Jump to content

sviečky pre LPG

ZoliSVK

Recommended Posts

Ahoj mam namontovane LPG do 1,6 75KW r.v. 2002 Asi by som uz mal menit sviecky a rad by som vedel ake mam kupit. Niekto hovori ze mam kupit take co su aj pre LPG stacia lacnejsie, druhy tvrdi ze bud kupit pre lpg za 70€ alebo klasicke kvalitne na benzin. Vie mi s tym niekto poradit?

• 2 weeks later...

V AK mi vnucovali svíčky na LPG, ale dva servisáci LPG mi nezávisle na sobě doporučili dávat svíčky doporučené výrobcem auta. Podle nich jsou svíčky na LPG jenom výmysl a tahání peněz z lidí. Takže jsem koupil Brisk P2 a spokojenost.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 year later...
  • 3 weeks later...

Dobrý den,

pro motor BFQ (AVU) přestavěný na LPG BRISK doporučuje zapal.svíčky BRISK Silver DR15YS-9 s životností při provozu na LPG max. 30.000km.

Pokud by jste chtěl používat svíčky platinové, byl by to typ DR15YP s životností při provozu na LPG max. 40.000km (životnost max. 90.000km je pouze u benzínu).

BRISK Tábor a.s.

Technický poradce OD+MG

.... takúto odpoveď som dostal, keď som pred niekoľkými rokmi zisťoval. Teplota vzplanutia LPG je okolo 400 °C, niekoľkokrát vyššia,ako benzínu a normálna sviečka nie je stavaná na také tepelné zaťaženie=žnížena životnosť. Používam Bosch FR 6 KI 332 S (Platina + Iridium). Bez problémov do 35-40000km. Cenovo 8-10 Euro.

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 4 months later...

Dobrý den!

Octavia Combi 1.6 BFQ 2006
V roku 2014 mi dělali přestavbu na plyn. Až do roku 2016 jsem svíčky neměnil i když v té době jsem jezdil častěji i na větší vzdálenosti. V roku 2016 jsem byl na výměně těsnění hlavy valců. Mechanik řekl, že třeba vyměnit svíčky, protože jsou zanesené. Od květnu 2016 do května 2018 jsem tolik nejezdil, svíčky ale bylo nutné vyměnit už druhý krát. V roce 2016 i 2017 mechanik tam dal Boschky pro LPG/CNG. Typ z přestavby z roku 2014 už nepamatujem. V květnu 2017 mi jedna svíčka praskla (valec č.2.). Vyměnil jsem i zapalovací cívku, protože diagnostika opakovaně hlásila problém se zapalovaním na valci č. 2., která se projevila vybracemi z motora. Mechanik mi taky odstránil problém s neutáhnutými šrouby sacího potrubí, která způsobila netěsnost a pokles výkonu. 
Už nevím co mám dělat, protože nyní je skrat (elektrody se dotýkají) na jedné svíčce, a mechanik žáda už třetí krát 3000 Kč za výměnu. To mám platit pořád každý rok? Mám už toho dost!

Prý by měli mít životnost 30000 km. Od přestavby na LPG v roce 2014 jsem najezdil dohromady 35000 km! Od poslední výměny svíček jsem najezdil cca 8000 km!