 2014 Dík za info. Ještě tomu dám šanci. Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Září 2, 2014 Sdílet Odesláno Září 2, 2014 (upraveno) Honzo a jak mas vysoko sedacku? Vidis na predni kapotu? Mne se zda, ze ji mas dost nahore :) Upraveno Září 2, 2014 uživatelem Laurin Klement Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Září 2, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 2, 2014 Sedačku mám úplně dole, ale opěradlo mám zhruba v úhlu 90° ;) Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Září 3, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 3, 2014 Ještě pár ranních postřehů a vyfikundací; a přidávám i jedno garážové foto se vzpěrama: Aby se nezkrátily žíly, tak jsem ještě v rychlosti nalepil prahové lišty; včera jsem už nestíhal :( Na vedlejším fóru se řeší tvar stropní svítilny a to, zda má v té či oné konfiguraci ambientní osvětlení. Moje má ;) Simply vychytávka: kapota jde otevřít POUZE při otevřených dveřích; už žádné otevírání přes otevřené okénko... Podle dvou tankování a ujeté zhruba první tisícovky kilometrů vypočtená průměrná spotřeba vychází na 4,99l/100km. Údaje na palubáku se shodují. Tak, a já jdu vyrazit do světa a testovat reálný dojezd. Zatím mi to vychází na reálných 880-930km, tj. tak o 100km méně oproti OII. To by tak odpovídalo zmenšení nádrže o 5 litrů. Ale jsou to zatím výpočty, ještě jsem delší dobu na rezervu nejel (jen v pátek cestou na sraz a ty kilometříky dojezdu lezly dolů docela rychel ). Večer bych vám chtěl hodit první recenzi s porovnáním jízdních vlastností. Jen je třeba je brát s rezervou, protože budu srovnávat s OII Combi na sportovním podvozku KW. Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Září 3, 2014 Sdílet Odesláno Září 3, 2014 (upraveno) Hlavně na dálnici při tvém dálníčním tempu kolem 160km/h budeš mít suprovej komfort, oproti předchozímu PD s 5 kvaltem... lišty sou pěkné, budeš kupovat i RS pedály? Upraveno Září 3, 2014 uživatelem marekczek Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Září 3, 2014 Sdílet Odesláno Září 3, 2014 Listy sou paradni! Sam se jich v O2 nemuzu nabazit :) :) Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Září 3, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 3, 2014 Tak Vmax vozidla: 248 dle tachometru :D Kopec dolů, vítr v zádech a plnej kufr. Možná by padlo i magických 250, ale vzápětí jsem testoval na plno brzdy... OBSTÁLY Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Září 3, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 3, 2014 Na německý dálnici to bylo ok ;) Dálnice A4 od Drážďan na Chemnitz. V ČR je hovadina takovýhle věci zkoušet. Jinak při 160km/h točíme na 6° libových 2500 otáček :) Odkaz ke komentáři
zikmeister Odesláno Září 3, 2014 Sdílet Odesláno Září 3, 2014 Pěkný Kolik jsi dal max v O2, nakejch 220 si rikal? Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Září 3, 2014 Sdílet Odesláno Září 3, 2014 A kolik to da po rovině? Me 242-243. Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Září 3, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 3, 2014 rovinu jsem ještě nezkoušel; byl dnes dost vítr a z kopce mne hnalo nějaký splašený Infiniti. Navíc jsem měl dnes plný kufr, tak jsem byl hendicapován :D zikmeister: dle digitálního tacho tam bylo nějakých 222, ale to už bylo de facto v omezovači otáček, takže jsem tam byl tak vteřinku :D Odkaz ke komentáři
favo Odesláno Září 4, 2014 Sdílet Odesláno Září 4, 2014 Říkal jsme si kolik by to mohlo dát max když při 130 točíš nějakých 2100 ale nečekal jsem že to budu vědět tak rychle. :D Jestli pak Ti tachec taky nad 200 tak kecá jako mě, dle tacho 230 dle D dotu či GPS 215. Maximálku nemám kde vyzkoušet :( Odkaz ke komentáři
RadimCep Odesláno Září 4, 2014 Sdílet Odesláno Září 4, 2014 Octavka nadherna, kombicek by byl krasnejsi :-P S tema senzorama mam ve Fordu taky problemy (S-Max) jsou celkem velky a to tam nemam kameru :D Odkaz ke komentáři
SirMike Odesláno Září 5, 2014 Sdílet Odesláno Září 5, 2014 Hmm, ten nášlap vypadá hezky, to je pěkný detail, stejně tak lišty. A ty pedály by to teď určitě sneslo ;) Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Září 7, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 7, 2014 Nejdříve odpovím na zvídavé dotazy: pedály už jsou na poště, tzn. budou taky. Přišlo mi blbý, tam dávat jen nášlap; ten byl k vyzvednutí hned, pedály pár dní cestovaly poštou. Jinak lišty na prahy jsou u tohoto auta snad samozřejmostí, protože práh je, obdobně jako tomu bylo u OII, vcelku široké, a tak hrozí nebezpečí poškrábání od bot. A krom toho to vypadá hezky, když se otevřou dveře, že tam něco je a ne jen kus stříbrnýho plechu :D Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Září 7, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 7, 2014 Nepomlouvám, jen se divím. :o Takže blikající např. 80 taky neumí? :):) :) Tady máš dvě fotky ze Sign Assistu: FOTO č.1: "blikající" značka 100km/h kvůli dešti. FOTO č.2: pevná značka 130km/h a omezení na 80km/h za deště. Takže to snímá i ty proměnlivé značky na těch mostech přes dálnice. S čím to má problémy, je proměnlivá značka umístěná např. na pravém okraji dálnice, která je primárně určená pro náklaďáky. Odkaz ke komentáři
motoosman Odesláno Září 7, 2014 Sdílet Odesláno Září 7, 2014 To ujde. To by se mi líbilo. Hlavně v Pražských tunelech, kde házej 50ku, když jim dojdou prachy.:D Odkaz ke komentáři
luborj Odesláno Září 7, 2014 Sdílet Odesláno Září 7, 2014 Vidime sa o 2 tyzdne na Economyrun? :) Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Září 8, 2014 Sdílet Odesláno Září 8, 2014 Nádherný kočár se super výbavičkou a doplňkama ! Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Září 8, 2014 Sdílet Odesláno Září 8, 2014 JJ, ten světloučký instroš je jako doma v obýváku ! Velká mňamka ! Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Září 8, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 8, 2014 Tak s autem už mám najetý nějaký ten kilometřík (aktuálně dnes ráno pokořeno 35tkm), a tak je čas na nějaké krátké zrekapitulování prozatimních postřehů ;) Sliboval jsem "recenzi" na téma jízdních vlastností ve srovnání s OII combi 1,9 TDi se sportovním podvozkem KW Street comfort. Na dálničních přesunech je komfort srovnatelný, obě auta dobře sedí na silnici a drží zvolený směr i při vyšších cestovních rychlostech. OIII je mírně náchylnější k bočním poryvům větru, ale vše v rámci mezí. Akusticky je na tom nový motor (s jiným systémem vstřikování paliva; moderní Common Rail proti vstřikování Pumpe-Düse) vítězem na celé čáře. Kultivovanost pohonné jednotky je příkladná a během jízdy je zvuk motoru velice solidně odhlučněn. Slyšitelný je motor až zhruba od 3500otáček, to ale odpovídá rychlosti někde kolem 180km/h... Nový design s ostrými hranami si vybírá určitou daň ve zvýšeném aerodynamickém svistu; zejména kolem zrcátek. A právě k těm směřují mé dvě, zatím největší výtky k novému vozu: 1) chybějící "zlomená" část zrcátka alespoň u řidiče pro vykrytí mrtvého úhlu! Ať jsem (i za jízdy) nastavoval zrcátka všelijak, je vždy velký mrtvý úhel; a to na obou stranách vozu. Mrtvý úhel je zhruba od zadního nárazníku až po B-sloupek, kdy se už druhé auto - jedoucí ve vedlejším pruhu - dostává do koutku zorného úhlu oka! Jedu-li na tříproudé dálnici v pravém pruhu, nedohlédnu zrcátkem až do levého pruhu, aniž bych krátce nezměnil polohu sedícího těla. Srovnatelné se zrcátky OII předFL bez vykrytí mrtvého úhlu. U šedého kombíku byl tohle přesně důvod výměny za velké FL zrcátka. 2) designové křivky zrcátek a čelního skla bez "žlábku" na A-sloupku vedou za deště k neskutečnému špinění předních bočních oken, ale hlavně celé plochy zrcátek! Pokusil jsem se to v rychlosti zachytit na fotce... Když jsme u toho deště a mokrých silnic... stěrače jsou srovnatelné s OII, avšak gumičky jsou velice náchylné na správnou polohu. Mně třeba stačila na dálnici rozplácnutá velká můra (ok, rozplácnul jsem jí v rychlosti 220km/h... ) k tomu, aby mi stěrač nechal zhruba 15cm před i za můrou nesetřený pruh... Při vysokých rychlostech je auto velice stabilní v pruhu; myslím, že hlavně zásluhou kombinace originálního sportovního podvozku a 18" kol. V rychle projížděných dálničních zatáčkách s příčnými dilatačními spárami na mostech (kdo zná, tak úsek A2 od Magdeburgu na Hannover), se auto jen lehce vytáhne v tlumičích a jede se dál. Šedý kombík s KWčkem si tam vždy hopsnul a při dopadu se lehce nervózně zavlnila záď. To u novýho povozu není. Na zatáčkovitých okreskách (testováno s plným kufrem v Bavorsku v okolí měst Neuburg an der Donau a Ingoldstadt) bylo chování trošku odlišné. Nová Octavia se vrhne do zatáčky s velkou vervou (je třeba si zvyknout na trošku jiný řízení), ale najednou člověk uprostřed zatáčky zjistí, že je auto trošku nahrbený. Kdo se lekne a ubere (či nedej bože dupne na brzdu), tomu se auto "odvděčí" zavlněním zádě a zásahem ESPčka. Kdo se nezalekne a podrží auto pod plynem, pak je průjezd zatáčky velice dynamický. K tomu velkým dílem přispívá hlavně elektronická uzávěrka diferenciálu XDS. Celkově tedy hodnotím jízdní vlastnosti nové Octavie zcela srovnatelné s jízdními vlastnostmi šedého kombíku. Akustickou pohodou na palubě vede jednoznačně nový vůz; aerodynamickým hlukem pak měla navrh OIIka (v případě předFL zrcátek byl aerodynamický svist ještě o něco menší). Myslím si, že je OIII důstojným nástupcem druhé generace Octavie; alespoň co se jízdních vlastností týče. Za těch několik najetých kilometrů jsem testoval i dlouhodobou maximální rychlost, jak se někde ptal Marekczeck. Po rovince není problém udržet i s z 60% naloženým kufrem cestovní rychlosti 228km/h; údaj dle digitálního tachoměru na MaxiDOTu. Tomuto číslu bych i věřil, protože nový budíky jsou velice přesný - ověřeno na třech kontrolních radarech a na poslední akci i na laserové rychlostní bráně na polygonu. Jen je třeba počítat s tím, že 50litrů nafty v nádrži pak reálně vydrží něco kolem 450km... Již jsem se o tom zmiňoval ve vlákně o spotřebě tohoto motoru v sekci OIII; zrovna na novém motoru je znát kvalita natankovaného paliva. Na českou naftu natankovanou u Čepra ve Mstěticích u Prahy (jsem přesvědčen o tom, že se jedná o jedno ze dvou kvalitních paliv na ČR trhu ;)) jsem reálně najel 830km. Na německou prémiovou naftu ARAL Ultimate Diesel se reálný dojezd zvedl na zhruba 930km! Co jsem však nepochopil, tak je fakt, že tankovací pistole při tankování do prázdné nádrže, vycvakla již na 39 litrech. Přitom jsem tam ve finále na tři další cvaknutí nalil 44,25 litrů! Palivo si vždy tankuju sám a pistoli mačkám zrhuba na dvoutřetinový průtok, aby nafta tolik nepěnila... tak nevím jakým záhadným způsobem je vymyšleno odvětrání nádrže. Motor sám o sobě je takový Jeckyll a Hyde: v nižších otáčkách (do 1500 ot/min) po motoru nic moc nechtějte, rozkoukávat se začíná kolem 1700 ot/min (vrchol kroutícího momentu je od 1750 ot/min) a od 2200 ot/min je to "start rakety". :D V tu chvíli auto začne neuvěřitelně tlačit do sedaček a zrychlovat. To trvá až do 3750 otáček! Ke spotřebě: Při rychlostech do 140km/h na dálnici není problém jezdit za spotřebu do 4,8 litrů/100km. Při rychlosti do 160km/h je to zhruba 5,6l/100km, vyšší rychlosti už spotřebu ženou směrem nad 6 litrů. Dlouhodobá spotřeba ke dnešnímu rannímu jubileu 35.000km ;) Berte to tak, že v této spotřebě jsou zahrnutý i testy maximální rychlosti, test maximální dlouhodobé cestovní rychlosti i test dynamických jízdních vlastností. A ještě dvě exteriérový fotky na závěr tohoto románu po dnešním mytí. :) Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Září 8, 2014 Sdílet Odesláno Září 8, 2014 Perfektní recenze Honzo, to špinění bočních oken jsem také zpozoroval, když jsem měl OIII půjčenou.. A velikost zrcátek se p. Kabaňovi také nepovedla :( Odkaz ke komentáři
MaroCZ Odesláno Září 8, 2014 Sdílet Odesláno Září 8, 2014 tomu rikam recenze, hezky popsano ... kdyz vemu v potaz to, ze na O2 FL sice "miniaturni" zlabek je, ale i tak to nestiha odvadet, staci napriklad drzet cca 2 vteriny ostriky celniho skla (beru-li v potaz to, ze chci umyt okno od much a pod), ale jedna se predevsim o predni sklo ridicove ... tim chci rict, ze je "skoda" ze v O3 uz to dukladneji nevymysleli ... Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Září 8, 2014 Sdílet Odesláno Září 8, 2014 nekde jsem cetl v nejakym promu, ze ty zrcatka byla navrzena, tak, aby co nejvice odvadela vodu. Spotreba je pekna a recenze taky ;) Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Září 8, 2014 Autor Sdílet Odesláno Září 8, 2014 @Laurin: ony ty zrcátka vodu odvádějí; jen to co zasírá okno a zrcátka, tak je voda z čelního skla, která skapává do boků a větrem kolem auta je pak hnaná na zrcátka. Ze zrcátek jde voda do tý špičky ven. @Maro: u OII je A-sloupek o kus nad čelním sklem a je tam 3-5 mm místa, kudy může voda odtékat. Ano, i u OII se špinily boky oken, resp. docházelo k vírům za patkou zrcátka ;) Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky