Přejít na obsah

Dodělání multifunkčního volantu

Tom

Doporučené příspěvky

• o 3 týdny později...

Asi budu trochu za blbce ale mám OI, rok 96 glxko, rádio blaopunkt už dávno ne, kenwood xxxxug. Chtěl bych tam dát multifunkční volant z O3 (nebo jakýkoliv jiný).

Je tu někdo kdo by mi to udělal?

Trochu zručnej sem, ale podle toho jak jsem si tu v rychlosti přečet pár rad na montáž mi padaj vlasy.

Praha-Nymbuk

Ptám se okrajově, nebudu to chtít dělat teď ale v okruhu pár let (doufám že se na mě nikdo pak nevys**e).

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Ahoj,

Prosím o radu. Mám O2 FL 2009, Maxidot. Nechal jsem si namontovat MF volat z O3 RS. Tlačítka mám vyměněné ze S2 FL. Podvolantovku mám s indexem CH.

Aktuální stav mého volantu je, že vše funguje, kromě části pravých tlačítek, který mají ovládat PP. Jediné co z tlačítek na pravé straně funguje je zmáčknutí rolleru, což zastupuje tlačítko na pravé páčce pod volantem OK. Roller nefunguje a tlačítko OK/reset také na MF volantu nefunguje.

Na 4. stránce tohoto tématu jsem se dočetl, že je třeba odkódovat ovládání PP z podvolantovky a odpojení pinu 5 z pravé páčky. Což znamená, že nemusím vyměňovat pravou páčku, pod volantem.

Můžete mi prosím toto někdo potvrdit a případně napsat přesný postup, jak se dá z podvolantovky odkódovat ovládání PP z pravé páčky?

Nebo zda je možné podvolantovku překódovat tak, aby fungovalo ovládání PP jak z páčky, tak z volantu, když již zmáčknutí pravého rolleru zastupuje tlačítko ok, které současně na páčce taky funguje.

Díky za radu.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zdravim vas,

potreboval by som poradit, po prehodeni volantu za multifunkcny FL v O2 2004/09 mi vyhodilo chybu:

-------------------------------------------------------------------------------

Address 16: Steering wheel Labels: 1K0-953-549-MY9.lbl

Part No SW: 1K0 953 549 CH HW: 1K0 953 549 CH

Component: J0527 056 0111

Coding: 0000613

Shop #: WSC 12345 123 12345

1 Fault Found:

02071 - Local Databus

014 - Defective

kedze MF volant je 3T0 419 091 C E74 a MF kabelaz je 1k0971 584C konektory nesedia. Upravil som ich aby sa dali pouzit, ale niesom si isty, ci je pinovanie spravne, kedze som ich prepojil v poradi ako boli oznacene jednotlive piny na konektoroch. Viete mi niekto poradit ako to spravne prepojit?

dik

Dobrý deň,

Chcel by som sa Vás opýtať ako ste vyriešili ten problem z -1 Fault Found:02071 - Local Databus 014 - Defective-? a ešte či by ste mi tiež mohli poslať ten schemat na konektory čo ste dostali od kullyho.

Veľká vďaka za pomoc

S pozdravom

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
  • o 4 měsíce později...

No podvolantovka už nemá v sobě ani LIN(jen skrz ní projde)...tak co bys na ní chtěl kódovat na mf volantu...mf volant je slave jendotka gateway v MQB. A gateway se nastavuje kódováním + datovou sadou.

MF volant z O3 dokážu namontovat na face O2 i S2 a všechny tlačítka fungují jak mají, není žádné omezení.

http://files.motomagazinspeed.cz/201003500-d90adda04c/Octavia%203%20interior%20P.jpg

Ahoj ferdo... bylo by mozne dodelat multifunkcni volant z O3 do O2 (2004) bez multifunkce? popripade co vse potrebuji vymenit? volant mam. dekuji

Odkaz ke komentáři

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Steering_Wheel_Control_Module_Versions

Control Module Part Number Slip Ring Software Level Variant Steering Angle Sensor LIN Version Notes

1K0-953-549-AQ Type 2 SW 0070 Highline Yes 1.3 -

Pro FL volant v předFL autě potřebuješ jednotku CH (předFL provedení kroužku volantu) nebo CD (FL provedení kroužku volantu) s verzí LIN 1.3/2.0

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...