Přejít na obsah

Okta II - "Sid" - Bratros del Presidentos

Doporučené příspěvky

tak už jsi kouknul do svejch zápisků ze školy? Já jen jestli to bude prasárna podložená něčím a vysvětlíte mi to, nebo je to prasárna jen proto, že jste to řekli a všichni to tvrděj :)

A jedna věc co se ti bude hodit k výpočtu: materiál jsem nezahřál, že by rekrystalizoval :)

Odkaz ke komentáři

tak jsem sesmolil takovej malej výpočet.

Dělal jsem to na zadní pružinu u OII kde je teda rozdíl v tom že má dva závěrný závity. Ovšem OI žádný nemá jak si psal, proto potom vlevo dole vyjde že má ta pružina celkem 7 závitů. Má jich 8 ale z toho lze usoudit že každej z těch závěrnejch samozřejmě taky pracuje.

kdybys něco nechápal tak se ptej. Ale resumé je že každá ta pružina která je uřízlá musí snášet větší zatížení tzn. dřív se může dostavit únava materiálu, vetší namáhání uložení pružiny a v neposlední řadě tlumič musí snášet větší zatížení a pracovat v jiným rozmezí než pro který je zkonstruovanej. :)

15092010579.jpg

Odkaz ke komentáři

o.k. vytisknu, večer na to juknu :smich:

edit: nedalo mi to a koukám na to :smich:

a koukám, že jsi počítal pro lineární charakteristiku, snížená pružina je progresivní charakteristika, vzorec tedy jiný, trochu složitější

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Takže vzadu vyhozený celý uložení ze štelováku a daný origo asi o 1cm menší na zkoušku a už je to lepší... uvidím jak to bude s financema na příští rok jestli pružiny nebo 19" nebo vůbec nic... :D

takže asi last foto s letníma protože za hoďku jdu přezouvat na 15" :)

22959482.jpg

60131387.jpg

66549092.jpg

65235472.jpg

48480983.jpg

73296273.jpg

Odkaz ke komentáři

díky moc kluci :D

no dneska mám volno a pak už škola a furt pejíždění z MB do prahy takže pak už nebude tolik času... taky nechci pak obvolávat aby mi všude řekli že už maj plno... a další důvod už mi trochu chybí komfort :) :P

Upraveno uživatelem chjetjov
Odkaz ke komentáři

ty fotky jsou super dobre postavene auto a ty svetla odrazejici se luxus

jo ja mel v planu taky na vikend prezouvani, jestli prace na aute pujdou dobre zkusim se domluvit ze bych tam zavezl nekdy v pulce tydne zimni akurat u me to nebude takovej sesup dolu jako u vojty co se do prumeru kol tyka, ale zase to budes mi vojto ted komfortni.

19" kam to chces narvat vyriznes blatniky ? :D

Odkaz ke komentáři

to Ovi: no jistě pane a šinul to si použil ten správnej výraz :) večeřel jem za jízdy totiž :P ale zase jsem přijel do prahy s průměrem 4,9 :D

to Olaf: jj u mě velká změna ale baví mě to jak sviň na těch 15" teď :) jak to vypadá opticky ještě níž a hlavně KOMFORT :smich: :smich:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...