Přejít na obsah

Pružiny

pedroxxl

Doporučené příspěvky

Tvrdý sem to měl na sportovních HR-kách. Potřeboval jsem to ale vyšší, tak sem si řekl, že když už tam budu cpát standardní pružiny, zvednu to ještě o kousek výš, protože to užiju a hodí se mi to. Sem si myslel, že když dam standardní pružiny co tam patřej a podložky, bude tvrdost/měkkost stejná, jen to bude vyšší. Borec ve Škodovce mi řikal, že to bude tvrdší a měl pravdu. Neni to tvrdší úmyslně, třeba kuli náklonům. Náklony v zatáčkách a vůbec jízdní vlastnosti bych přirovnal k těm sportovním HR-kům, prostě paráda. Poznáš to jen, že sedíš trochu výš, ale jde samozřejmě o zvyk. Před tím mi to snížený připadalo normální a teď bych asi myslel, že sedim na zemi :rolleyes: . Prostě se to tak projevilo, standardní pružiny, plus vpředu podložky pod uložení pružin od Weitecu + 20mm a vzadu, ze silonu vytočený(protože v současný době na trhu zadní nejsou) podložky +23mm, to abych předešel tomu optickýmu klamu auta šikmo, jak tu kluci řešili. Myslel jsem si, že se to prostě jen zvedne(jakoby prodlouží výška) - pružina má přece pořád stejnou tvrdost a že to bude pohodlím stadard, jen vyšší. A ono ejhle, borec měl pravdu, je to tvrdší. Pochopil bych to, kdyby pružina s tou podložkou tam byla jokže nacpaná nebo se někam presovala, ale takhle s to to zvedlo o ty podložky a je to prostě o něco tvrdší než klasika. Cítím to při dírách, nerovnostech nebo když přejedu třeba na silnici uschlý bláto. Moc to nechápu, podle mě, když je něco nějak tuhý a jen to nastavíš, je furt stejně tuhý, ale jak je vidět asi ne :lool:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravim, přemýšlím, že bych svojí OII combi trochu snížil. Budou mi stačit pouze pružiny, mám vybrané tyhle, ale nevím jak je to s tou hmotností na nápravu.

http://www.tuning-in.cz/skoda-octavia-lim-kombi-vc-rs-sportovni-pruziny-h-r.html

http://www.tuning-in.cz/skoda-octavia-lim-kombi-vc-rs-sportovni-pruziny-h-r-typ-1z.html

Tady jsou moje údaje z VTP: Největší technicky přípustná/povolená hmotnost na nápravu (kg)

1 050/1 1050, 1 150/1 150

Jaké teda zvolit?

Odkaz ke komentáři

To určitě není ten důvod, to by je tam nedával vůbec ne? To spíš s nima asi nebyl spokojenej, jestli to tak bylo, tak ať to napíše konkrétně, jsem na to zvědavej.

Když pominu to, že jsem prostě potřeboval auto vyšší, tak ty pružiny se chovaly výborně. Jesti chceš nějaký foto, jak to na nich vypadá, můžu zaslat.

Odkaz ke komentáři

Vypadá to pěkně. A kde jezdíš, že si potřeboval vyšší podvozek? V lese? Takhle "nízko" je podle mě většina ostatních aut v sérii, dle mého názoru je OII o dost vyšší než ostatní auta jiných značek třeba Peugeot, Renault atd. Já to chci takhle snížit kvůli vzhledu, protože teď tam mám 17" a na léto mám připravený 18" a takhle velký kola ať 17" nebo 18" na autě vypadají jako 15" protože ta mezera mezi kolem a podběhem je hodně velká. Jinak díky za fotky a máš pěknýho maďaráka.

Odkaz ke komentáři

Obora u Loun?

Jedna nová ulice ve vsi u Chomutova :-)

Vypadá to pěkně. A kde jezdíš, že si potřeboval vyšší podvozek? V lese? Takhle "nízko" je podle mě většina ostatních aut v sérii, dle mého názoru je OII o dost vyšší než ostatní auta jiných značek třeba Peugeot, Renault atd. Já to chci takhle snížit kvůli vzhledu, protože teď tam mám 17" a na léto mám připravený 18" a takhle velký kola ať 17" nebo 18" na autě vypadají jako 15" protože ta mezera mezi kolem a podběhem je hodně velká. Jinak díky za fotky a máš pěknýho maďaráka.

Tak to mě připadala OII kombi v sérii spíš nižší, než ostatní auta v sérii, proto jsem tam nacpal k sériovým pružinám ještě podložky, ale třeba je to jen moje zdání. Na kolik je vyšší nebo nižší než jiný káry nevim. Ty maďary znáš? To je moje zlato. A kde jezdím? Trefil si to dobře... les, polní cesty, příjezdovky k rybníkům atd. právě s tím zrzavým tvorem na fotce, je chovnej, tak s ním dělám různý zkoušky lesní práce, polní práce, vodní práce a tak všemožně. Ale jinak, škrtal jsem i v Práglu, když byly ty zpomalovací pásy z kočičích hlav, tak to neni plynule šikmý, ale jsou to vlastně tři schůdky a ve čtyřech lidech, když jsem i pomalu sjel z posledního schůdku, tak tažný bylo ještě nad prostředním schodem a bum o zem.

Jo a tlumiče ti to poberou standardní a nemlátilo to, že by doraz nebo něco. Já je tam měl a mám celou dobu taky. Před výměnou pružin jsem je nechal měřit, aby kdyby byly špatný, abych to vyměnil najednou a změřili mi, že tlumiče jsou uplně v pořádku, na tom grafu hluboko v zeleným poli, jen plus minus jeden dílek od středový osy. A to mám najeto cca 165 tis. Ale ve škodovce mi kluk říkal, že ty vydržej dost. Aspoň ušetřený prachy.

Odkaz ke komentáři

urakve2

To kde jezdíš jsem tipoval právě podle fotky s maďarákem. Jinak to plemeno znám, přímo u nás v ulici je jeden, potom v ulici nad námi a v ulici pod námi je taky. Ale tak jako ty je využívanej jenom jeden, což je podle mě škoda, protože je to plemeno, u kterého je potřeba využít, cvičit a rozvinout to co má vrozené. Mně se to plemeno hodně líbí, ale já osobně mám zlatého retrívra což je taky moc suprovej pes a neustále jezdí se mnou.

Jinak to snížení, psal jsem Stormovi taky ohledně pružin a ten mi řekl, že nedrhnul ani neškrtal v plně osazeném autě a kufru a to nemá snížení - 35mm,ale dokonce -45 - 50mm. Taky jsem se bavil ještě s mechanikem a ten mi řekl, že HR jsou dobrý, ale tvrdý, že jestli prý nechci auto ještě tvrdší, tak ať dám třeba pružiny V max, ten že je měkčí. Tak nad tím přemýšlím, ale jak všude čtu, tak mají všichni zkušenosti jenom s HR nebo Eibach, tak jsem stále na váškách.

Odkaz ke komentáři

Já to s těma HRkama koupil. Neškrtal jsem na rovný silnici, to je jasný :-). Ale jak jsem psal, při sjíždění z širokýho příčnýho prahu bylo ještě tažný nahoře a bum. A pak ještě u baráku nemám hotovej prakplatz za bránou ve stejný výšce jako vjezd, tak to mam z vjezdu za bránou trochu z kopce (na tý poslední fotce po zvýšení je to vidět) a přes tu hranu obrubníku, jak je dlouhej rozvor, jsem taky škrtal. No a pak ty pole atd. Takže asi tak. Jestli neškrtal, tak jedině dobře, asi jezdí jen po kvalitních a rovných silnicích :-) Ale jak říkám, pro nic za nic, jen tak z nudy bych to nedělal-hlavně ten pes.

Ještě to: boukic

Ty HRka byly tvrdší, ale teď je to stejný. Myslel jsem si, že se to bude po zvednutí kolíbat, což jsem nechtěl, ale je to furt tvrdý a v zatáčkách dobrý-viz předchozí příspěvky. Jiný pružiny znám jen z netu, zkušenost nemám. Jo a golden retrivr, to je taky mazel co? :-)

Odkaz ke komentáři

No, ještě o tom snížení popřemýšlím, vzhled je jedna věc, ale zase kvůli vzhledu se nechci omezovat, kam můžu jet co přejedu a co ne.

Jo zlaťáci, to jsou mazlové a ten můj obvzlášť. Jak jsem psal všude mě doprovází (kam to jde, samozřejmě), beze mě nedá ani ránu. V květnu mu budou 3 roky. Taky se s ním věnuju několika činnostem hlavně agility, to ho asi nejvíc baví a je v tom fakt výbornej, taky dog frisbee a taky ho učím, aby mi nosil a podával věci a to ho taky baví a to je hlavní. Bydlí se mnou v pokoji, žádná bouda venku to se mu nelíbilo a to máme rodinej domek.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...

Chlapaci,chtel jsem se zeptat vymenil jsem sportovni pruziny HaR 45/50mm mam origo xenony a ted jsem zjistil jak jedu vecer a vezu 5lidi i se mnou tak svetla sviti dovrchu...nesjedou mi automaticky dolu??Byl jsme v servise a ze je neco spatne na naprave s cidel!Nevite co mi mohli dojebat jak menili ty pruziny???Diky moc!Kazdy na me vecer blika a jak to nemuzu dat nijak dolu..v servise maj volno kdy mi menili ty pruziny a budou tam za 14dni! :wallbash:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...