Přejít na obsah

Vypíná ASR

Doporučené příspěvky

Ahojte klucí holký.

Doma máme Octu, bohužel nějak pozlobívá :)

Člověk normálně nastartuje... jede a všechno je OK. ASR funguje, nic nesvítí ... ale občas ( teď docela často) se po nějakém tom km rozsvítí kontrolka že se ASR vyplo a nefunguje :(

Nevíte čím to může být? Díky :)

Auto je rv 01(02?), 72k najeto. 1.6i (75kW)

Odkaz ke komentáři

pokud se rozsvěcuje jen kontrolka ASR bez ABS, může jít o poruju snímače otáček motoru, špatný alternátor a nebo o závadu na motoru - ASR potřebuje přesné info z motorové jednoty, jak něco chybí, nebo není korektní, tak se rožne ASR, kontrolka motoru se ani nemusí rozsvítit.

pokud by to dělaly pojistky nad baterkou, tak blbne celé ABS

co tedy vše svítí? (ABS) nebo autíčko ve smyku a nebo obojí?

Odkaz ke komentáři
pokud se rozsvěcuje jen kontrolka ASR bez ABS, může jít o poruju snímače otáček motoru, špatný alternátor a nebo o závadu na motoru - ASR potřebuje přesné info z motorové jednoty, jak něco chybí, nebo není korektní, tak se rožne ASR, kontrolka motoru se ani nemusí rozsvítit.

pokud by to dělaly pojistky nad baterkou, tak blbne celé ABS

co tedy vše svítí? (ABS) nebo autíčko ve smyku a nebo obojí?

tak v pojistkách není ani prach ani nic. Čisté...takže tím to asi nebude :D

No, nějaký víkend pojedou do opravny... napchnout a uvidí se.

Svítí jenom čistě ASR. Nic jiného

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ahoj ,

mam uplne stejny problem s ASR.

Nekdy se rozne kontrolka po cca 5km a tyden to sviti.

Pak nekdy nastartuju ,nesviti a vydrzi to i nekolik dni s najezdem 400km a pak to zase zacne blbnout.

V ten moment , co to blbne,je na diag. chyba : Zatizeni nezjisteno

Co jsem patral,tak by se melo jednat o netesnost v sacim traktu, ale vubec netusim,kam se podivat,co zkontrolovat.

Mozna je nejaka "hadice" ktera odchazi,ale zatim fakt nevim.

Jediny,ceho jsem si vizualne vsiml,je takovej ten olejovej borden u nalivaciho hrdla oleje - mozna tam je praskla hadice na odvetrani,ale to zas nevim,

jestli to muze mit takovy vliv a hlavne Octavku mam kratce a se mi nepodarilo sundat plastovy kryt motoru (nechtel jsem neco urvat,tak sem to zatim neresil)

Odkaz ke komentáři

Odvetravaci hadice u toho hrdla to nebude. Aspoň teda doufám. Před 3/4 rokem jsme ji měnili (totálně rozpadla ... Byl kvůli tomu trošku cítit benzín) a asr nic nedělalo. Blbne to jen obcas, po půl km. Pak to svítí, kdyz to je přes noc v garáži tak to většinou přestane.

Ještě se k tomu od nás nedostali takže se ještě nic neví na tom našem autě..

Odkaz ke komentáři

Já mám taky podobný problém,ale je mnohem složitější.Když jedu s autem tak po několika Km najednou auto chcípne,svítí jen baterka a nejde posilovač,musím tedy zastavit u kraje a zkouším nastrtovat a většinou se mi na po 3 se mi to podaří,ale zůstane rozvícené ASR a nejde vypnout a můžu jet dál.Měl jsem to napíchlý a ukázalo mi to 14 chyb,ale prý to může být návaznost na to náhlé vypnutí.Auto mi stálo před barákem dlouho tak jsem ho v sobotu nastartoval a svítí mi ABS a 3x zapípá a bliká ruční brzda.Nevíte co s tím?Díky

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Ted jsem řešil 3 dny to stejne dnes vyřešeno ;) Daval jsem novej motor a spoustu blbostí. Protože škoda nema nachystanou kabelaž tak jsem tahal draty pruchodkou v torpedu pod motorkem stěraču. Diky tomu jsem na to došel. Stači prozvonit konektor od altiku ke konektoru nad starterem je to hnědej drat s červenym pruhem pak od starteru pod ten kryt s pruchodkou(drži 2x desitka) tam je dalši konektor a z nej to jde do konektoru na ŘJ (velkej konektor) je to stale stejnej drat :palec: Ten co si to chce urychlit natahne drat od konektoru altiku rovnou do ŘJ ale to je prasarna :lol: Jinak kontakt na tel:608930938 rad poradim. ale volat normalne 10-18hod Děkuji :palec: Pepino

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Mám naprosto stejný problém.ASR se po nějaké chvíli rozsvítí a pak zhasne až po nastartování po různé době(naprosto nahodilé intervaly).Jednou se mi k tomu rozsvítila i kontrola motoru-výfukových plynů a na VAGu se ukázalo něco s váhou vzduchu(mám O1-1,6-75kw),smáznul chyby a po dvou dnech se rozsvítilo zase ASR,ale po cca hodinovém stání a nastartování,zhaslo).Ani ten kluk s tím VAGem neví co by to mohlo znamenat a jestli by to mohlo souviset.Jinak váha vzduchu se mi měnit nechce,protože prý stojí okolo 6000,- a ty levnější jsou údajně na nic.

Pokud někdo k tomuto máte co říct,tak díky.Každá rada dobrá.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
  • o 3 týdny později...

Mám stejný problém. Občas se mi rozsvítí ASR po 2 km a občas po více. Na Vagu mi to píše chybu 17911 - Signál zatížení od svorky alternátoru DF Nesmyslný signál (P1503 - 35-00) Poradil by prosím někdo co s tím??? Děkuji

Vyřešeno - Upadlý drátek na svorkovnici nad startérem

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...