Přejít na obsah

Podvozek

Spooky1

Doporučené příspěvky

• o 4 týdny později...

Caute kluci. Chtel bych vas poprosit o radu a pripadne pomoc s vyberem. Trsoku premyslim poslat tu moji 4kolku trosku k zemi. I kdyz se mi takhle vysoko celkem libi, ale v urcititch jizdnich situacich je ta vyska na prd. Takze zatim jen koukam co a jak. tlumice mam nedavno davane nove ale pruziny jsou na Lilo buh vi jak dlouho. Takze bych sel prvne do pruzin. Muzete mi doporucit vyrobce, pripadne mi sem dat odkazy. Neco malo jsem nasel ale na ty 4x4 se toho moc neprodava (asi) nebo neumim hledat. A taky me tam mate ze nektere jsou pro auta jen bez paketu pro spatne cesty. :palec: Ja si nejsem jisty ale myslim si ze vsechny 4x4 ho maj. A jak ho teda poznam? Ze mam dlouhe dorazy na tlumicich´, plech pod motorem?? Prosim prosim o rady a pomoc. Diky moc predem :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak po čase musím dát své poznatky k pružinám Lowtec -30/-30 od mata88 (díky mato :) ) jízda se rapidně zlepšila. náklon v ostrých zatíčkách je mnohem menší, příjemnější - řízení má znatelně rychlejší a přesnější odezvu. Na obrubník větsinou těsně najedu černým plastem pod nárazníkem, ale dá se na to zyvkout a nedojíždět k obrubníku. Průjezdnost terénem jsem zkoušel u nás u garáží, kde je štěrk a strašný jámy a ani jednou jsem neškrtl podvozkem (auto se také mín zhoupne). Komfort zůstal stejný nebo se možná trochu zlepšil tím, že to jsou nové pružiny (standardní starší tlumiče). A auto je celkově níž asi 35mm, to zase přisuzuji starším tlumičům. Jinak pružiny kladné hodnocení a moje doporučení :D ;)

foto pro představu

post-2561-1306422734_thumb.jpg

post-2561-1306422747_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ok Mato88. Dejme tomu,ze dam na tve rady. CO by jsi mi teda doporucil za kompletni podvozek a stelovak nechci. Fakt se v tom nevyznam a ohledne penez asi takhle: nechci zadne no name nebo sracky co vydrzi 15tis km. Proste neco normalniho cca do 15tis? Je to realne??? Diky za informace. :)

Upraveno uživatelem Kube
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

RS ma ale aj ine tlmice! kratsia piestnica,a iny stabilizator,ale tych 1.5 cm by si mal ist dole,co je dost malo,to ani neuvidis

Ok Mato88. Dejme tomu,ze dam na tve rady. CO by jsi mi teda doporucil za kompletni podvozek a stelovak nechci. Fakt se v tom nevyznam a ohledne penez asi takhle: nechci zadne no name nebo sracky co vydrzi 15tis km. Proste neco normalniho cca do 15tis? Je to realne??? Diky za informace. :angry:

za 15 tisic Kc kupis uz dost kvalitny a dobry pevny kompletny podvozok,do 450€ mas pevny KW podvozok! a este ti aj ostane,znizenia 35/35 , 55/35 a 55/55

Tak po čase musím dát své poznatky k pružinám Lowtec -30/-30 od mata88 (díky mato :angry: ) jízda se rapidně zlepšila. náklon v ostrých zatíčkách je mnohem menší, příjemnější - řízení má znatelně rychlejší a přesnější odezvu. Na obrubník větsinou těsně najedu černým plastem pod nárazníkem, ale dá se na to zyvkout a nedojíždět k obrubníku. Průjezdnost terénem jsem zkoušel u nás u garáží, kde je štěrk a strašný jámy a ani jednou jsem neškrtl podvozkem (auto se také mín zhoupne). Komfort zůstal stejný nebo se možná trochu zlepšil tím, že to jsou nové pružiny (standardní starší tlumiče). A auto je celkově níž asi 35mm, to zase přisuzuji starším tlumičům. Jinak pružiny kladné hodnocení a moje doporučení :D :angry:

foto pro představu

som rad ze je spokojnost :-) diky

Odkaz ke komentáři

Tak to se zase neda srovnavat, ze. HP je firma s par zamestnanci, kdyz najedou na jeden druh tlumicu, nemuzou vyrabet dalsi. A kvuli jednomu objednanymu kusu asi nezastavi celou vyrobni linku. :smich: Na druhou stranu ma HP individualni pristup, individualni nastaveni tlumicu, udelaji ti repas atd atd...

Odkaz ke komentáři

a kto povedal ze toto KW nerobi? keby si bol v kontakte priamo so sidlom firmy,mas tak isto individualny pristup,repas nie je problem :-) zase nebudte vsetci zaslepeny nasimi predajcami,vsetko sa da,len to treba vediet :-) tak isto aj nase produkty Diamant-X tech sa daju individualne riesit,nie az tak ako KW,ale urcite minimalne tak ako HP a v cenach uplne inych,prijatelnejsich,ale aby HP predavalo koncovemu zakaznikovi lacnejsie ako velkoobchodnemu odberatelovi je uz ake svinstvo!! potom sa cudujete ako to tu vsetko funguje

Odkaz ke komentáři

Pokud jste schopni resit veci jako HP, tak bych prosil udelat ty predni pruziny. Tuhost jako KW, jen treba o centimetr nizsi. :smich: Jeste by me zajimala cenovka za repas treba u KW. :smich:

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

vidis,cena ale bude niekde inde :-) ale da sa to :-) repas stelovaku je taka draha ze si za to kupis skoro novy stelovak :-) pri street verziach to nema absolutne opodstatnenie,repas sa ale vela vyuziva pri rally/race verziach,kde stoja podvozky aj odost viac,aj struny sa daju urobit na mieru,ale aky to ma vyznam si mi doteraz nevysvetlil??!!?? pri dnesnych cenach podvozkov dat 200€ za posrane struny je podla mna uplne nelogicky totalne vyhodeny peniaz von oknom :-)

Odkaz ke komentáři

Repas stelovaku od HP stoji 1500 Kc tlumic. Kdyz teda vezmu v potaz, ze dam repasovat vsechny 4 tlumice, tak me to vyjde na 6000 Kc a mam je zase "novy" na par let. :) Ja ti nepotrebuju vysvetlovat vyznam. Ja jsem zakaznik, mam nejakou predstavu, bud to umite a nebo neumite. Umite? Za jakou cenu? Bude to drahy? Tak to nechci, jak jednoduchy. Pujdu ke konkurenci. Ja drzim v ruce penize, pokud je nechcete, je to jen vas problem.

Co jsem se dozvedel, tak ani HP neni schopno udelat to, co bych si predstavoval, takze to neresim. Pokud se mi auto jako celek nebude libit, dam stavajici podvozek pryc a koupim od tebe novy, jak jsme se domlouvali. Nemam s zadnou znackou problem, rad si necham poradit.

Odkaz ke komentáři

repas nie je novy! to si zapamataj,repas u KW je vymena celeho vnutra za nove,neviem ako robi repas HP,ale u mna nie je repas rozobratie,naliatie novej kvapaliny,pretesnenie a poskladanie,u mna je repas vymena celeho naboja s piestnicou,proste ostane len stary obal,nie ako som to uz popisal vyssie,tak to robia skoro seci,ale malokto to robi ako som napisal :-)

Odkaz ke komentáři

Houmiku, já myslim, že repas u podvozku, kterej se dá "standartně" koupit je hloupost. To se ti vyplatí koupit novej - žádná únava původního materiálu, záruka 2 roky a cena jako za ten repas. Hlavně máš jistotu, že jsi zaplatil za to, co je opravdu uvnitř. U tý repase nestojíš vedle chlápka a nekoukáš mu na ruce. Asi by se to u tutěch firem nestalo, ale nikdy nevíš co zrovna montér potřebuje na svojí káru :D Jiná věc je kdybys měl závodní podvozek na míru za horentní sumu, ale o to ti asi nejde, ne? :P

Mato, chtěl jsem se zeptat jestli máte v nabídce i podvozky pro autocross a podobné sporty? Nebo jestli jsi schopnej v rozumnim poměru cena/kvalita sehnat.

Odkaz ke komentáři

labus: Kazdy to vidi jinak, ja vam to neberu. :D Naopak se ti prave vyplati udelat ten repas. :P 14.500 Kc / 6.000 Kc

Samozrejme se tady nebudeme bavit o tom, ze je tlumic mechanicky KO, to je potom jasny, ze nejaky tesneni, napln atd nema cenu. Jak psal mato, repas se nevyplati u toho KW, pokud oni mysli slovem repas vymenu kompletne celyho tlumice. :smich: Ale ten tlumic projde nejakym rozborem, alespon castecnym, jestli ten repas ma smysl nebo nema.

Znovu podotykam, ze je mi jedno, co budu mit na aute za znacky ruznych dilu, kdyz budu vedet, ze funguji a muzu se na ne spolehnout. :smich:

Odkaz ke komentáři
Houmiku, já myslim, že repas u podvozku, kterej se dá "standartně" koupit je hloupost. To se ti vyplatí koupit novej - žádná únava původního materiálu, záruka 2 roky a cena jako za ten repas. Hlavně máš jistotu, že jsi zaplatil za to, co je opravdu uvnitř. U tý repase nestojíš vedle chlápka a nekoukáš mu na ruce. Asi by se to u tutěch firem nestalo, ale nikdy nevíš co zrovna montér potřebuje na svojí káru :palec: Jiná věc je kdybys měl závodní podvozek na míru za horentní sumu, ale o to ti asi nejde, ne? :lool:

Mato, chtěl jsem se zeptat jestli máte v nabídce i podvozky pro autocross a podobné sporty? Nebo jestli jsi schopnej v rozumnim poměru cena/kvalita sehnat.

vieme riesit vsetko,aj rally podvozky,aj podvozky na okruhy,co len chces :-) a aj rozne ine doplnky aj s FIA homologizaciou

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

fakt???o výdrž mě ani tak nejde, je mě jasný že za pár let bude v zeleným háječku, ale na pár let, co plánuji Octu ještě využívat mě to příjde finančně v poho, než investovat do origo tlumičů, který stejně za pár let, co ještě odjezdím, moc neocením

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...