Přejít na obsah

Stahovačka - pravé přední dveře O1

Adam85

Doporučené příspěvky

Ahojte všichni. Mám problém se stahovačkou u O1 - pravé přední dveře. Dnes ve dveřích zacvakalo, zakřupalo, okno sjelo do poloviny a konec - ani se nehlo (supr věc, když má člověk nechat auto ve městě na parkovišti na cca hodinu...). Okno jsem nakonec stylem - trochu dole motorkem a kus nahoru rukama dosoukal takřka nahoru a šel. Doma jsem to potom rozdělal a zjistil, že mám namotané lanko na motorku a plastové konce bovdenů praskly - takže je to asi posmrti, že? Nouzově jsem to vyřešil podepřením okna ve dveřích pomocí dvou dřev, ale musím to nějak vyřešit.

Ta současná stahovačka je Diamond - takže asi Čína, že? Auto mám od známého - byl první majitel! a když mu to kdysi udělalo, vyměnili tam dle jeho slov "něco" v servisu a bylo to OK - ale zřejmě tam orig. nedali. Teď budu shánět novou stahovačku a našel jsem toto: http://aukro.cz/predni-stahovacka-elektricka-skoda-octavia-97-10-p-i5126423215.html , má to význam kupovat? Myslím srovnání Čína - ten Diamond vs. tady ten polský díl z Aukra. Děkuju za rady a pokud se to tu už řešilo, tak se omlouvám - nepodařilo se mně v historii najít thread přímo na můj problém, tak proto nové téma.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

stahovačka to má za sebou, takže ti nezbude nic jinýho, než koupit celej mechanizmus novej. Z toho Aukra to bude buď Čína nebo Polsko, ale pokud by jsi chtěl origo. tak to už je o dost dražší http://www.cc-autodily.cz/spoustec-skla-bez-mot-2_2?brand=SKODA&model=OCTAVIA , takže je jen na tobě kolik jseš ochotnej investovat. Samozřejmě u druhovýroby nemůžeš čekat takovou kvalitu jako u origo, ale to neznamená že to nebude fungovat, je to prostě o štěstí... :D

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

stahovačka to má za sebou, takže ti nezbude nic jinýho, než koupit celej mechanizmus novej. Z toho Aukra to bude buď Čína nebo Polsko, ale pokud by jsi chtěl origo. tak to už je o dost dražší http://www.cc-autodily.cz/spoustec-skla-bez-mot-2_2?brand=SKODA&model=OCTAVIA , takže je jen na tobě kolik jseš ochotnej investovat. Samozřejmě u druhovýroby nemůžeš čekat takovou kvalitu jako u origo, ale to neznamená že to nebude fungovat, je to prostě o štěstí... :D

no, ta cena za orig. není moc "lidová"...už chápu, proč známému dali do auta jako opravu ten Diamond - asi Čína. Na dieselforu jsem se dočetl, že např. VW ty plastové součástky na stahovačce dělá z hliníku, ale že to na O1 nepasuje - škoda...Cena té Diamand stahovačky je cca 600kč, takže to risknu a půjdu do ní - jestli po chvilce prdne, tak nechám ve dveřích ty prkýnka (jak teď) a bude - aspoň nebude v autě průvan!:-) I když, jak jsem se dočetl, že když prdne jedna stahovačka, tak vyšší moc zařídí, že se to pokazí na celém autě - takže ty prkýnka na všech oknech by nebylo rozumné...:-) Konny, díky za odkaz a odpověď! Adam.

Odkaz ke komentáři

Mám měněné všechny během 5let to obešlo cele auto zaclo to vpredu resil jsem to druhovyrobou.Kvalita a cena za rozumnou cenu.

Díky,

takže s tímto: http://www.skodashop.cz/produkty/detail-produktu/octavia--diamond-spoustec-skla-predni-pravy-820602.html asi nic nepokazím, že?

Nebo kup starší origo po faceliftu. Prodávají se okolo 500,- Kč.

to bych měl obavu, že bude v podobném stavu, jak ta moje stávající - jen kousek před prasknutím. Tady u těch si říkám, že sice Diamond, ale nová...díky.

Odkaz ke komentáři

Taktéž mám na předních oknech Diamond, zatím OK. Nicméně za jízdy, když pootevřu okénko tak se to klepe a při zavírání obě okna vržou. Aktuálně už nevím co promazat, aby nevrzalo...

vrzání by mně nevadilo, spíš aby zas neprasknul ten plastový konec bovdenu...pak že O1 66kW je nezničitelná - až na alternátor, stahovačky, v mém případě nefunkční klima - děravý okruh a médium je fuč atd. No, je to 14 let staré auto, tak to má asi nárok...:-)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...