Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Tankuji jen na Shell u nás v Kadani. 90% tras po městě a trasy do 10 km. Jezdím většinou ekonomický. Počítač ukazuje dlouhodobou spotřebu za 2000 km 5.4 litrů. Podle tankování mi vychází spotřeba 6.45 litrů. Motor mám 2.0 TDI BKD, rv 2005, najeto 207tkm, před cca 10tkm nové turbo, spojka, rozvody. Čím může být ten rozdíl spotřeby? Ze by na Shell dávali shit palivo? Nebo je to počítačem? jinak pneu 16.

Odkaz ke komentáři

Přesný popis kalibrace v PC ti neřeknu, bo ho nevím. Ale na pár nádržích od vypnutí pistole do vypnutí pistole pokud možno na stejným stojanu zjistís, kolik ti to přesně žere a diagnostický upravíš procentuální koeficient, aby ti to sedělo.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Hmmm tak mam za posledni tankovani od stojanu ke stojanu najednou o litr zvysenou spotrebu pri stejnych trasach a stejnem tempu :( Nejakej napad cim to to mohlo byt ? Motor BMM, dnes sem natankoval jinde, tak uvidime, co bude dal.

Tak uz vim cim to bylo. Obcas se kousla brzda na pravem prednim kole, auto netahlo ke strane, zadnej smrad nic. Az jednou v podzemni garazi bylo slyset nejake piskani z prave predni strany, tak sem po zastaveni koukl na kolo a bylo lehce horke, na prvni pohled ubylo z brzdove desticky vic nez na druhe strane. Takze se to rozdelalo, promazalo, vymenily se desky a ten valecek a woala spotreba je zas jak byla.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
  • o 3 týdny později...

Ahoj chalani. Mal som Passata 1,9 TDi 85Kw a mal som spotrebu do 6 litrov dialnica alebo dlhšie cesty do 5,5 l. V marci som kúpil Octáviu 2010 FL 2,0 TDi 103Kw no a tu mi oči vybehli pri tej spotrebe ktorá je v meste cez 7 litrov a mimo tak okolo 6-6,5l. Je to normálne alebo mám niečo s autom. Pýtam sa preto lebo Octavku som ešte nemal a je mi to dosť čudné na diesel. Raz som dostal spotrebu aj pod 6l ale to som sa nesmel pedála skoro ani dotknúť. Ďakujem za odpoveď a vašu skusenosť. :palec:

Odkaz ke komentáři

Já bych řekl, že je ti to žere jen o trochu více, než v průměru tady klukům na fóru. Ale nic extra hroznýho to nebude. Ten passat byl klasika čerpadlo ne? Takže nízká spotřeba. Takový motory už nebudou, jako měli OI nebo passaty. Nemáš ucpaný vzduchový filtr?

Odkaz ke komentáři

Ten filter som nepozeral ale dobrý tip, dik. No ja mam motor BMM a aj DPF filter a mal som pneu 225/50 R17 a teraz som kúpil radšej 205/50 R17. Obvodovo su skoro rovnaké ako zimné 15". Tak ďakujem za tipy a odpovede možno časom si zvyknem.

Pozeral som tie spotreby a fakt sú trošku nižšie, ale stav km bol cez 100 000 no a ja mám len 66 000km. Nemôže to byť spojené aj s nejakým zábehom motora? :blink:

Odkaz ke komentáři

prave, ze z kopce s kvaltem jedes za 0 :)

To máš pravdu,nicméně tě brzdí motor. Tudíž když chceš dojet dál ( kopeček a pak rovina ) je ekonomičtější jet na N. Dojedeš dál. Tuto jízdu neznám proto čerpám jen ze selského rozumu a nebo zkušeností členů fóra. Ale vše je ti jak jsem již psal ovlivněno mnoha faktory.

Odkaz ke komentáři

Tak meranie bolo uskutočnené. 505 km 28.35 l nafty spotreba vyšla 5,61 l na 100 km. Plus regenerácia filtra 1 x . Jazda podialnici cca 200 km ostatok cez dediny atď. Jazda bola veľmi ekonomická z mojej strany. Neviem či je to dobrá spotreba lebo keby som šiel normálne nehľadiac na priemer tak by to bolo asi trošku viac. Ak máte tento istý motor koľko vám ukazuje spotrebu na voľnobehu? Mne 0,6l. motor 2,0l 103 KW BMM. :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...