pym Odesláno Srpen 11, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2015 Tak jsem se na to tady díval a nenašel mi vyhledávač nic, takže to založím, kdyžtak mně odkažte, jestli jsem to jen přehlíd, ale existují už nějaké schválené LEDKY? Teď nemyslím do hlavních světel (H4, H7), ale třeba do blinkrů atd. Všude jsem viděl jen nápisy, že není určeno pro provoz v ČR nebo určeno pro tuningové účely. Vyrábí tedy oficiálně někdo náhrady stávajících žárovek, které nebude nelegální mít v autě? samozřejmě předpokládám, že u sufitek a jiných do interiéru není problém, Ale co poziční světla, brzdová světla atd., jak to s tím je? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Srpen 11, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2015 Jediný co já vím tak je legální osvětlení SPZ výměnou za světla z CC myslím. Jinak nic takového není a asi jen tak nebude 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekstod Odesláno Srpen 11, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2015 Která světla z cc myslíš? Jdou i na OI? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pym Odesláno Srpen 12, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 12, 2015 Dík, to jsem chtěl slyšet. Abych už nehledal, tak jediný co vyměním za led je interiér, kde to nepodléhá snad žádným předpisům. Je sice pěkný, že toho u nás prodávají spoustu, ale když to nemá homologaci, tak to stojí za psí prd. K čemu to teda je, aby si někdo na tuning srazu honil vodu a pak to celé přehazoval zpět když chce odjet? To mi připadá ujetý. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Srpen 12, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2015 jezdím s led parkovačkama už třetí rok a nikdy mě nezastavili a nepindali, ani na STK jim to nevadilo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Srpen 12, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2015 Já taky jezdím s LED v parkovackach a v SPZ a nikdy žádnej problém ani na STK ani u Policie 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Buffalo007 Odesláno Srpen 13, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 13, 2015 Mám xenony a do parkovaček jsem dal LEDky, aby to nevypadalo tak divně (žlutá vedle bílých xenonů). Homologaci jsem vůbec neřešil. Prostě jsem nějaký koupil (cca do 50Kč). Nikomu to zatím nevadilo. Na technický taky bez problému (ani zmínka)- zrovna jsem tam byl minulý týden. Pokud vím, tak LEDky docela tolerují, aspoň co jsem četl od lidí, co je mají třeba v SPZ, tak je na STK spíše pochválí, jak jim to hodně svítí. :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jaskope1 Odesláno Srpen 13, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 13, 2015 Parkovačky a SPZ nevadí do té doby pokud je to žluté/bílé světlo. Pokud to je hodně domodra jak jezdí někteří tuzingoví nadšenci tak je z STK vyhodí. Toť vyjádření technika na STK před týdnem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laslop Odesláno Srpen 13, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 13, 2015 v obrysových svetlách mám rovnako ledky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
standach Odesláno Srpen 13, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 13, 2015 Mám ledky všude a nikdy žádný problém ani na STK. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekstod Odesláno Srpen 13, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 13, 2015 Jaké ledky dáváte do spz? Dají se někde sehnat celé ty světla s ledkama? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Srpen 14, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 14, 2015 Ja mam momentalne ledky v spz, a udelal jsem to nasledovne - sundal kryt 5. dveri, odpojil oba konektory a vytahl i s zarovkama (bylo to zaoxidovane tak ze se mi objimka pomalu rozpadla v ruce. Pomeril jsem kde je + a kde - na konektoru odkud jsem vytahl tu objimku (abych napajel ledku spravne polaritne - delsi nozka je +), doma jsem normalne objimki odstrihnul, napajale tam bilou ledku co jsem doma nasel, na jedne i druhr strane, pak jednoduse zapojil, ztrcil ledku do diry kde se strka objimka se zarovkou, ledka je tenka a litala by tam, takze na kraji te dirky jsem to vycpal molitanem aby ta ledka nelitala a sviti mi to dodnes nanadherne Naklady: 1cm cinu, 2 ledka (15 korun) :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekstod Odesláno Srpen 14, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 14, 2015 Já měl namysli celé ty světýlka rovnou s diodami.. viděl jsem to na několika shopech, ale nikde na OI :-/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Srpen 14, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 14, 2015 Jo taky jsem ted koukal a nasel jen na O II, ale dat za to 1500, to bych radeji jezdil bez osvetleni spz a riskoval pokutu :D (coz pokutu ti ani dat pokud se nepletu nemuzou, kdyz jim pokud te zastavi reknes ze pred jizdou sis vozidlo kontroloval a obe zarovky ti svitily, ze po ceste musely prestat sviti :D) Nicmene, reseni ktere mam ja je idealni, mam tam slabouckou malinkou ledku a sviti to jak blazen, kdhz si tam das nejakou silnejsi, tak to bude zarit jak xenon pomalu :D A sviti to normalne hezky bile i pres zasedlou a spinavou krytku (čočku). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jaskope1 Odesláno Srpen 21, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2015 Já dával do SPZ tyhle:http://www.ebay.com/itm/2Pcs-T10-168-194-501-White-LED-Car-Vehicle-Side-Wedge-Light-Lamp-Bulb-DC-12V-New-/181569559408?hash=item2a46639b70&vxp=mtrJsou to jedny z nejslabších a svítí až až. Dával jsem do SPZ ledky jenom kvůli tomu, že klasické žárovky se hrozně zahřívají a v zimě to se solí dělá nehezké fleky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Srpen 21, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2015 hlavně klasické žárovky ti vyhřejou důlky v liště jinak stejné ledky mám i v parkovačkách a jsou úplně super, vydrží dlouho a svítí hezky bíle 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 21, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2015 Ty ledky co tady postuje jaskope1 jsem měl a byly pěkně na prd :( . Nejen že svítily hrozně málo, ale během měsíce mi odešly, pak jsem přešel na 5 SMD ledky http://www.ebay.com/itm/20PCS-T10-5050-5SMD-LED-White-Light-Car-Side-Wedge-Tail-Light-Lamp-Bright-/261853736303?hash=item3cf7b2ed6f&vxp=mtr a ty mám do teď (i v motorce) a jsem max. spokojenej 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Srpen 21, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2015 Konny a já jsem přešel přesně naopak, ty co si poslal mi svítily asi 4 dny a pak začly odpadávat ty SMD, prvně jedne, pak dva, pak to nesvítilo vůbec, jedna mi dokonce shořela :D tak to je asi jak s ojetým autem, někdo koupí a má klid, někdo furt problémy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 21, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2015 (upraveno) Je to určitě tak jak píšeš, vše je to asi o štěstí na danný kus. Je teda pravda, že ty SMD diody jsem nekupoval na ebay apod., ale koupil jsem je tady u Superfattyho za úplně jiné peníze, ale zato zase pořád fungují ;) Upraveno Srpen 21, 2015 uživatelem Konny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Srpen 21, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2015 já jsem teď koupil nějaké s SMD čipem a čočkou, svítí možná víc jak obyč žárovka a nacpal jsem je do poziček, kus stál 55kč, ale oplatilo se 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radek81 Odesláno Srpen 30, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 30, 2015 Já mám nacpané všude mimo blinkrů LED a na technické sice trochu držkovali, ale nakonec prošlo. Do obrysek sem si spájel W5W s 3 LED - provozuju už skoro dva roky, stejně jako dělané sufit v spz a pohoda :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladis Odesláno Srpen 30, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 30, 2015 Já mám v osvětlení SPZ cca rok tyhle. Svítí jako ďas, pěkným bílým světlem. Orgáni s nima zatím neměli problém :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.