Přejít na obsah

Dodělání multifunkčního volantu

Tom

Doporučené příspěvky

CF ti nepůjde, protože je do aut se snímačem úhlu řízení v převodce řízení. A jen do aut s manuálním řazením.

Není pravda, že nepodporuje ESP. Když svítí ESP, tak se musí udělat základní nastavení případně jízdní test ESP.

Ty potřebuješ jednotku CH nebo CK.

Upraveno uživatelem j0ska
Odkaz ke komentáři

U té jednotky CF jsem nastavení snímače úhlu řízení dělal, ale chybu to hlásilo pořád. I přes Vag jsem to zkoušel vymazat a nic. Zkusím tedy sehnat tu jednotku CH nebo CK a uvidím jestli to bude běhat. Jak je to s klaksonem? BUde fungovat nebo nebude?

Je mi jasné, že pravá strana volantu fungovat nebude, ale klakson by mě docela štval.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Potřeboval bych poradit.Octavia 2 ,rok 2008,zeleny display na budikach ,tempomat,palubní PC,radio Stream.Sehnal jsem multifunkcní volant,z 8 tlacitky a potreboval bych jestě sehnat podvolantovou jednotku podporujicí tuto sestavu .Respektive bych ji od někoho tady koupil.Muze nekdo poradit jake cislo mam zhanět?Nebo jestli někdo má na prodej.Take bych vzal i kablik do volantu,proto,že ten tam není.

Odkaz ke komentáři

Záleží jakou přesně v autě máš jednotku teď.

Podle toho se dá určit jakou potřebuješ.

Odkud jsi? Můžu jednotku i kablík dodat a namontovat.

Kdyžak mi napiš soukromou zprávu.

SZ Ti nejde odeslat. :blink:

Vyskytly se následující chyby

Uživatel j0ska nemůže přijmout žádnou poštu

Tahle zpráva ještě nebyla odeslána

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ahoj, mám Octavii II po FL (2010) a v ní tenhle volant:

IMG_20130406_133908.jpg

Chtěl bych přesně takovej:

http://auto.bazos.cz/inzerat/22492064/Kozeny-Volant-Skoda-Superb-II-Octavia-II-face-perforace-MF.php

Takže, chápu-li to správně, prostě jenom prohodím volanty a můj airbag bude pasovat i do toho novýho volantu ? Musím odpojit po dobu výměny baterku ? Dělal jsem to na BMW a tam to nebylo potřeba...

A pokud bych chtěl zprovoznit multifunkci, tak musím vyměnit kroužek pod volantem, natáhnout nějakou kabeláž (z konektoru na volantu do novýho kroužku pod volantem ?) + nakódovat ?

Předem díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři

MR 2011 znamená rok výroby ? Mám 2010, PP ovládám pravou páčkou a maxidot řekl bych, že nemám. Podvolantovou jednotku jsem asi zaměnil s kroužkem pod volantem, co ? :)

Jak s tím airbagem ? Je ten můj ze 4ramínka kompatibilní s RS volantem nahoře v odkazu ? Dle fotek se mi zdálo, že je, ale radši se ptám...

Takže potřebuju volant s multifunkcí, podvolantovou jednotku a kabeláž na zapojení multifunkce + je třeba to nakódovat ? Jak s tím kódováním ? Z BMW mi zbyl OBDII kabel, s diagnostikou mám trochu zkušenosti (carsoft + INPA), lze to provést nějak jednoduše ?

Mimochodem, je někde nějakej návod jak na to ? Našel jsem jenom na VW: http://forums.vwvortex.com/showthread.php?2938601-DIY-Multi-Function-Steering-Wheel-Retrofit

Hádám, že postup u oktávky bude odlišnej...

Odkaz ke komentáři

pytle pasují, pokud máš MR10 tak postup z odkazu je OK, pokud už MR11 tak je to jinak. Diagnostika je zapotřebí buď tovární VAS nebo VCDS, popřípadě každá s podporou CAN komunikace, ale tam už nebude podpora kódování - tabulky.

MR poznáš z VIN vozu A je 10 B je 11 příklad vin: TMBxxx1ZxAxxxxx je MR10

Odkaz ke komentáři

Mám TMBxxx1ZxA, takže MR10.

Seženu tedy multifunkční volant, airbag vezmu ze svého 4ramínka a k tomu ještě:

MFSW Airbag Harness p/n 1K0 971 584 L

MFSW Control Module p/n 1K0 953 549 AJ

(č. dílů souhlasí ? Kouknul jsem zběžně do inzerce a většinou se liší v těch posledních písmenech)

A zapojím dle návodu. Pro případ, že by byl problém s kódováním, dělá to někdo odsud v Brně ?

Pak ještě poslední věc, je zde nějaký osvědčený dodavatel volantů ? Nebo je tato nabídka dobrá ?

http://auto.bazos.cz/inzerat/22492064/Kozeny-Volant-Skoda-Superb-II-Octavia-II-face-perforace-MF.php

Odkaz ke komentáři

Pak ještě poslední věc, je zde nějaký osvědčený dodavatel volantů ? Nebo je tato nabídka dobrá ?

Já bych si dal pozor na to, že na tom volantu v inzerátu není originální kůže.

Může se ošoupat dřív než originál.

Upraveno uživatelem j0ska
Odkaz ke komentáři

ten svazek má jiné číslo, začíná na 3T0, podvolantovka na konci musí mít CD nebo CF(bez DSG)

OK, budu teda hledat 1K0 953 549 s CD nebo s CF. A svazek tedy není 1K0 971 584 L, ale je 3T0 971 584 L ?

P2P: ok, díky, případně se na tebe obrátím. Ještě se zeptám, za kolik pracuješ ? :)

j0ska: Mně právě originál příjde nic moc, po 40tkm je docela oleštěnej (40tkm to auto má na 110% :) )... Na ty neorigo čalouněný volanty sem slyšel vesměs kladný ohlasy, sám sem v autě takovej měl, provedení pěkný, ale výdrž nemůžu hodnotit, najel sem s tím asi 10tkm...

Odkaz ke komentáři

Přečetl sem celou diskusi a přesný číslo dílu toho kabelovýho svazku potřebnýho pro OII po FL sem nenašel :( Mohli byste mi to prosim upřesnit ? Ať můžu začít shánět díly... :)

A poslední věc, aby mi fungovala pravá strana volantu, musím odpojit jeden pin na páčce kde mám ovládání PP ?

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Velice zajimava diskuze. Nedavno jsem poridil O2 a k ni rovnou i MF volant. Takze resim ted to same co vy tady s tim, ze vim ze tam jiz drive mf volant byl.. Abych to nemel tak snadne, poridil jsem volant rovnou i s padly kvuli dsg.

Takze najde se nekdo v Ostrave a okoli, kdo se mne na to podiva a rozchodi mf i s padly?

Idealne do PM.

Diky

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 2 měsíce později...

po precitani tu toho vsetkeho som sa uz uplne stratil :blink: mam octu po facelifte mr11 polodot obyc volant dsg radio blues. chcel by som ale mf volant s padlami na dsg 4ramenny, radio bud bolero/amundsen/columbus a polodot ostane zachovany je nejaka moznost funkcie tlacidiel na pravej strane ? alebo je moznost volantu aj bez pravej strany tlacitok ako ma fabia/roomster? vdaka

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...