Přejít na obsah

Koupě Octavia Tour

Doporučené příspěvky

Zdravim, v bližší době plánuju koupi auta, něco do 300 000,-. Mám v oku Fabii II Combi, ovšem zjistil jsem že za stejné prachy můžu mít Octaviu Tour s klimou, el. okny, atd atd, skoro totéž co ve fabii. Otázka zní, zda má cenu kupovat starý model, s docela nemoderním motorem 1,6 75kW, anebo pořídit Fabii 1,4 63kW? Díky za vaše názory. :)

Odkaz ke komentáři

Pokud potřebuješ široce použitelný rodinný vůz, tak jasně vítězí OI. Motor je sice starší, ale spolehlivý a osvědčený a dynamikou na tom je pořád o něco málo lépe než 1.4 v FII. Se servisem bych to taky viděl ve prospěch OI (statisíce jezdících exemplářů, mj. jako zdroj ND, fungující druhovýroba a mraky garážistů schopných to opravit).

Na druhou stranu, OI je auto, které je sice solidní, bytelné, ale dělá se již 15 let. Takže za za pár nebo více let bude už těžko prodejné, v tomto bude mít FII výhodu.

P.S.: Nezmiňuji estetické hledisko, protože já osobně bych o takové hrůze, jako je FII (krátká i kombík) ve srovnání s auty stejné generace, třídy nebo ceny vůbec neuvažoval ... ale to je můj subjektivní pohled

Odkaz ke komentáři

Jestli ti nejde tolik o design(někomu se FII líbí, nekomu ne...) ale o užitnou hodnotu, tak jdi určitě do OI, díky tomu že se vyrábí takhle dlouho je vychytaná a opraví ji kde kdo jak se tu už psalo. Spotřebou na tom možná budeš stejně jak s tou fabkou, ale prostorově úplně jinde, jízdní vlastnosti lepší a nakonec určitě bezpečnější.

Odkaz ke komentáři

Jasne ze O1 Tour. Je to kus auta. Ta fabca nema nic co by se my nejak zamlouvalo, mozna ta masivni pristrojovka a to ze k ni da poridit docela slusna autio vybava rovne z skodovky. Al ostatni je na prd. Osklyva, mala, kufr nic moc 9oproti octe samo), tvrda, proste kousek auticka. Octa je stara 15 let ale to ze se bude spatne prodavat tako v todle bych neveril. Podivejte se jak se ted prodavaji octy stare 15let? Takze to pri pristih 5let take neushne, a budou se prodavat stale dobre. A muze byt stara kolik chces zase je prodav driv (i lepe0 nez Fabii (hlavne pokud je to combi).

Bezpecne, spolechlive a relativne komfortni auto, 1,6 ktery mapovod jestezGolf-u II a ten motor je snad jeden z nejspolehlivejsih benzinaku v VW koncernu, takze pokud nemuzes usetrit na 1,9TDI tak jdi do 1,6. Urcite nebudes litovat.

Odkaz ke komentáři

Bezpečnější auto a z hlediska jízdních vlastností, pánové, je určitě lepší FII jakožto novější konstrukce a hlavně proporčnější auto (bez převisů jak kráva) O prostoru pro cestující se mimo kufru dá taky polemizovat, ale to bylo už v případě FI vs OI...

Vzhled je jiná, tam není o čem a FII je fakt silně v mínusu. :)

Nechci flame, je jasný, že každej hájí to své, ale buďte objektivní :)

Odkaz ke komentáři

Jezis to jsem tukal na rychlo tu mou odpoved, tak to dopadlo tak hrozny, omlouvam se, bylo misleno ma puvod z Golf-u II, ted koukam ze to co jsem napsal byla nejaka kombinace Srbstini a Polstini :palec:

A snazim se, kazde rano koukam na zpravy na CT24 a ctu ten text dole abych to nejak dal na visi uroven, ale nejak my to moc nejde :palec: holt asi se na te politice neda nic dobreho naucit :D

Odkaz ke komentáři

Jj, beru zpět! I tak jsi machr - nevšiml jsem si, že " Miroslav from Mo..." je souběžně i "Skoda Montenegro", ale že maj stejnej styl mě přišlo alarmující... :palec:

p.s.

jestli se Miroslave neurazíš, rád bych si "mapovod" zachoval jako pravý Český výraz pro cizáckou "navigaci". :palec:

Odkaz ke komentáři
Bezpečnější auto a z hlediska jízdních vlastností, pánové, je určitě lepší FII jakožto novější konstrukce a hlavně proporčnější auto (bez převisů jak kráva)

rozhodující při kolizi s jiným vozem je krom rychlosti i váha :-) takže když se střetneš třeba s passatem tak určitě není lepší když máš malé ale 5ti hvězdičkové clio nebo 1,5tuny těžkou 3hvězdovou oktu....ale myslím že rozdíl mezi OI tour a fII je asi jen 200kg...takže v tom ta fábka asi vyjde líp, nevím...do stojící překážky asi určitě...ale od 100kmh vejš už je to jedno a můžeš mít klidně 10 hvězd :-D

Co se týče jízdních vlastností tak 100% souhlas....

btw. taky sem si tourku pořídil..o Fabce sem ale nikdy neuvažoval...jen o ojetinách středních tříd :-)

Odkaz ke komentáři
No takhle na to nahlížet nemá moc smyslu, protože ta tvoje "těžká" Okta dopadně taky tak skvěle při srážce s 2,5t Phaetonem například, jako ta FII vs Passat... :D

no ale jak pak dopadne ta FII ve srazce s Phaetonem?

ale jen tak mimochodem...kdysi do mýho malýho ušmudlanýho clia narazila v Praze zezadu Q7mička (jo bylo to při malý rychlosti na semaforech ale rána solidní) - já měl jen kousek odlouplého plastu na liště nárazníku (asi 1x1cm) a Q7 popraskanou a vysypanou plastovou mřížku pod denním světlem,praskly blinkr, odreny lak na tom narazniku a praskly to denni světlo nebo co to je...takže ne vždy je to jen o velikosti :-D :-D

Odkaz ke komentáři

A tak do nekonecna. Jako Fabie neni nebezpecne auto, to ze je male ne znamena ze je to nebezpecne. Videli jste jak "tlustej" je A slopek u Fabie? A jakej je v Sup-u 1 a Octa1? A jak se zbori ten A sloupek u tech aut pri nehode? Fabca je co se tyce celniho narazu v tech "nizsih" rychlosteh bezpecnejsi nez octa i sup ale jenom gdyz se to tukne presne jako na EuroNCAP ale gdyz to bude treba jenom rohem, nebo jenom stredem (do sloupu verejneho osvetleni) nebo pri nejake vetsi rychlosti tak v ni nezemres ale bude rozbyta vic nez octa nebo superb. Dneska ty auta (hlavne male mestke) stavy tak aby to proslo EuroNCAM s co nejvetsim poctem hvezdicek ale v realu pri nejakih jinih bourackah nez jsou na tech testech do male auto ne dopadne zase nejlepe. Nic proti fabii ale je to male mrnavko oproti octe a i psiha ridice dela sve, necitim se stejne bezpecne v Fabii a v Octe.

Vaha je vaha! A tezsi vyhrava vzdy! Videli jste jak dopadl fiatek 500 (ktereho EuroNCAP chvali jako velmi bezpecne autiko) oproti Audine Q7? Nic moc. Takze EuroNCAP-u neverte a hlavne ne tomu co pisou, to je jenom pro reklamunejake automobilky!

Odkaz ke komentáři
Ty woe ;)

Mířil jsem tam, že si nikdy nevybereš, co tě potká, takže jak dopadne OI ve srážce s nosičem balistických raket Scud třeba? ;) :lol:

:D , ja chtěl jen naznačit že čím má člověk větší a těžší auto tím je relativně víc v bezpečí (viz kamioňáci) rozhodně tím nechci naznačovat že OI je bezpečnější než FII...ale prostě za určitých okolnosti je jedno jak moderní máš auto - třeba lepší 2,5tuny 20let starej mercedes než moderní tunová fábka...(vzhledem k bezpečnosti při střetu...)

Odkaz ke komentáři
Vaha je vaha! A tezsi vyhrava vzdy! Videli jste jak dopadl fiatek 500 (ktereho EuroNCAP chvali jako velmi bezpecne autiko) oproti Audine Q7? Nic moc. Takze EuroNCAP-u neverte a hlavne ne tomu co pisou, to je jenom pro reklamunejake automobilky!

no přesně takle jsem to myslel :-D akorát sem to neuměl tak hezky napsat:)

on třeba smart je taky bezpečná auto když se to veme...někde jsem viděl video jak ho poslali proti betonovy zdi (v ryhclosti větší než EURONCAP, myslím že něco kolem stovky)....a ani se nezlomil jak je malej...jen odlítl motor ale kopule vypadala v pohodě...otázkou je jak by dopadl po střetu třeba s tím Phaetonem....

Odkaz ke komentáři

fabie je bezpečná..OCT taky.....pokud se při rychlosti 80+ vymléskneš tak je jednou v čem....ten náraz ti urve játra atd v čemkoliv :angry: jde o to že v OCT je docela víc prostoru...nebavím se o zadních sedačkách...ve fabii sedite hned vedle sebe..v OCT je víc místa-loketka atd...pohodlnější...ve fabii bych nerad jel trasu 100km a víc....OCT vypadá jako kus auta...fabia je prostě malé auto...OCT-líp si drží cenu,víc v ní odvezeš...fabia nemá nic čím by ji předčila...a řešít že při nárazu te zachráni to nebo to je hloupost...viděl sem fabku po sražce s audi...fabka na sračku-audi v pododě a OCT po srážce s MB Ečkem... OCT na sračku..Ečko jen pomačkaný čumák... při ťuknutí se pomačkají obě..při pořadné bouračce nevylezeš taky ani z jednoho... takže záleží co se ti víc líbí...

Pokud jezdíš krátké trasy tak benzín..pokud jezdíš hodně tak TDi

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...