Přejít na obsah

Poruchy klimatizace

Oskar1

Doporučené příspěvky

zdravim. Chcem sa opitat, ci nema niekto skusenost s takymto problemom. Klima mi nechce chladit,resp. Chvilu ide potom nejde. Diagnostika ukazala chybu v senzoru sluneni.ten som vymenil,vycistil a naplnil klimu, ak mi ide chvilu klima tak smrad. Neviete kde je problem, tusim kompresor nie? Lebo ked dam fukanie na plno tak niekedy mi vobec nefuka dnu ale huci, a niekedy fuka ale teply. Diki mam s toho uz nervy

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Něměl by jít poznat ucpaný odtok kondenzátu tak, že se po jízdě s klimou pod autem netvoří louže vody?

Jinak mě klima chvíli chladila dobře a pak už foukala jen vlažný vzduch a nebyla schopná snížit razantněji teplotu, taky při sepnutí měl kompresor divný zvuk. Nakonec se jednalo o přeplnění, čímž jsem si byl 100% jistej a řešením bylo nové přeplnění klimy na předepsané hodnoty.

Odkaz ke komentáři

Dnes sme vymenili spolu s otcom chladič na klímu za novší typ a nastal problém: klímu sme predtým dali vypustiť,bolo tam asi 120g,prešli sme 3 km domov,rozrobili sme to,vymenili a vyskúšal som zapnúť kľúčik a ventilátory sa roztočili pri zapnutom kľúčiku...viem,že sa tento dej deje vtedy,keď je chyba v chladiacom systéme.Neviem,či za to môže vypustená klíma,predtým ako sme prišli domov som si nevšimol,že by ventilátory bežali.Takže moja otázka znie asi takto: môže vypustená náplň klímy spôsobiť to,aby to RJ vyhodnotila ako chybu v chladiacom systéme? Vopred ďakujem za odpovede :unsure: .

Odkaz ke komentáři

mohol by mi prosím niekto napísať objednávacie číslo tesnenia pre klímový chladič na O II ? Ďakujem! :)

Odpoviem si sám :rolleyes:

* Krouzek tesnici (hadica co ide do kabiny) = 3D0 260 749 C za 0.95 eura

* Krouzek tesnici (hadica co ide ku kompresoru) = 4E0 260 749 A za 1.15 eura

Obrovská vďaka patrí Igorovi (160R) :pivo:

Odkaz ke komentáři

Taky mám dotaz ohledně mechanické klimy. Když ji zapnu tak kontrolka svítí, ale nejde mi žádný studený vzduch, zdá se mi pořád stejný jako z větráku, co si bere z venku. Na diagnostice sem to měl před měsíce, ale nic mi neříkal, že by tam s klimou bylo.

Když sem vyndal ovládací panel klimy, tak u levého ovladače, (ovládání teploty) je ze zadu otvor jako by tam mělo být něco nasazené, ale nic tam nemám, to je normální nebo tam něco chybí?

Je možné, že by nebyla náplň v klimatizaci?

A když tu klimatizaci pustím, projevuje se to nějakým přídavným zvukem v motoru? Myslím tím jestli nemá přibýt pískání od stroje klimatizace. Aspoň na starém autě mi to dělalo, tady nic neslyším.

Odkaz ke komentáři

Zdar lidi, OII, 1,9tdi, 77Kw 2005, 193tis km. Problém s digiklimou, byl únik z chladiče, tak sem dal novej chladič, mezitím odešel kompresor, tak byl vyměněn kompresor, teď se netočí vrtule, tak klima furt nejde. Máte někdo nějakej nápad? hodnota tlaku byla nějak 8,5 baru, nebo co.

edit: borec mi řekl, že když se nebudou točit vrtule, nebude klima klimovat....je to logický, ale přoč se to děje?

Auto mám cca 2 měsíce a z toho klima fungovala první 2 dny :wallbash::blink::angry:

Odkaz ke komentáři

Zdar lidi, OII, 1,9tdi, 77Kw 2005, 193tis km. Problém s digiklimou, byl únik z chladiče, tak sem dal novej chladič, mezitím odešel kompresor, tak byl vyměněn kompresor, teď se netočí vrtule, tak klima furt nejde. Máte někdo nějakej nápad? hodnota tlaku byla nějak 8,5 baru, nebo co.

edit: borec mi řekl, že když se nebudou točit vrtule, nebude klima klimovat....je to logický, ale přoč se to děje?

Auto mám cca 2 měsíce a z toho klima fungovala první 2 dny :wallbash::blink::angry:

Mě se zas točí jen jedna vrtule, klima je po servisu, naplněná, únik nemam a borec ve škodovce mi řekl, že netočení jedný vrtule bych mohl poznat při velkých vedrech, že to chladí míň, ale chladí mi to míň pořád. Tak si vyber, tobě zas řekli, že když se netočej, nechladí to vůbec.

Odkaz ke komentáři

Komu nevalí klima, pokud je okruh v pohom, tak to naplnit a mt neustále puštěnou klimu (samozřejmě pokud nepouští ventil) i v zime, prostě pořád mě to trvalo 2 měsíce než se pořádně rozběhala, ted chladí aasi po 5vteřinách tak, že mě mrznou nohy, neskutečná proměna, hlavně neplnit až na 550 gramu ale třeba jen na 540 nebo tak, nebo si trochu odpustěte, na těch horních hranicích to taky občas blbne.

Ted se na scoutovi taky potýkám s malou účiností, ale nechávám tomu volnej průběh jak na moji 1. a myslím že do 14 dni bude valit jak má.

Odkaz ke komentáři

Zdravicko kluci

Mam taky dost velky problem, stale mi unika chladivo zo systemu, uz to bolo v x servisoch a stale unika, Nikde ani naznak farby, do obehu bolo pustene len farbivo, aj rozobraty interier a nic, ani spinka farby. Uz si neviem rady, naposledy mi hodili do obehu taky sajrajt co utesnuje, drzalo to asi 2 tyzdne a chladivo fuc. Uz mam z toho hlavu ako slon, nik nevie kde to unika, neviete niekto niekoho doporucit, kto je fakt na klimu macher?

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Takže můj pokrok je ten že novej kompresor jel jen po pár minutách a po nějakých těch kilometrech....vyměnil sem malou vrtuli, která se netočila a klima zas nejede vůbec....už mě došla trpělivost a zajel sem k "odborníkům" na klimu a diagnóza: kompresor v kopru....i na přímý rozkaz tlačit přes nějakou jednotku nereagoval. Zítra hodím zpět vrtuli a pojedu test jízdu kdyby náhodou to pomohlo, ale asi je to jasný....novej kompresor nejede.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Pred rokom mi v aute vymenili kondenzátor klimatizácie (chladič) a začiatkom leta odišiel kompresor. Môže sa stať, že zničený kompresor poškodí celý klimatizačný okruh vrátane toho nového kondenzátora? S opravou samozrejme čakám minimáilne do mája budúceho roku a podobne ako mysak44 by ma zaujímalo, či sa za ten čas nemôže celý systém poničiť ešta viac.

Odkaz ke komentáři

Ako sa môže zadrieť, keď klímu nezapínam, prechádza cez neho vzduch? Nechcem to opravovať teraz, lebo v zime sa nedá otestovať, či klíma naozaj funguje. Presne to bol problém pred rokom, auto bolo ešte firemné, v autorizovanom servise sa zaplatilo asi 250€-300€ za diagnostiku a kompletný servis klímy s výmenou kondenzátora a keď prišli 30 stupňové teploty, zistilo sa, že klíma aj tak nefunguje :angry:

Odkaz ke komentáři

Taky se přidám se s svou troškou do mlýna. Dá se v těchto teplotách adekvátně odzkoušet funkčnost klimy (klimatronicu) ? Pokud pustím klimu na Auto tak slyším dost hlasité jakoby hluboké syčení - přepouštění média v palubce, které je slyšet i při puštěném rádiu. Pokud vypnu chlazení Ekonomikem tak to přepouštění okamžitě ztichne a po zapnutí zase začne. Taky se mi zdá, že má slabý chladící účinek i když nastavím na max. chlazení, ale to může být subjektivní pocit v tomto počasí. V autě není cítit žádný zápach ani zvýšená vlhkost. Při poslechu kompresoru se nezdá, že by vydával jakékoliv zvláštní zvuky (jede úplně tiše). Dá se nějak zjistit na kolik má klima chladit ? Může ten sykavý zvuk přepouštění dělat třeba nedostatek média nebo oleje ? Nerad bych zanedbal něco co by mohlo mít následky. Máte někdo nějakou radu ? Myslím, že takový hlasitý zvuk není normální nebo to tak bývá slyšet běžně ? Octa 2 je mé asi 10 auto s klimou a nikdy jsem takto hlasité syčení neslyšel. Auto mám teprve měsíc. Díky za rady, nápady a názory.

Upraveno uživatelem mojinmojin
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...