Přejít na obsah

Kohyho RS

Doporučené příspěvky

Vzal bych nějakou 5W40 s VW normou a víc bych neřešil. Z výrobců můžeš vzít teoreticky cokoli. Vzal bych střed, tj. cenově kolem 1000Kč (kromě Castrolu), pokud nechceš zkrátit interval na 5t km (to bych klidně vzal i to Sunoco Gold). Jedni z top výrobců třeba MO, Motul, Mobil 1, Eneos, Yacco nebo Valvoline. Samozřejmě ale chybu neuděláš s ničím s VW normou, tzn. i to levné Sunoco funguje bez problémů. Já ho měnil dřív, protože je levné a chtěl jsem trochu víc pročistit motor. Na příští rok mám v plánu olej pořešit a přejít na 10W40. Každopádně ale i na Tvé ježdění v provozu stačí ta 40. Na tak vysoké teploty, které jsem naměřil na okruhu, jsem se nikdy v provozu nedostal. Pokud už tu 50 máš, použil bych ji, jinak bych výhradně jen na ni nekoukal při letním výběru A levnou a slušnou 50 má i to Sunoco, sám jsem ho zkoušel, ač nemá VW normu :)

Upraveno uživatelem LadikRS
Odkaz ke komentáři

Zajimave cteni o oleji..

goes: kvanitni motorovy olej je v prvni rade vyroben z kvalitniho zakladoveho oleje, takze nejdrive vyradime vsechny "fully synthetic" lektvary z hadich ocasku vyrobene z HC zakladu a potom muzeme pokracovat dale. Voditkem nam dale muze byt take to, ze obvykle existuje neprima umera mezi kvalitou produktu a kvalitou marketingu dane znacky, takze si se zajmem prohledneme krasnou reklamu na Shell a Castrol a nasledne zakoupime neco napr. od Q8, Liqui-Moly nebo Millers oils.

LorDrummer: vyrobce doporucuje to, co je dobre pro nej jako pravnickou osobu, ne to, co je nejlepsi pro Vas jako majitele vozidla. V zajmu vyrobce jsou zejmena tri veci: 1. aby vydelal, 2. aby vyrobek splnil veskere platne emisni normy po dobu trvani zivotnosti 3. aby se vyrobek rozpadnul na prach nejlepe az po uplynuti zarucni lhuty.

Dlouha zivotnost a dlouhodoby bezproblemovy provoz neni krome vas v zajmu nikoho.

Ja na emise a zisky vyrobce kaslu, takze ve vsech svych autech od VW TDI az po RR V8 dlouhodobe a naprosto bez problemu pouzivam navzdory doporucenim a predepsanym normam Mobil1 5W50 a vsem majitelum, kterym servisy lejou predepsane "lehkobezne eko oleje", a potom se potykaji s lahudkami jako vydrene krouzky, vacky, vydrene a cvakajici hydrostely atd., se jen tise smeju :)

Odkaz ke komentáři

S první částí souhlasím, konkrétně ten Millers jsem doporučoval. Každopádně 40 je v 1.8T prověřená a hlavně, z výroby jezdila na 30, která se tam dávala i v autorizáku. Stačí si zkontrolovat teplotu oleje a podle toho vybírat daný olej. Univerzální olej opravdu neexistuje. Víc k tomu říkat už nebudu. O olejích jsem si toho načetl hodně, když jsem ho vybíral. Pokud tam prostě chceš 50, tak si ji tam dej. Jezdit to na ni bude, ale nejideálnější olej to nebude.

Odkaz ke komentáři

Pár fotek z letiště, kde jsme testovali brzdy já zimmerman + ate desky kolega stejné rozměry jako rs ale brembo kotouče s drážkama + ferodo desky

Moje RS zastaví z 100kmh o 2 metry dřív než kolegy Golf

Oba máme nové brzdové hadice a odvzdušněno. možná ten rozdíl dělá hmotnost kde bude ale jen o pár kg težší. Kola já R17 (205/50) Golf R18(225/40)

post-49336-0-52055100-1475227096_thumb.jpg

post-49336-0-52305300-1475227318_thumb.jpg

post-49336-0-21766500-1475227327_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Rychlost podle GPS, hlavni problém byl trefit přesně místo kde to oba stejně zašlápnout, jeli sme každej samostatně a jeden to vždy u čáry hlídal.

Myslíš keramický? Nene mám klasický ATE vpředu už tam byli při koupi nové desky takže nebyl důvod měnit vzadu mám teda komplet nové kotouče i desky Ferodo DS

Odkaz ke komentáři

Aby měl budík smysl, počítej tak 3000Kč v případě elekronické verze (spíš ale ještě víc). Mechanické budíky jsou levnější, ale máš nataženou hadičku s olejem do interiéru. Ty levné budíky jsou tak maximálně na parádu. Já mám čidlo pod filtrem. Měl jsem ho ve výpustným šroubu, ale ukazovalo bludy.

Odkaz ke komentáři

Pokud to myslíš vážně s budíkem, chce to minimálně 2x tak dražší. Měl jsem levný tlak turba a teď mám kvalitní a rozdíl v nich byl pozorovatelný. Ale nutný není, stačí si +/- ujet určitou vzdálenost, kdy už víš, že to ohřáté je. Jestli je venku 20 nebo 35 už moc velký vliv nemá.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Při pohledu na moje rezavé plechy na zimu sem usooudil že na tom teda jezdim nebudu ani omylem, a dnes sem si přivez na zimu origo škoda R16 s pneu Continental za dobrej peníz takže spokojenost :)

Objednaný už mám nové středové pokličky.

post-49336-0-94442200-1476288974_thumb.jpg

post-49336-0-06534000-1476288983_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Kohyy
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak mě čeká výměna termostatu chladící kapaliny :/ Ale potřeboval bych menší info..

Chladící kapalinu můžu dát G12? A kolik se jí tam vejde? Vím že existuje poměř naředění s destilkou a pak vznikne výsledná teplota..To už si spočítám :D

Pak ještě jeden dotaz a to kde najdu REGULATOR TLAKU PALIVA? viz foto. Díky

post-49336-0-68336700-1479663591_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...