LukášV Odesláno Srpen 24, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2010 Zdravím .. V sobotu auto chladilo - v neděli už ne . Měl jsem to na diagnostice. Klapka v kompresoru funguje a reaguje na tlačidlo ECO - zavírá otvírá Udajně je také naplněná. Ale tlak kompresoru je stále na 7bar a udajně při zapnutí chlazení by to mělo vyskákat až na 14bar. Víte někdo jak to řešit ?? Díky moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drastys Odesláno Srpen 24, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2010 tak to asi vypada na pokazeny klimakompresor ... :-( Taky jsem nedavno menil .... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RemyZero Odesláno Srpen 27, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 27, 2010 Něco podobného se mi bohužel taky stalo... Nedávno jsem měnil chladič na klima. Dneska jedu, chci si zapnout klimu a ono nic ... Na kolik Ti pčišel ten klimakompresor?? Je tam složitá výměna?? Díky moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kaby Odesláno Září 12, 2010 Sdílet Odesláno Září 12, 2010 Něco podobného se mi bohužel taky stalo... Nedávno jsem měnil chladič na klima.Dneska jedu, chci si zapnout klimu a ono nic ... Na kolik Ti pčišel ten klimakompresor?? Je tam složitá výměna?? Díky moc taky sem menil klimakompresor sehnal sem ho za 6500 kc vymena s vypustenim a znovu napustenim za 800kc jinak origo stoji kolem 20 000 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Září 29, 2010 Sdílet Odesláno Září 29, 2010 Tak mě to vyměnili v rámci záruky v bazaru , kde jsem auto kupoval a údajně odešla spojka na kompresoru , tak tu vyměnili .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RemyZero Odesláno Říjen 13, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2010 Zdravim...mám vyměněný chladič na klima, novou náplň a při delší době jízdy mi s prostředních výdechů něco chrčí. Když zmáčknu ECON, tak to přestane. Nevíte čím by to mohlo být?? Po výměně to nedělalo, začalo to tak po 14 dnech. Díky moc za rady 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Říjen 14, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 14, 2010 nejspíš málo chladiva, často s etak projevuje, když množství klesne pod 250g 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doli Odesláno Říjen 14, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 14, 2010 Jj, Jarda už tyhle příčiny zná. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RemyZero Odesláno Říjen 15, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 15, 2010 Tak to bude jedině tím, že málo naplnili klimu a nebo že to někde utíká ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Říjen 15, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 15, 2010 Osobně sem tenhle problém taky zažil. Jak je tu psáno bylo málo náplně. U mě sem si rovnou nechal zkontrolovat zda to někde neuniká a naštěstí to bylo v pořádku, po doplnění na jaře doteď bez problémů Můžeš doufat že ti to nějaký odborník odflákl a málo doplnil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Saxon Odesláno Listopad 2, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2010 Lukáši, mám na autě 53 tis najeto a klekla mi elektromagnetická spojka, třeba to bude tím. Ale vtip je v tom že na OII - se musí koupit kompresor. CO píšou kluci je pravda origo kompresor 20ka.... :-( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
culda Odesláno Listopad 6, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2010 sorry , že to cpu sem ,ale chci se zeptat co znamená aut. klimatizace ? je to manuální nebo digi ? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Duben 2, 2011 Sdílet Odesláno Duben 2, 2011 Kopletni naplneni klimy cca 900 1000 Kc vcetne oleje a kontrastni latky... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Duben 2, 2011 Sdílet Odesláno Duben 2, 2011 (upraveno) A kolikrat jste nechali doplnovat lednicku? My jsme meli po 10 letech v Passatu naplne porad dost, nevypada, ze by nekam utikala. Upraveno Duben 2, 2011 uživatelem houmik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Duben 3, 2011 Sdílet Odesláno Duben 3, 2011 Tak já sem nechal klimu čistit a doplnit jak sem auto koupil, stejně se to chovalo tak že je málo náplně a dělala se i zkouška na únik protože tam byla jen slabá čtvrtka toho co tam má být. Práce, filtr, dezinfekce a doplnění 1400kč. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Duben 3, 2011 Sdílet Odesláno Duben 3, 2011 A kolikrat jste nechali doplnovat lednicku? My jsme meli po 10 letech v Passatu naplne porad dost, nevypada, ze by nekam utikala. Ty máš ledničku, co se jmenuje Passat ? Já poprvé řešil naplnění klimy, když mi hřebík prorazil chladič na klimu. Pak jsem jen, kvůli manželce a dceři, začal s každoroční desinfekcí a jednou mě přesvědčili na kontrolu a vyčištění média a od té doby to dělám taky každý rok. Něco málo vždy ubude, asi jak už soustava byla jednu rozdělaná nebo stárne, plus přidají olej, takže si myslím, že dělám dobře i pro kompresor. Lednička je podle mě trochu jiná, tam je to snad všechno sletované k sobě, ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Duben 3, 2011 Sdílet Odesláno Duben 3, 2011 Ja nevim, ale tady mas taky uzavreny okruh, ne? Cisteni je jasny, olej taky, ale ze by bylo treba po roce vzdycky doplnit klimu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Duben 3, 2011 Sdílet Odesláno Duben 3, 2011 (upraveno) Na mým se to dělalo po 5ti letech, chybělo hodně a nikde to neutíká. Letos to nechám zase prohlídnout a uvidím zda za rok něco ubylo. Upraveno Duben 3, 2011 uživatelem šulda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Duben 3, 2011 Sdílet Odesláno Duben 3, 2011 Ja nevim, ale tady mas taky uzavreny okruh, ne? :lool: Cisteni je jasny, olej taky, ale ze by bylo treba po roce vzdycky doplnit klimu... Já si to vysvětluju tak, že na autě je víc spojů, ze kterých to díky jejich konstrukci může uniknout. Ale nejsem odborník ani na klimy aut ani na ledničky, takže nevím. Na mým se to dělalo po 5ti letech, chybělo hodně a nikde to neutíká. Letos to nechám zase prohlídnout a uvidím zda za rok něco ubylo. Mám doma protokoly o doplnění, můžu pak hodit data, kolik meziročně ubude. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1.8TSI Odesláno Duben 3, 2011 Sdílet Odesláno Duben 3, 2011 Jj určitě - nedávno mi odešla lednice (říkala že už nepřijde.. :D ) tak jsem to studoval než jsem ji vyhodil - tam je jeden kompresorek v kuse s nádrží a z toho vede naletovavá trubička do chladiče a druhá na výparník... naprosto zaletovaný okruh.. to v autě jsou i šroubované spoje a např ty dvě šroubení na které napojují přístroj pro odsávání mají v sobě kuličkové ventilky (těsnost?) Zítra zavolám "svému" technikovi a zeptám se ho co si pod touto částkou mám představit... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
italik Odesláno Duben 11, 2011 Sdílet Odesláno Duben 11, 2011 tak ja dneska za kabinovy filtr+ dezinfekce klimy 750kc + doplneni chladiva 520g a olej 1000kc. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Duben 11, 2011 Sdílet Odesláno Duben 11, 2011 To mi připomíná, že bych se měl taky pomalu objednat :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Duben 12, 2011 Sdílet Odesláno Duben 12, 2011 kdyby, tak teď mám na klimu u OII akci do 30.4. za 1000,- - filtr, dezinfekce, doplnění chladiva pak to bude za 1200,- 0 Citovat Odkaz ke komentáři
BadyS Odesláno Duben 13, 2011 Sdílet Odesláno Duben 13, 2011 doplnění chladiva 520g ? to je celá napln u OII (ted nevím z palice ale je tam 520 či 525g 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Duben 13, 2011 Sdílet Odesláno Duben 13, 2011 Taky jsem nad tím přemýšlel - nemám u sebe papíry, ale běžně mi doplňují tuším kolem 30 - 40 g. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Květen 2, 2011 Sdílet Odesláno Květen 2, 2011 Tak dneska jsem byl na servisu klimatizace (doplnění, vyčištění, desinfekce) a média bylo odsáto 0,33 kg, naplněno 0,54 kg, tedy doplněno 210 gramů po 60 haléřích. Přechozí servis byl před rokem, takže pokud nekecají a nevydělávají na médiu, což by byla blbost, tak uteklo kolem 40%. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kitrab Odesláno Květen 2, 2011 Sdílet Odesláno Květen 2, 2011 hm to je celkem dost. by melo unikat pomaleji, pocitam tak 2-3 roky, spíše 3. byl jsme s klimou loni, letes ušetřím, klimovat klimuje obstojně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Květen 3, 2011 Sdílet Odesláno Květen 3, 2011 Je to každý rok (už třetí) stejně, předtím za 3 roky uteklo taky tolik, tak jestli si třeba nenechávají povolený plnící otvor, aby měli práci i za rok :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Květen 3, 2011 Sdílet Odesláno Květen 3, 2011 ohužel u OII je to běžná záležitost, u verzí se starým hladičem - bílá zátka je za rok běžný ubytek cca kolem 170g. bohužel proti OI, která držela skoro 100% je to dost, nedávno jsem tu měl jedu z roku 97 a v klimě chybělo asi 70g, což je hodně slušné. norma úniku u OII je asi 25% náplně za rok, dle výrobce :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.