Přejít na obsah

Jaké LPG vybrat?

Doporučené příspěvky

Čaute škodováci,velice uvažuji o montáži LPG do mojí octy combi 1.6-75kW ,rv 2004 a v mém okolí montují

Magic 3 (mají to být češi) a Lovato (italové) cena je cca stejná,rozdíl asi 2000kč a vůbec netuším co je

lepší..Akorát na Magica budou asi levnější náhradní díly,ale nevím jak je to se spolehlivostí atd..

Poraďte prosím nebo se podělte o zkušenosti díky

Odkaz ke komentáři

Před 2 měsíci jsem si nechal taky namontovat LPG. Ve firmě, která mi to montovala (montují to asi 15 let) mi nabízeli polský systém (asi Stag) a pak Lovato, BRC a ještě něco. Ptal jsem se i na ten Magic 3 a bylo mi řečeno, že ho dřív montovali, ale kvůli různým potížím od montáže této značky upustili. Nechal jsem si nakonec namontovat Lovato a jsem max. spokojenej. Mám na něj najeto zatím jen 3500 km, ale hned od montáže vše funguje tak jak má. Jinak i na Lovato co mi bylo řečeno jsou levné náhradní díly, takže být tebou, jdu do Lovata... ;)

Odkaz ke komentáři

V pohodě jen se ptej (byl jsem na tom před montáží stejně jako ty :D ). Nádrž mám toroidní (místo rezervy) o objemu 56l, takže když vemu 20% bezp. rezervu, tak se do nádrže vleze kolem 44l plynu, což vystačí asi na 450 km. Přestavba mě vyšla na 22tis + 1500,- stály svíčky na plyn. vyčištění a nastavení škrtící klapny a natankování plynu, takže komplet na 23500,-

Jinak start je vždy na benzín. U studeného motoru ŘJ LPG čeká až voda dosáhne 30°C a pak se sama přepne na LPG (nejde nic poznat, motor jede pořád stejně). U teplého motoru dojde po nastartování k přepnutí na LPG do několika vteřin... :)

Odkaz ke komentáři

Tady máš přehled systémů od osvědčené firmy,která to dělá 20let.Sám jsem v rodině nechal předělávat u této firmy 3 auta a kámoši mají také(4 lidé) a naprostá spokojenost.Ted mám doma Corsu koupenou od známého a je tam už 10let od nich BRC a v pohodě(Není to ale vstřik LPG).Samozdřejmě běžný kilometrový servis.Jinak si známí pochvalují Landi Renzo.

http://www.fedorauto.cz/zarizeni-lpg

Odkaz ke komentáři

V podpisu u kazdeho prispevku mam napsany motor, ale jinak mam 1.6/74kw. Prumernou spotrebu na benzin jsem mel 7,8-8l a na plyn mam prumernou okolo 9l. Kdyz jsem jel napr. na sraz do Zamberku, tak jsem za den jel 2x150km (po okreskach) a to mi prumerna na LPG vychazela 8,1l, coz je myslim hodne dobry ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Já mám stag ale já mám jinej motor 1.8T. Taky spokojenost .. akorát občas v zimě když prudce přišlápnu plyn (a to už je auto záhřáté) to samo přepne na benzín .. ale to je asi umístěním reduktoru hned za chladičem a trochu přimrzá .. ale jinak jsem s ním naprosto spokojenej. Nádrž mám taky toroid 56l. Ale na to lovato jsem taky slyšel hodně chvály, hlavně co se týče spotřeby. U stagu je přeci jen nárúst spotřeby. Na benzin jsem jezdil za 8,4 na LPG asi tak mezi 9-10

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zdarec.

Tak já jsem si teď nechal udělat zástavbu LPG tady - http://lpgautocentrum.cz

Odešel jsem tedy po dvou letech od E85,ale jednotka i tak v autě zůstala.Nechal jsem si namontovat Lovtec

Magic 3,ale s tím rozdílem,že pak přestavitel mi namontil vstřikovače italské výroby a ne ty od HL Propan.

Prý s nimi bylo trápení.Ty co mi namontil by měly vydržet 150tis-prej.

Jinak systém šlape nádherně,ale nemohu posuzovat,protože jsem s ním zatím moc nenajel.Nádrž mám 56l a požádal jsem o mírné přihnutí polováku,takže tankuji 48l .Auto bylo předěláno za 7h.Spotřebu jsem ale zatím neměřil.Vypadá to tak kolem 8.5l.Bonus-obal na rezervu.

Dnes jsem řešíl co s rezervou,protože jsem zvyklý na jistotu a ne na pěnu v pneu.Mám kombíka a k němu bylo dvojité dno kufru,které jsem 7let nepoužival.Takže jsem oprášil a prvotina je na foto,ale bude se ještě

upravovat a zpevňovat.

post-1545-0-14774000-1416082954_thumb.jpg

post-1545-0-17767200-1416082969_thumb.jpg

post-1545-0-75774900-1416082980_thumb.jpg

post-1545-0-94032000-1416083021_thumb.jpg

post-1545-0-11786600-1416083058_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

šipan: vítej mezi plynaři :palec: , snad budeš s LPG spokojenej. Já mám za 4 měsíce sice najeto jen kolem 5tis km, ale můžu říct, že vše šlape tak jak má a teď se mlátím do hlavy, proč jsem přestavbu neudělal už dávno :D . Co se týká nádrže, tak 56l se dává běžně do OI (taky ji mám), ale nemám přihnutý plovák, takže natankuji max. 44l plynu, což stejně vystačí na cca 450 km a to není vůbec špatný ;) .

Ohledné té rezervy, já jsem pořídil opravnou sadu, protože mít nějak nešikovně dané kolo v kufru rozhodně nechci a to tvé řešení mi bohužel taky nepříjde moc šťastné, protože ti pak v kufru nezbyde moc místa, to už by bylo lepší pořídit úzkou dojezdovku např. z nějaké Audiny... ;)

Odkaz ke komentáři

Konny:

Já taky doufám,že to bude šlapat ke spokojenosti.Jinak plynový začátečník nejsem.Jezdil jsem na něm

od 1998-2007.Napřed 120L(60tis) a pak Felda(180tis).To byly časy,kdy v roce 2003 jsem tankoval v Přerově tehdy na JET za 8.10kč!Plná do Feldy 34l=cca 270kč No a pak jsem koupil Octu a tam to tehdy stálo 34tis.přestavba.(

Mé rozhodnutí bylo v podstatě ted okamžité,protože kdybych nad tím zase dlouho přemýšlel,tak se znám,že

by to pak nemuselo dopadnout tak akčně.Dva dnu zvážení jestli ano,pak výběr firmy(měl jsem tipy),Na druhý den zastávka u nich a další den namontováno.

S tou rezervou vím že to není ideální,ale zase lepší mít nějakou rovinu,než to nějak to kolo obeskládávat.

Taky si samože koupím tu opravnou sadu.protože pokud člověk poveze něco složitějšího,tak at je připraven

rezervu nechat doma.No a ještě z jednoho důvodu to tak mám.Sem tam vyražím na jaře a v létě na takové puťáky po naší vlasti a většinou jen s 9letou dcerou a spáváme v kempu v autě.Tak proto i ta rovina v kufru.Proto jsem i psal,že úpravy budou pokračovat,protože musím dořešit ten zbytek roviny pokud sklopím zadní sedačky.Jinak do té roletky zbývá 35cm prostoru,ale stačí zhrnout a skládá se dál.

Akorát si asi pořídím ti zádržnou síťku za zadní sedačky.Pokud třeba člověk pojede na dovču at je to bezpečnější.Jinak na tom obalu na rezervu je zespodu něco jako suchý zip,takže rezerva v kufru nejezdí.

Ale asi i tak ji přigurtnuju.Je to fakt,v případě nehody by to nemuselo být až tak "zdravé".

Jo a Konny chci se zeptat-jak velká odchylka je od spotřeby udávané na PC?Mě to včera ukázalo na cca 30km od studena 7.3l a nazpět svižněji 8l.Pak si to zjistím dle tankování,ale jen tak pro orientaci.Ty už jsi to určitě vypozoroval.Díky.

Odkaz ke komentáři

Tak to já jsem se zkušenostmi a nájezdem km na LPG oproti tobě úplněj břídil :D . Já jsem se právě taky dlouho rozhoupával jestli jít do plynu nebo ne (od ledna tohoto roku) a nebýt kolegy a kamaráda z práce, který už má 4tý auto na LPG a který do mě pořád hučel, tak bych ho snad neměl ani teď :D . No v červenci jsem si nakonec řekl, že do toho půjdu a pak to šlo jako u tebe ráz na ráz a jsem nakonec rád, že tento pohon mám, protože ten cenový rozdíl benzín/LPG je opravdu markantní :palec:

Ta cena v tom roce 2003 byla opravdu suprová, ale taky i benzín byl o 10kč levnější, ale i tak ta dnešní cena za LPG není vůbec špatná oproti benzínu ;) .

Ohledně té rezervy, kdyby jsi tam měl položenou dojezdovku, tak by jsi to nemusel tolik zvedat a bylo by to určitě lepší, ale když ti nevadí, že se ti zmenší kufr na polovinu, tak proč ne ;)

Ohledně spotřeby, nejdřív jsem si myslel, že mi PP bude ukazovat spotřebu plynu, ale pak jsem zjistil (i od známých), že palubák ukazuje pořád spotřebu benzínu, takže si spotřebu plynu počítám podle dotankovaných litrů plynu (vždy do plna) a podle počtu najetých kilometrů z denního počítadla nebo jak se tomu počítadlu pod celkovýma kilometrama říká :D . Jinak PP mi ukazuje dlouhodobou spotřebu okolo 7,7l a na plyn mi to dlouhodobě vychází na 9,2l :)

Odkaz ke komentáři

No já jsem ted přijel a nedalo mi to a dotankoval jsem na té samé pumpě co v pátek.Ujel jsem 213km a dobral jsem 17.8l plynu.Spotřeba tedy 8.4l a z toho jsem jel asi 50km po dálnici.Rychlost do 120km/h.Palubák mi ukázal.8.1l

No já bych ale neřekl,že PC ukazuje pořád spotřebu benzinu.To bych tam dnes měl tak 6.8l co mám vyzkoušené.I okamžitá spotřeba lítá mnohem víc nahoru při akceleraci.No to je jedno,důležitá je dotankovaná realita.

Z dojezdovkou máš pravdu,ale v tom kempu je právě lepší,když je více prostoru na věci pod tou rovinou a ty ráno nemusíš nic přehazovat.Zítra pokračuji ve vývoji.

Odkaz ke komentáři

S tou spotřebou je to zajímavý. Tak mě napadá, ty máš předface nebo face octu? Jinak když jsem jel např. do Žamberku, to jsem za den ujel 300km, tak jsem měl spotřebu LPG 8,2l a palubák tuším ukazoval mezi 6,5-7l, takže mě to určitě spotřebu plynu neukazuje :D . Jinak já na palubák už ani nehledím, vždy si spočítám spotřebu plynu po dotankování a to mi stačí ;)

To máš pravdu, že tam vleze více věcí a pokud to dotáhneš do konce, tak proč ne, jen mě osobně by to nevyhovovalo, protože kolikrát mám narvanej kufr a nedovedu si představit, že bych měl takto zmenšený kufr ;)

Odkaz ke komentáři

Mám face 2001 r.v.

Tu realitu spotřeby poznám příští týden,az budu jezdit dokolečka do práce z práce jakožto stejná trasa stejný styl jako doposud.pak to v pátek zase doberu a zjistím jak jsem na tom.Záleží ale na tom jestli se venku třeba více neochladí,protože to by bylo se spotřebou trošku asi víc než doposud.

Jinak popravdě ještě k té rezervě.Za celou dobu co mám Octu(7.5roku)jsem nepichl.Teda vlastně jednou jo-doma na dvoře. :wallbash: ,takže možná dojde časem jen na tu opravnou sadu co máš i ty.Uvidím jak mi to bude vadit.Většinu roku vozím v kufru jen nákupy,takže mi to až tak nevadí.

Odkaz ke komentáři

Face octa může mít lepší počítání spotřeby než předface, takže je možný, že ti to může líp počítat než mě, no uvidíš příští týden jaká spotřeba ti bude vycházet ;) . Nevím jestli ochlazení má na to až takový vliv, ale přes léto, když jsem jezdil s klimou, tak se mi spotřeba zvedla tuším až na 10,5l plynu :D

Já jsem za celou dobu do octu mám (7 let) pichl 2x. Jednou to bylo zimní kolo a to jsem zjistil až po čase, když jsem měl kola sundaný z auta a danný na stojanu :D a podruhé asi před 2 měsíci a to jsem zjistil naštěstí až doma (mohl jsem tedy nasadit rezervu), takže na cestě jsem zatím nic řešit nemusel, takže vozím jen tu opravnou sadu a doufám, že ji nikdy nebudu muset použít ;)

Odkaz ke komentáři

Tak to uchycení rezervy v kufru je jasné, musí být ve schváleném držáku. Stačí tam ještě přidat tu lepící sadu a rezerva již není rezervou ale jen nákladem.

Ale ten problém třeba při nehodě na dojezdovce si nějak neumím představit. Kde by mohl být? Na OI ho můžeš použít. Kolo na dojetí může být i jiného rozměru než je uvedeno v TP atd.

Odkaz ke komentáři

čau plyňáci,tak co se týče tý spotřeby a palubního PC,tak já mám face a oproti benzínu je ta spotřeba na palubáku výšší a hlavně to poznám na dálnici,kde to oproti N95 ukazuje asi o litr víc.Jináč mám teď najeto na plyn cca 1000km a řek bych,že reálná spotřeba bude max.8,5l plynu+ nějaký béňo na nastartování.Teď schválně vyjedu plyn do nuly a dočepuju a híň sa ukáže,jak jsme na tom.Jináč plyn nám zlevnily,tak jezděte jako praštěný :palec:

Odkaz ke komentáři

gawlito:

Ano,taky jsem to včera pozoroval,jak jsem valil po dálnici,že to vyletělo na PC na mnohem větší hodnoty než na BA. Jako že to bude na dálnici brát 10l s tím jsem počítal,ale vypadalo to mnohem hrozivěji.Reál při dotankování byl tedy jen 0.3l vyšší než co ukázalo PC.

Samože se to musí potvrdit vícekrát a ne jen jednou,takže pak zas poreferuju.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...