Přejít na obsah

Oprava motorů 1.8 TSI CDAA :)


Doporučené příspěvky

Jardo, máš samozřejmě obecnou pravdu, jenže furt nějak nechceš připustit konkrétní průser nízkých stíracích kroužků s ještě menšími drenážními vrtanými otvory, tedy záležitost jen EA888 1.8 TSI (2.0 taky ale ty jsem tolik nezkoumal) a to až v druhé generaci. A že změna výšky stíráků z 1,5mm na 2mm doprovázená i zvětšením průměru stále jen vrtaných drenážních otvorů těch stíráků problém ne zcela vyřešila a koncern už po EOP týhle generace nasadil jen pro účely oprav stírák skládaný, to asi něco říká ... To o ACEA normě se týká Ruska, kromě viskozity 0W30 tam jasně trvaly i na typu oleje a ACEA ... To není samozřejmě všelék, ale jen opatření na oddálení průseru, který doporučuje koncern pro ruský trh! Každý ať lije co si vybere a má interval jaký chce, informace je jen jako reference.

 

http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=10&page=84&do=findComment&comment=1658397

 

https://msdspds.cast...BPXE-9H3A5V.pdf

https://msdspds.cast...BPXE-9HB65P.pdf

https://msdspds.cast...BPXE-9H3RGK.pdf

 

Odkaz ke komentáři

Při výměnách 8-9 tis. km je asi jedno co tam naleješ za olej ....., pokud je tohle ten recept, tak nevím no, :rolleyes:

Základem je nejezdit pod otáčky, tzn. řadit tak, aby neklesly pod 1800 ot. a občas si trochu dopřát sportovní jízdy s vyššími otáčkami.

Dalším pravidlem je kvalitní zahřátí studeného motoru.

 

..ale ono to také jednoduché nebude. Je to zmes viacerých faktorov, ktoré dohromady vedia účinne tento neduh eliminovať.. tie tebou spomenuté tam samozrejme patria.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Zdar

tak nejdřív k mojí spotřebě: poctivých 161 000 O2 CDAA Laurin 6/2009 bez jediné opravy motoru a spotřeba oleje je 0,0L/100km (vodní pumpa akorat tekla)

rada: průměrná spotřeba 11.3L/100km, nešetřit ani za studena (lepší proplach kruhů)

olej: Total INEO LL 5w30 15000km/rok od 113 000km předtím škodovacky srajdy shell apod.

 

prosba: dělal jsem kamošovi (jezdí kadla kadla, takže už víme proč) GO CDAA a po kompletním složení a nastartovaní jde jak kdyby z vany zvuk takovy divný zvuk (typický pro CDAA po startu cca 3-5sec) ale mě to ne a ne přestat. napodlo mě olejový čerpadlo nebo řetěz čerpadla. nesetkal se někdo s tím?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

p2p spominal, ze tieto fora su pre auta, ktory roby jurecka v Brne. ja som velmi rad, ze tieto fora existuju lebo som sa spoznal jednak so skvelymi ludmi a je to tu vela dobrych informacii. dufam preto, ze im moc nevadi, ze prispievam aj ja.

 

po mojej GO co som robil tu v BA a pri vymene piestov ako som spominal hore vsak nemusim dolievat nic. zatial mam ~3600 km po GO, posledne kilometre som uz mal aj priemerku vyse 170km/h viac ako 1h (~3500 ot/min, obcasne vyskocenie na 4000,ot/min, nie vsak viac ako par desiatok sekund) a ten olej drzi na ryske tak ako bol doliaty v servise.

 

coskoro si vymenim olej, v ramci kratkeho cyklu po GO.

Odkaz ke komentáři

cca 950 km od utesnenia...po utesnení to bolo na mierke cca v strede, po tých cca 950km to bolo tesne pod šafrovaným, ale zasa nie úplne na minime...mám aj foto mierky, keď som to kontroloval, len akosi neviem pridať foto :D môžem to poslať jurovi cez apku...inač teraz to je presne 210 943 km .

 

Odkaz ke komentáři

Tak pravej anglán/japonec atd. stavěnej od začátku jako RHD jistě, tyhle origo překopávky automobilek z LHD na RHD maj nejen háčko beze změny k vozidlu jako to známe my kontinentální, takže jednička levačkou od sebe nahoru z místa řidiče (tedy opačně) a nebo může řadit spolujezdec a je to vyřešený B)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...