coptman Odesláno Listopad 7, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 7, 2016 Ahoj chlapi, doufám, že to už někdo neřešil, hledal jsem, ale nenašel. V sobotu se mi na RS stala záhada, jel jsem pro kamarádku, celkem 15 Km, žádná palba, pěkně klídeček, když to bylo studené, auto se chovalo zcela normálně. Pak jsem nechal auto asi 5, maximálně 10 minut natočené před domem, abych si přeparkoval druhým autem a mohl se dostat do garáže. Po tomto čase přijdu k autu, jedou ventilátory a motor chcíplý, dle budíků teplota OK a kontrolky svítily, jako když máte klíček v první poloze. Při opětovném startu jsem točil docela dlouho klíčkem, měla zvuk jako když přechlastáte karburátor ve staré škodovce, po cca půl minutě chytla, zajel jsem do garáže. Druhý den auto jelo zcela normálně, žádné cukání, žádná kontrolka,výkon jako vždy. Setkali jste se s tím někdy, může to být předzvěst nějaké poruchy, nebo se to přehřálo na místě a proto to chcíplo? Díky za pomoc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Listopad 7, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 7, 2016 Co diag byla nejaka chyba v motorovce??? Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
coptman Odesláno Listopad 8, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 8, 2016 Na diagnostice jsem nebyl, to bych se neptal tady, jestli se s tím už někdo setkal. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Listopad 8, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 8, 2016 Diagnostikou zacni ! Pak se da radit Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Listopad 8, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 8, 2016 Něco takového se dělo u mého motoru (1.6) a problém byl v teplotním čidle chladící kapaliny. Blblo sporadicky a když zablblo, tak poslalo ŘJ signál, že je motor hodně studený, ta podle toho nastavila směs a tím došlo k uchlastání, pak byl problém motor nastartovat, protože byl uchlastanej a při dlouhým startování byl i cítit nespálený benzín. Ze začátku se to dělo jen občas, ale postupem času se to zhoršovalo, až mi auto chcípalo několikrát během jízdy (na volnoběh), po výměně čidla je vše v pořádku. U tebe to může být taky tím čidlem, ale může to být i něco jiného, nejdřív určitě udělej tu diagnostiku.... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
coptman Odesláno Listopad 8, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 8, 2016 Díky Konny za odpověď, volal jsem kamarádovi automechanikovi a domluvil jsem se s ním na diagnostiku, ale podle toho co jsem mu řekl, bylo první to co mi řekl, přesně to co píšeš ty, čidlo chladící kapaliny, tak uvidím :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
coptman Odesláno Listopad 17, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 17, 2016 Tak dle diagnostiky jsem neměl na autě jedinou chybičku. Napíchnuto přes Bosch KTS a i přes Vag, auto v pohodě. Nakonec se mě můj mechanik zeptal, kam jezdím na benzín. Říkám na OMV do Kroměříže a jelikož moc nejezdíme, beru 98čku a nebo 100 oktanový benzín.....na tak prý jsem během měsíce pátý, kdo bral 98 nebo 100, včetně něho, kdo měl pak problémy na OMV. On osobně má Mercedes C63 AMG, kdo zná Bosch servis Trunečka v Roštíně, ví, že nekecám :-) a říkal, že na jeho motoru pozná dobrý benzín a doporučil mi natankovat na Benzině. Moc se mi to nezdálo, ale zkusil jsem to, vyjel sem nádrž skoro do výparů, natankoval plnou nádrž na Benzině a ejhle, auto funguje tak jako dřív. Upřímně, toto by mě ani ve snu nenapadlo, ale jsem rád, že mě celá oprava stála jen plnou nádrž a 3 stovky za diagnostiku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Listopad 18, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2016 Tak N95 vs N98+ je znát i na RS. V TP je primárně předepsaný N98. A podle testů asi 2 roky zpět měla Benzina nejlepší N98+ ze všech. OMV nebylo taky špatné, ale třeba Shell propadl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
shikaree Odesláno Listopad 19, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2016 coptman: nevyjížděj nádrž až do dna nebo ti odejde čerpadlo. Osobně taky do svý RS tankuji jen Vervu 100. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
coptman Odesláno Listopad 19, 2016 Autor Sdílet Odesláno Listopad 19, 2016 Nádrž jsem takto vyjel poprvé, jinak vždycky tankuju hned jak se mi rozsvítí hladový oko :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.