Přejít na obsah

rada-koupě octavie 2.0 mpi?

Doporučené příspěvky

Zdravím,

co říkáte na tenhle motor?? mám 1.6 75kw,ale nějak mi ten motor co se týče výkonu nevyhovuje!

mám možnost koupit dvou litr,za poměrně slušnej peníz,ale bojím se co mám od toho poměrně "starého" motoru očekávat....,spotřeba,výkon,náročnost na servis atd.

díky za každou radu.

Odkaz ke komentáři

Mno, nejhorší motorizace to není, to byla 1,8 20V a dá se s ní jezdit i poměrně ekonomicky.

Jezdil jsem s ní cca rok, před tím 4 roky v rodině a teď zas kamarád a nikdo si nestěžuje. Spolehlivej a příjemnej motor, pokud ho honíš, tak skutečně chlastá. Na tý čtyřkolece bude ztrácet.

Jde-li ti o pravý výkon a s autem si chceš zařádit, tak určitě zmiňovanou 1,8T...

Odkaz ke komentáři

No tak to je vice nez slusna cena za takovej autak, sel bych do toho, urcite lepsi nez 1,6, trosicku horsi nez 1,8T (co se tice dynamiky) ale spatnej to motor neni, umi to sice sezrat trosicku vice polivky ale zato aspon budes jet jak ma. Ver mi ze 1,6 pri nejakem tezsim predjizdeni ma vetsi spotrebu nez ten 2,0. Jeste 4x4 :lool: ! Ale LPG do toho casem urcite, pocitej tak prumer 9-10l/100km!

Jinak ten 1,6 je konstrukcne starsi nez ten 2,0 takze s tim se moc netrap!

Pokud auto bude OK tak je to velice dobra koupe!

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
jenže 1,8T bude cenově úplně někde jinde :lool: a vetšinou ti co říkají že je nejhorší tam v autě s tím motorem nikde ani neseděli :lool:

Hmm no já jsem v ní jezdil :lool: a již nikdy více prostě není nad přeplňovaný motor třeba v golfu IV byl v pohodě ,ale v v octavii prostě na nic

Odkaz ke komentáři

samozřejmě...ale pořád lepší než 1,6 a kdyby to byla 1,8T tak nestojí 90 ale 150 :lool:

jezdim i s 1,6kama a když jedeš kopcovytým terénem tak je to nesrovnatelné...a u turbíny jde o cenu...

On se ptal jestli je lepší 1,6 nebo 2 litr..a za mě je lepší 2 litr...kdyby měl výběr mezi 2 litrem a 1,8 tak mu řeknu 1,8t...samozřejmě...ale tu on v možnostech neměl...to je jak kdybych se ptal ktery benzín je jepší a vy tu psaly že 1,9 81kW....

a osobně haldex nepovažuju za 4kolku...pokud to nemá ESP tak to spíš přidá problémů...a zvedne spotřebu...jinak k ničemu.. pokud 4 kolku tak AUDI nebo Subaru..ostatní jsou jen imitace 4 kolek

Odkaz ke komentáři

já vím,že 1.8 T je úplně o něčem jiném,ale cena je poněkud vyšší než zmiňovaných 90 tis!

jinak ta 1.6 nejede špatně,ale ty kopce ji dávají zabrat,proto chci nějakého tahouna! a pokud jde o spotřebu,tak jezdím za 9 litrů,takže spotřeba shodná s dvoulitrem!

o víkendu ji budu testovat,potom se uvidí co v ní je :lool:

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann

No nevím ,ale 1,6 75kw zas tak špatně nejede :lool: bejt tebou tak bych si to pořádně rozmyslel a pokud na to vyloženě nespěcháš tak bych počkal a našetřel ještě nějakej peníz ,ale já osobně si myslím že už jsi rozhodlej takže tu není co řešit :lool:

Odkaz ke komentáři

Já bych se toho nebál měl jsem to v mé oktě 11/99 model 2000 nemůžu na to nadávat jako ostatní ...když se vychytají známé závady CHECK ENGINE MOTOR bohatá směs to věčinou psalo a můj model žral olej důvod obrácená stírátka na válcích tak jinak OK....8Ventil pruznej...a 2003 má už jinej poupravenej motor jinej kod motoru a možnost třeba tempomatu :-)))))

PS ale samozřejmě z jídlem roste chut auto mám od 2004 a od roku 2006 tam je 1.8T RS samozřejmě že doporučuji turbínu ale 2.0 MPI za ty peníze bych se nebál.......

Odkaz ke komentáři

JJ..je to za dobrý peníz a ani to není poruchový motor...a s 1,6 se fakt srovnávat nedá....ono se to nezdá ale když v tom človek jede tak ten tah tam je poznat hodně....nikdy sem neměl žadný problém a jezdím kolem 8,5L..a to jezdím docela rychle a i dost po městě....já sem s 2litrem max spokojený..ale taky mám ten starší typ...podle mě osobně byl lepší než ten novější

Odkaz ke komentáři

Mě je osobně sympatičtější 2.0MPi :lool:

Ano 1,8T je 1,8T, ale auto s turbem bych si koupil jako upe nový. Ojetině bych nevěřil. Navíc si myslím, že 2,0MPi si kupovali spíš pohodáři, kteří to ani moc nehuntovali, kdežto 1,8T si většina koupí aby se svezli. Podle toho taky bude vypadat turbo, podvozek, brzdy atd...

Mě je prostě 2,0 sympatičtější-vyrovnaný zátah, záběr od spodu, není nutné ho točit ...

proto mám "mimino" od 2,0 :D

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

tak auto vyzkoušej a uvidíš. Já pozoruju rozdí 2.0 orpoti 1.6 hlavně k kopcích a s naloženym autem. Např. o víkendu jsem obsolvovla Prostějov - Písek na dálnici držel plně naloženej 180 bez problémů, po dobrždění se do kopce na stejnou rychlos rozjel zase. V tomto režimu jízdy jsem měl 11,5 litrů LPG :)

Když 2.0, tak s plynem - benzín je celekm sebevražda - klidná jízda lehce přes 7

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...