Přejít na obsah

Problém se směsí

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny AEEčkaře. Mám takový docela podstatný problém. Cca před měsícem jsem měnil kontektory na baterce a od té doby mi po startu vylítnou otáčky na cca 1900 ot/min a tam chvilku drží. Pak spadne a drží se na cca 850ot/min. Vzhledem k tomu že se mi i rapidně začla zvedat spotřeba a přes VAG mi to hlásilo lambda sondu. Tak jsem dnes vyměnil lambdu a problém setrvává. Lambda už sice nic nehlásí ale pořád mám po startu vysoký otáčky a spotřebu jsem ještě moc netestoval ale při udržování rychlosti 50 na 4 jsem míval aktuální spotřebu 3,9-4,5 a teď ji mám 6 a víc. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Předem děkuji za rady. J.H.

Odkaz ke komentáři

Klapku jsem čistil a nastavoval hned jak to začlo blbnout. Dnes jsem zkusil vyměnit ventil N80. Ten co tam byl tek už ani necvakal a tak jsem vzal jeden co tu mám už delší dobu a je to s ním lepší. A čidlo teploty? To pořád ukazuje a snad i dobře :) to se může stát že by pořád ukazovalo a přitom bylo špatný?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak už jsem konečně vyměnil to čidlo, udělal základní nastavení a je to pořád to samý :( . Nemohlo by to být třeba tím že z mého katalyzátoru je nyní už jen průchozí trubka? Protože jestli ne tak už mě napadá pouze škrt. klapka a nebo řídící jednotka:-/ jinak nechápu proč by si takhle sama od sebe zvedala volnoběh hned po startu. Jakmile se zahřeje tak po startu stoupne na 1400 ot/min a hned spadne na cca 850-900 ot/min a to i krásně drží. Dnes jsem s ní byl na výletě cca 70 km a přišlo mi že se jí moc nechce :( .

Odkaz ke komentáři

Nikdo neví? Přišel jsem na to že mám i vyšší spotřebu cca o 2l :( . Nemohlo by to být třeba katalyzátorem? Mám ho komplet v háji, je skrz něj krásně vidět. Nic jiného mě nenapadá ale je pravda že katík mám v háji docela už dlouho a toto začla dělat nedávno. Jinak VAG nic nehlásí už ani lambdu. Moc prosím o radu.

Odkaz ke komentáři

Tak na svody jsem ještě nekoukal ale 1. díl výfuku je novej :) a ano zkoušel jsem motor i s odpojenou lambdou a i s odpojeným čidlem nasávaného vzduchu a volnoběh beze změny. Akorát mi to pak vypsalo chybu ve VAGu. Klapku bych mohl taky vyzkoušet mám tam pořád tu repliku a teoreticky si můžu vypůjčit od otce z feldy:) A ještě jeden malej dotaz, odkud jsi?

Odkaz ke komentáři

Tak nestěžuje si takže to asi bude ok :) a jak to tak sleduju tak mi jde asi do řitě škrtící klapka :( včera večer než jsem vyrážel do práce tak mi naopak nezvedla otáčky ale klesly na cca 300 a chcípla. Až potom co se lehce ohřeje tak je schopna je udržet. Tak jsem to dnes zase napích a nic žádná chyba. Tak jsem udělal pro jistotu základní nastavení a po základním nastavení jsem měl úhel škrtící klapky 0,4° . A vůbec to nepomohlo:( Co si pamatuju tak dřív měla po ZN úhel 5,2° takže nevím co s tím. O víkendu budu konečně zas doma tak vyzkouším klapku od otce z feldy a uvidí se jestli budu shánět klapku. Jo a svody jsou čistý :) mám je přetřený vypalovací stříbrnou a nikde nic neprofukuje (usuzuji z čistoty stříbrné :-D )

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Objevil se starý problém který jsem měl než mi klapka odešla a to ten že když je studená tak po startu vylítnou otáčky na cca 1800ot/min a pak si ještě přidá na cca 2100ot/min. Když se zahřeje tak po startu jen vylítnou na 1800ot/min a během vteřiny spadnou a drží se na cca 1000ot/min.

Mám vysypanej katík a je to v plynu. Nevíte někdo čím by to mohlo být?

Odkaz ke komentáři

Jj včera jsem to zkoušel. Ujel jsem +-50km jen na benzín a po startu se chovala stejně. Plyn je spínán až když se motor ohřeje na 35°C takže když je studená tak jde jen na benzín a to je schopná si to vytáhnout až na 2,5 tis ot/min. Vážně už si s ní nevím rady. Klapka je nastavená přes VAG a dělá to pořád a má i vyšší volnoběh cca1050 ot/min. Nechápu proč ani jak. :( ještě jsem si vzpomněl, že když stojím na místě se zahřátým motorem a šlapu přerušovaně na brzdu tak jdou otáčky nahoru a zaseknou se na cca 1500 může to nějak souviset?

Odkaz ke komentáři

Je možný, že někde přisává falešný vzduch. Máš správně usazenou klapku? Já když na místě při volnoběhu šlapu na brzdu, tak jdou otáčky taky nahoru, ale klesnou na volnoběžné hned jak přestanu, takže to zvedání otáček je podle mě běžná vlastnost. Ale neměly by Ti zůstávat viset. Zkontroluj podtlakovou hadici k posilovači, ráda praská.

Odkaz ke komentáři

Taky bych řekl, že ti to někde přisává falešný vzduch. Kup si nějaký hořlavý sprej (na čištění brzd nebo na čistění počítače, ten obsahuje propan-butan) a stříkej jím za běhu motoru kolem sání a klapky. Pokud se změní chod motoru, tak to v tom místě přisává falešný vzduch :)

Odkaz ke komentáři

Teplota je stejná jak na palubovce tak ve VAG na tu jsem koukal jak hezky leze :) to s tím sprejem vyzkouším ale zase až o víkendu. Jsem služebně v Mordoru a nemám to tu kde dělat. Jinak ty otáčky se zvedají jen když šlapu na brzdu jakmile přestanu tak otáčky klesnou a když brzdu jen sešlápnu tak se nezvedaj. Ještě mě napadlo třeba čidlo teploty a tlaku nasávaného vzduchu. To by to nemohlo být? Jakou má to čidlo vůbec funkci?

Odkaz ke komentáři

A když pak přidáš plyn, tak zůstane taky chvilku viset v otáčkách? A pak spadne? A dělá to do té doby než se ohřeje motor?

Mě dělá vlastně to stejný, ale neudělá to po startu, teda trochu jo, ale jen na chvilku. řekl bych že to co vyvádí ta moje je asi normální. Tady ten motor nemá žádné vyhřívání katalyzátoru a tak zvýšeným volnoběhem ho v pauzách vyhřívá.

Jakmile ale zařadím a pustím opatrně spojku, tak otáčky spadnou a dělá to opravdu jen tak minutu po startu a musí být zima - pod 10 stupňů.

Odkaz ke komentáři

Když je studená a nastartuji tak vyletí nahoru a drží a když jí je srazím přes rychlost tak chvilku zůstane na sražené hodnotě a pak zase jde nahoru a když už se ustálí níž a není ještě zahřátá tak ano zůstává viset třeba na 2-3 vteřiny.

Nemá tato motorizace automatickej sytič? Jestli ano, je možné jej nějak nastavit?

Odkaz ke komentáři

skús ešte odpojiť baterku na celú noc a po zapojení zapni zapalovanie počkaj trocha nech sa klapka sama nastaví ,naštartuj a nechaj na voľnobehu bežať motor cca 10 min nech si rj motora nastaví nové hodnoty prejdi sa trocha , pár km stačí potom nechaj motor vychladnúť a štartni znova či sa niečo nezmení , samozrejme všetko na benzín možno nemáš zladenú rj motora s rj LPG a vtedy to môže po štarte blbnúť a ak budeš kontrolovať hadičky tak skontroluj aj tú krátku medzi vstrekovacou rampou a sacím potrubím

Odkaz ke komentáři

rizo: starty jsou jen na benzín a i když jsem zkoušel jet jen na benzín cca 50 km tak další start byl to samé ale i tak děkuji za radu

Tome: O-kroužky na sání jsou dávané loni v létě nové a vše je dotaženo na daný moment dle DP. O víkend zkusím to s tím sprejem jak psal Konny a uvidíme kde co saje :-)

Odkaz ke komentáři

že sú štarty len na benzín tak to viem aj ja mám auto na plyn :) , mne išlo o to aby sme vylúčili to že problém s voľnobehom má niečo spoločné s plynom tak že prv reset rj motora a jazda len na benzín a ak to nepomôže tak s plynom to nie je , možno lebo sú tu ešte vstrekovače na plyn a tie keď prepúštajú plyn do sacieho potrubia tak to tiež robí bordel pri štarte a voľnobehu na benzín ( žiaľ vlastná skúsenosť )

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...