Přejít na obsah

"modrý kombík" 4x4


Doporučené příspěvky

Tak takové menší představení mého nového vozítka.
Díky přechodu do nového zaměstnání jsem si prošel menší vtipnou scénou s výběrem nového vozu. Původně jsem měl dostat O2 FL na dojetí a pak si konfigurovat nové auto. Konfigurace již byla odeslána poptávka na O3 RS230 Combi v červené s pár doplňky došlo ke změně. :pest:
Takže výsledkem bylo, že dostanu po kolegovi, který končí dědit jeho nové auto, které stálo na salonu. Původní informace bylo, že se jedná o kombíka s motorem 2.0 TDI 110kW 4x4 výbava Elegance, barva Modrá race. Asi tak po týdnu a kousek se ke mě dostala informace, že auto má navíc bixeny a Dynamic paket, ale má jen 16" kola.
Rozjel jsem tedy v práci velká jednání, abych na auto dostal aspoň 18" kola - volba byla jasná, chtěl jsem 18" Turini v černé barvě. Toto se dohodlo s tím, že rozdíl na který to firmu vyjde doplatím já. S tím jsem souhlasil a bylo rozhodnuto.
V rámci zprávy, která potvrzovala, že se kola na autě budou prvně prolétla do e-mailu i informace, že to není kombi, ale liftback. Řekl jsem si no dobrá, nedá se nic dělat, budu mít "krátkou" Octavii a domluvil jsem si termín předání na pondělí 10.8.
I došel jsem v jednu hodinu do autosalonu vyzvednout si svůj, původně modrý kombík, liftback. Sednu si k prodejci, který se mě ujal a říkám: "Dobrý den, jsem ze společnosti XY a jdu si vyzvednout modrou Octavii." Prodejce na mě jen vyděšeně kouká a říká, "Myslíte tu co se na ní teď měnila kola za 18?". Po mém kývnutí zbledl a povídá. "No Vaši Octavii tady máme, ale je bílá." To není možné jdu si přeci pro modrou a vytahuji objednávku od leasingovky, co mi přišla mailem, a podávám ji pánovi. "To není možné já tu mám objednávku od leasingovky, ale tam je uvedena bílá barva. Počkejte chvilku já jim zavolám a zjistíme to." Po chvilce spojení nám paní sdělila, že auto má být bílé na základě požadavku, který dostali po telefonu, ale že mám mít radost, protože barva byla nahrazena za Kessy.

No a výsledek, po cca 20 minutách jsem si odvezl ze salonu svou novou služební "modrou kombi" Octavii, která mi pokud se něco nezmění bude sloužit následujících 42 měsíců.

Výsledná konfigurace:
Octavia 3 Liftback 2.0 TDI 110kW manální 4x4
Bílá Candy
Elegance
Dynamic Šedá/Onyx-Černá/Onyx
kola ILIAS 16" - zůstávají jako zimáky
kola černá TURINI 18" - letní
"LIGHT ASSISTANT" s "DAY LIGHT", dešťový senzor
Bi-Xenony s AFS, LED denní svícení, přední mlhovky
Kessy, bez SAFE systému

navíc koberečky, rezerva a Construct

 

 

Auto šlo hned první den k SirMikovi na rozleštění škrábanců a keramiku. Tady je jedna mobilní fotečka jak jsem si ji vyzvedl a prvně byla venku na světle:
post-3488-0-27264600-1439841213_thumb.jpg

První úpravy jsou naplánované tyto:
- podlozky pod SPZ pryc, půjdou na oboustranku (hotovo)
- černá zrcátka (hotovo)
- černá maska (hotovo)
- sportovní pedály (hotovo)
- podpěra nohy k pedálům (hotovo)
- dodělání handsfree na které se zapomnělo (hotovo)

- výměna interiérového zrcátka za stmívané, to z dob felicie vypadá strasně
- zvažuji výměnu dotykového rádia Swing za Bolero (uvidíme podle ceny) - cena je mimo, takže nic

Zatím mám s autem jen cca 750km a papáme Vervu Diesel. Jinak moje pocity jsou hodně smíšené, zátah motoru nic moc, musí se to hodně točit a přijde mi, že nemá žádné pružné zrychlení. To si snad trochu sedne, stejně jako doufám, že si sedne spotřeba, zatím jsme na 6,5 litrech při předpisové jízdě, což je podle mě dost. Co je super je odpich na křižovatce, 4x4 vystřelí o hodně lépe než předohrab. Na druhou stranu mi zatím auto přijde takové nečitelné do zatáček. A poslední věc, přijde mi strašně špatné tlumení ze stran dveří, například pokud jedu vedle kamionu mám pocit, jako bych měl stažená zrcátka.

Upraveno uživatelem 160R
Oprava diakritiky v tagoch
Odkaz ke komentáři

V té bílé ta octa vypadá docela fádně. Docela se mi líbí origo sada polepů na boční dveře a páté dveře. To pěkně rozrazí prostor a k černým kolům by to pasovalo. Původně jsem též uvažoval o bílé, díky tomu, kolik se jich vyrojilo (však už je proto za příplatek), jsem rád za červenou.

Ty polepy jsem si dával sobě i švagrové (bílá) a vypadá to moc pěkně. Docela se divím škrábancům na novém autě, já ho měl ze salonu vždy v perfektním stavu (hrabu se do lakařiny, tak vidím vše). Těch změn mi na auto od ALD příjde taky dost, vzhledem k tomu, že schvalovali i přelepení loga ALD na podložkách značek. 42 měsíců je docela zajímavá doba, na kolik km to je? (měl jsem vždy buď 36 nebo 48 měsíců) Honza

Odkaz ke komentáři

Mé se bila líbi. Jsem za ni rad a je podle ne hezčí než Modrá race.
Origo sadu polep dat nemůžu, způsobilo by to nerovnoměrne blednutí a to nesmí byt.
Úpravy dle leasingovky nevadí. HF sada bude schválena a doplacena do smluvy. Ostatní úpravy jsou v pořádku pokud budou před vrácením uvedeny zpět do původního stavu. Aspoň mi to tak sdělila paní ktera se o nás stara. ;)

Jinak nájezd je počítán 158tkm a mas pravdu ta čísla jsou divný, je to přepočtem, proto ze původní objednatel mel vyšší nájezd a měl to na počítání na 3 roky.

Upraveno uživatelem OziToretto
Odkaz ke komentáři

Proto tak zajímavá doba ... . Já ty samolepky sundávat nebudu, mám je schvené od ALD, protože se jedná o originální doplněk Škoda (stejně jako ochrana prahů na nastupování a lišty na zadní nárazník na nakládání) a jedná se o zhodnocení vozu :D . Jinak bych to tam nedával. Mě by se ta modrá velmi líbila, ale moc by to u nás vybočovalo z řady, nemusím na sebe moc upozorňovat (radši jsem investoval do skrytých věcí), červená byla kompromis. Kolegové, co u nás mají 4x4 2,0 TDI jezdí většinou těsně pod 6L. Já si umím poradit i s dvoukolkou ( i když bydlím na horách a 4x4 jsem měl již v O2 ), nepotřebuju platit nic navíc jak v "odvodech" tak ve spotřebě - tu mám u tohoto motoru a nájezdu 55tis. trvale pod 5L (je to možná nepochopitelné, ale výslovně jsem 4x4 odmítnul). Jinak s přidělením předposledního auta mám podobné zkušenosti, kdy mi bylo slíbeno něco a zásahem vyšší moci objednáno něco jiného (z combi 4x4 elegance na sedan ambiente :D) , ale u posledního jsem si to nekompromisně ohlídal a proti mému přání bylo vyšší mocí škrtnuto pouze rezervní kolo :wub: .Ať tedy dobře slouží.Honza

Odkaz ke komentáři

Já chtěl spis něco do sportu 4x4 nepovažuji za přínos v našich podmínkách.

Bílou mam jedinou všichni ostatní mají nějake stříbrné nebo kapucíno metaliz.

Odmítnout jsem mohl a dojizdel bych dva a půl a roku fabii 2 1.2 TSI takže nebylo moc co resit.

 

Díky, snad bude slouzit bez problémů. :-)

Odkaz ke komentáři

možná někdo, kdo sleduje statistiku a firmě? já to nechci zakřiknout, ale mám najeto XYset tis. km a rezervu jsem dával jen jednou, píchnuto několikrát, ale vždy formou pomalého úniku a opravy defektu doma knotem bez sundání kola z auta. což se dá udělat i opravnou sadou,ale uznávám, že né každý má možnost doma dofouknout...............já bych si rezervu do auta dal, ale v celku se prostě možná vyplatí u jednoho z 5ti aut zaplatit za jejich životnost asistenční službu než rezervu...............

Odkaz ke komentáři

No Já nevím za posledních cca 200tkm což jsou tak asi 3 roky jsem udělal Pneu 3x.

Jednou se udělala boule a při cestě do pneuservisu bouchla. Auto bez rezervy. Čekání na asistenci 3 hodiny pak odtah rezervu nevozi a pak čekání na výměnu.

Po druhý proražene Pneu o klín který vypadl z kamionu na dálnici když jsem byl vedle něj. V tomto případe dojezd na bezpečnější místo po ráfku - cca 2km krokem v odstavnem a výměna za rezervu kterou jsem tehdy měl.

 

Defekt kdy bych jen sebral hřebík nebo měl pomalý únik jsem na voze který jezdím nemel asi 8 let, ale za to dvakrát bouchnout pneumatiku a trikrát proražení. Preferují proto rezervu a ne lepící sadu... ale to ke věc názoru a "stesti" na defekty...

Odkaz ke komentáři

Těch změn mi na auto od ALD příjde taky dost, vzhledem k tomu, že schvalovali i přelepení loga ALD na podložkách značek. 42 měsíců je docela zajímavá doba, na kolik km to je? (měl jsem vždy buď 36 nebo 48 měsíců) Honza

 

prvni sluzebak jsem mel od ALD - podznacky sly do kytek automaticky, nikoho jsem se nehodlal ptat. auto jsem vracel s nalepkou octaviaclubu a bez podlozek - nic, pohoda

 

aktualne mam od raifky a budu davat polep na cely bok a taky se ptat nebudu, bila toho moc nevysisuje a auto si asi pak necham.

 

moji vyhodou byly asi firmy, tedy jsou, ktere moc nesleduje leasingovka a hlavne nemame zadnyho spravce autoparku...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Vitto tak jsem to schvalne poptaval u kolegu a vysledek nepotesil.

 

Spravce vozoveho parku nemame a nikdo to nekontroluje, az manik z ALD pri prevzeti. Za kazdou samolepku, ktera na voze zustava nebo je videt (sisne lak) pry dostavame fakturovanou skodu dle rozmeru (stejne jako u skrabancu a jinych poskozeni). Nalepka velikosti klasickeho trojuhleniku se Ztkem vychazi podle poslednich faktur na skoro petikilo. :(

Za aktualniho vedeni snad prefakturace techto skod nehrozi, nicmene minule vedeni to posilalo na zamestnance a to se me riskovat nechce...

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Takže pár dalších změn již proběhlo, ale šlo jen o kódování:

  • cornery
  • druhá zadní mlhovka
  • potemnění LED při blinkru
  • obě zadní mlhovky
  • comming a leaving home přes mlhovky s LED páskem vpředu
  • úprava času střiku světel
  • paměť u vyhřívání sedaček a zobrazení foukání u auto na climatronicu
  • laptimer na maxidotu

 

Další postup:

  • už pár týdnů mi u stolu leží černá maska a zrcátka, které přijdou nahodit co nevidět
  • konečně pryč podznačníky a dát je na oboustranku
  • objednána kompletní sada LEDek do interiéru, aby například osvětlení nohou vypadalo nějak lidsky
  • pohrát si s zadními LED při denním svícení (až bude čas)
  • úprava nastavení ESC, aby šlo vypnout
  • dodělání vnitřního stmívaného zrcátka u Rolbaře
  • pokus o dodělání HF u Rolbaře

 

Upustil jsem od výměny Swingu za Bolero, cena je nesmysl a rozhodně by se mi to nevyplatilo.

 

Co mě pořád dostává je spotřeba, myslel jsem, že nafta je úsporná, ale já najel prvních cca 3000 km s 6,7 průměrně (kombinovaná má být 4,7 dle TP).

 

Máte stejnou zkušenost, že když prší drží se strašně moc vody v předních dveřích? Když je otevřu připadám si jako kdybych vylil kyblík vody.

Upraveno uživatelem OziToretto
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • sice jsi v sekci OIII,ale pokud jsi na FB-spoj se s Daniel Haborák,ten 100% poradí co a jak  
    • Zdravím pánové prosím o radu s pomoc  Sehnal jsem si zrcátka z O2 face na pred face mám zrcátka el.instslaci motorek  Vyměnil jsem instalaci a motorek nějak to nechce fungovat třeba okna nereagují na vnitřní ovladač  Když na klíčku podrzim odemknout tak okna dolů jdou všechna ale když podrzim zamknout tak okno řidiče nereaguje a sklopí se zrcátko jak to prosím mám rozchodit 
    • Zdravím, podařilo se vám vyřešit tenhle problém? Mám totiž na svém autě úplně ten samý. Rezonanční zvuk od motoru při 1100 ot a netuším co by to mohlo být. Jediné co mě napadá je spojka. 
×
×
  • Vytvořit...