vinklec Odesláno Duben 7, 2016 Sdílet Odesláno Duben 7, 2016 Najeto 244tis km ale mam to DPF. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sniper_2003 Odesláno Duben 7, 2016 Sdílet Odesláno Duben 7, 2016 jj, to jsem poznal z maximální hodnoty kouřivosti. Bez DPF je maximum 1. Ale na těch 250 tis. je to pěkná hodnota. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lecram Odesláno Duben 7, 2016 Sdílet Odesláno Duben 7, 2016 "vinklec" můžu se zeptat, máš DPF původní nebo už vyměněný ??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vinklec Odesláno Duben 7, 2016 Sdílet Odesláno Duben 7, 2016 Stale puvodni tak jako spojku i turbo.Ted jsem ho ale pekne procistil po dalnici 900km na jeden zatah.Jinak zaplneni ukazuje 66. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MirdaJH Odesláno Duben 8, 2016 Sdílet Odesláno Duben 8, 2016 A máš to čiplý? Nevím jestli jsem se už neptal :) A není povolená, nebo povolená doporučená nebo jak to mám říct hodnota zaplnění karbonem maximálně 60%? Pak už by se to mělo nějak řešit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vinklec Odesláno Duben 9, 2016 Sdílet Odesláno Duben 9, 2016 Ciple to zatim nemam ale chci s tim zajet k TDIfunovi.Ohledne zaplneni DPF to nevim ale zatim jak vidim to funguje.Auto mam od 146tis km a za celou dobu se mi rozsvitila kontrolka filtru cca 3x 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MirdaJH Odesláno Duben 9, 2016 Sdílet Odesláno Duben 9, 2016 To znamená, že filtr už dělá vynucenou regeneraci... Zkus nějakej prostředek na DPF :) jsou tu na foru různé diskuze 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Duben 15, 2016 Sdílet Odesláno Duben 15, 2016 Ja mel ty hodnoty podobne velmi nizke. Proste PD pokud neni ve smrti tak projde Sent from my iPhone SE using Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TDIfun Odesláno Duben 16, 2016 Sdílet Odesláno Duben 16, 2016 To znamená, že filtr už dělá vynucenou regeneraci... Zkus nějakej prostředek na DPF :) jsou tu na foru různé diskuze Nic bych tam radeji nelil, to ze se to rozlo je spise z duvodu ze jezdil douho kratke trasy a porad prerusoval klasickou periodickou regeneraci, tak se prihlasila s upozornenim ze potrebuje delsi trasu. Ekologie, musime spalit palivo kvuli cisteni filtru. :-( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pawouk01 Odesláno Září 12, 2017 Sdílet Odesláno Září 12, 2017 1.9 TDI PD BXE - nadlimitní kouřivost při měření emisí.pdf 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milis258 Odesláno Září 13, 2017 Sdílet Odesláno Září 13, 2017 Zajímavé čtení, v říjnu mě to čeká, samozdřejmě mám BXE ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingbacker Odesláno Září 17, 2017 Sdílet Odesláno Září 17, 2017 Ceka me to pristi duben...bxe cipnute, avsak ve Svete motoru zrejmy zaver, ze kvalitni cip neni problem. Ten tkvi jiz ve zruseni tolerance. Mam najeto 130k, stale na premiova paliva nebo s VIFem, olej co rok kvalitni. Rikam si co ted, jestli nezkusim nanecisto emise, abych vedel, co dal... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milis258 Odesláno Říjen 9, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2017 Takže dnes stk úspěšně splněna, nebylo to hned na první měření, ale jinak bez problémů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingbacker Odesláno Leden 12, 2018 Sdílet Odesláno Leden 12, 2018 No, stk mě sice čeká až v dubnu, ale při vědomí, že již před dvěma lety jsem měl kouřivost snad v průměru 1.18, jsem to chtěl vědět, jestli nebude nutné egr, či něco horšího....již na příjmu mi technik rozmlouval mou investici, že tyto motory běžně prochází...trval jsem na svém a chtěl jim nechat vyděla.t. Nájezd 140k během 11let, drtivá většina naježděná na prvovýrobně nebo povýrobně(VIF) aditivovanou naftu, motor BXE. Před měřením pořádně prohnaný, zahřátý. Výsledek v průměru kouřivost 1.2...technik pronesl párkrát hmmm, hmmm....vytáhnul hadici ze zařízení a strčil ji do trubky o něco níže. Odjížděl jsem s průměrem 0.48, a na otázku, že bych přeci neměl projít zahlásil, že třeby byla zanešená trubka. Nebudu jmenovat, kde to bylo, ale jsem rád a doufám, že selský rozum zůstane... P.S. z toho vyplývá poznámka, pokud skončí možnost takto si vypomoci, při kouřivosti 1.2 mám s novým EGR šanci splnit i legálně? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pawouk01 Odesláno Leden 13, 2018 Sdílet Odesláno Leden 13, 2018 (upraveno) Měření emisí v roce 2018 Upraveno Leden 13, 2018 uživatelem Pawouk01 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingbacker Odesláno Leden 13, 2018 Sdílet Odesláno Leden 13, 2018 Clanek jsem cetl jiz drive, prave i kvuli nemu jsem tam vyrazil drive. Kazdopadne pokud projdu i naostro, coz snad ano, pokud nebudou kontroly skutecne bez moznosti zasahu, proc utracet 20k za repasi vstriku? Protec diesel koupim, 2k za novy EGR dam. Ostatni kdyz budu muset, kia holt jezdila jen dalky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingbacker Odesláno Duben 23, 2018 Sdílet Odesláno Duben 23, 2018 Přidám svou trochu do mlýna po zkompletování zkušeností. Najeto 140k, premiová nebo alespon aditivovaná nafta. Motor BXE, bez DPF, turbo i EGR původní, oleje max 15000 nebo 1rok. Tchán jezdil spíše klidně, já těch 30-40k jak kdy. Emise bych neprošel, naměřeno v půrměru kouřivost 1,25, motor zahřátý a předtím řádně v otáčkách projetý motor(byť bych proišel, technik si s tím pohrál a průměr byl "najednou" 0,46 - což by motor dal možná jako nový). Tak jsem přistoupil k návodu ze světa motorů - dá se najít, ale ted nemám čas. Adivitum Protec, vyježděna nádrž, výměna EGR a turbo výměna za repas Garret od Janoušek motorsport. Dneska emise bez "dopomoci" - průměr 0,65, a pitom jsem to ani neprohnal a motor nebyl uplně zahřátý 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TJ24 Odesláno Květen 10, 2018 Sdílet Odesláno Květen 10, 2018 Tak mě to čeká v nejbližších týdnech taky, motor BXE bez DPF, najeto 298000 Pokud vím správně od původního majitele, je turbo i EGR původní. VIF dávám při každém tankování, zahřáté auto rád protáhnu... nicméně přemýšlím že před ME ještě vyčistím EGR a dám tomu řádně napít A teď otázka - chápu správně že od tohoto roku musím ME a TK absolvovat na jedné a té stejné STK ??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JosefKr Odesláno Květen 15, 2018 Sdílet Odesláno Květen 15, 2018 Dobrý den, přidal bych také několik poznatku. Mám OC II 4x4 s výše uvedeným motorem a na STK mi teď naměřili vysokou kouřivost. Rada od technika STK, auto projed okolo 100 km v 4000 a více otáčkách (to se mi nezdá). OC rok výroby 2006, vše původní, najeto 230 000 km. VIF přidávaný do nafty. Do současné doby s STK nebyl žádný problém. Auto v současné době jezdí v městském provozu. Pokud jsem to dobře pochopil, vyčistit EGR, před stk pořádně prohřád a provětrat. Nepochopil jsem vliv množství nafty v nádrži na emise. Byla by ještě nejaká rada??? Diky za pomoc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TJ24 Odesláno Červen 27, 2018 Sdílet Odesláno Červen 27, 2018 JosefKr: já před emisemi vyčistil EGR a těsně před měřením auto projel cca 30 km zhruba ve 3500 ot... emise bez problémů Příprava a průběh technické kontroly auta: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.