Guest Sothrax Odesláno Březen 13, 2010 Sdílet Odesláno Březen 13, 2010 Ahoj pánové a případné dámy, od čtvrtka jsem prozatím šťastným a hrdým majitelem Octavie II 1,8TSi Elegance, rv 2007. Vše je bez problémů, ale dnes jsem narazil na problém s předním parkovacím asistentem, čidlo umístěné pod pravým světlem, je volné a o kousek zapadlo do nárazníku. Je to origo asistent napojený na Audience, ne to z příslušenství Jelikož mi teď pořád asistent vepředu pípá mám prosbu jestli by mi někdo poradil, jestli je možný čidlo nějakým způsobem přilepit k nárazníku a hlavně jestli je možný se k čidlu dostat bez nutnosti zvednutí auta. Případně co je potřeba rozdělat, jestli stačí jen ten plastovej kryt pod motorem? Další otázka je jak čidlo přidělat, jestli použít nějakou oboustranou pásku? máte s tím někdo zkušenost? díky moc za pomoc:) PS: za případnou duplicitu tématu se omlouvám:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
j0ska Odesláno Březen 14, 2010 Sdílet Odesláno Březen 14, 2010 Já jsem dodělával RS nárazníky a musel jsem čidla kvůli lakování odlepit. Originál lepící pásku, která se používá ve výrobě jsem nesehnal. Mám čidla přilepená oboustrannou lepící páskou Pattex Power Fix a absolutně bez problému. http://www.pattex.cz/produkty/pattex-paska-power-fix.html Podmínkou je dobré očištění a odmaštění lepených ploch. Stará páska se musí odstranit. Nejlépe to šlo tech. benzinem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alessi Odesláno Březen 14, 2010 Sdílet Odesláno Březen 14, 2010 (upraveno) Nejlepší by bylo dát sem vždycky fotku, aby bylo patrné o kterém čidlu je řeč (prostřední a nebo krajní) a jakej máš nárazník (klasika a nebo RS) atd. Jinak já jsem nedávno měnil pravé přední středové čidlo (to blíž k spz) u klasickýho nárazníku a dostal jsem se k němu tak, že jsem vycvaknul mřížky v nárazníku, a tím otvorem od středové mřížky jsem se tam dostal rukou ... A jednou se mě stalo, že jsem při čištění zadních čidel jedno zamáčkl a vyřešil jsem to tak, že jsem zajel na benzínku k vysavači a sundal z hadice ten úzkej náhubek a tu hadici jsem přitiskl k nárazníku a vysavač mě ho podtlakem vycucl zpět. Už je to půl roku a v pohodě drží ... Upraveno Březen 14, 2010 uživatelem Alessi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
j0ska Odesláno Březen 14, 2010 Sdílet Odesláno Březen 14, 2010 s tím vysavačem mě to dostalo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Sothrax Odesláno Březen 14, 2010 Sdílet Odesláno Březen 14, 2010 Zítra nafotím a postnu:) jedná se o vnější senzor, vnitřní bych taky zkusil přes mřížku na tažný oko, ale abych dosáhl na to vnější musel bych být saxána ) co se týče vysavače tak mě něco podobnýho napadlo ale tím, že tam je už místo tak ten podtlak to nevycucne a bojim se že to enbude moc dlouhodobý řešení zkusím ten pattex a uvidíme:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dragole Odesláno Březen 14, 2010 Sdílet Odesláno Březen 14, 2010 jestli se dostaneš k čidlu tak s oboustrannou lepící páskou to bude držet jak čert, zrovna s tím pattexem mám některé čidla přilepené.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Březen 14, 2010 Sdílet Odesláno Březen 14, 2010 Mne sa najviac osvedčilo originálne lepidlo 3M, to isté, čo sa na držiaky dáva vo výrobe - na lepiacej ploche je červená fólia, ktorá chráni tú lepiacu vrstvu. Aj Pattex PowerFix by mal byť v poriadku, základ je vždy poriadne očistiť lepené plochy technickým benzínom a podľa možnosti lepiť pri teplote nad 15*C. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fkabl Odesláno Květen 24, 2010 Sdílet Odesláno Květen 24, 2010 Plánuji koupi nové Octavie II liftback. Přemýšlím, zda si připlatit za parkovací senzory (cca 10 tis. Kč). Jakou s nimi máte zkušenost? Měl jsem několik velkých aut a kombíků a nikdy jsem je neměl a dosud mi nechyběly. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal K. Odesláno Květen 24, 2010 Sdílet Odesláno Květen 24, 2010 Mas dve moznosti, bud si je priplatit za 10 a zahrnout to treba do splatek auta, jestli to teda bude na splatky a tech 10tis se ztrati nebo si je nechat udelat u nekoho z fora, kdy tusim predni+zadni material za 4500 plus prace 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 Nepřiplácet, nechat dodělat jak říká Michal K. Originál sada + profi montáž od někoho ze zdejších machrů a celé to vyjde (přední+zadní) kolem 6,5 tis. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RichardD Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 (upraveno) Co já vím a možná je to blbost, ale budu rád když mě opravíte, že dodělání nikdy nevypadá tak, jako z výroby a senzory jsou dost vidět a kazí celej visual. Upraveno Květen 25, 2010 uživatelem RichardD 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Marek Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 RichardD...nemáš pravdu..když to udělá někdo kdo to umí....je to jako z výroby 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 myslim ze o vikendu na srazu nam budes mit moznost predvest jak dobre to poznas, hadam tam bude dost aut s dodelavanejma od kluku z klubu tak si strihnes kviz 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RichardD Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 To mi nakecal borec ze škodovky když jsem se ptal na dodělání senzorů. Ale tak nějak jsem pak sám usoudil že na tom možná i něco bude podle toho jak to na některých autech vypadalo,ale pokud je to jen o šikovnosti případně druhu senzorů tak jedině dobře a tím pádem proti nim nemám už ani já výhradu coby proti :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Marek Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 no hlavně je potřeba aby ten kdo to dělá tam daldo nárazníku senzor v barvě auta...ne jak to občas vidíme že je jen černej.....to je základ...no a pak dobře zapojit....... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal K. Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 Mozna ze ten typek myslel dodelavaci sadu, co skodovka nabizi k dodelani...na nekterych salonech... to nejsou origo sady, ale sady, co se daji koupit na netu... ale taky porad zalezi na kvalite montaze :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 Minulý týden mi člen Vaša dodělával přední a zadní senzory na Octavii II, orig. sadu (čidla, kabely, pípák, řídicí jednotku, tlačítko, prostě komplet) dodal člen BadyS, komplet mě to vyšlo na 6,5 tis. (no dobře, možná o něco málo víc, poštovné, lakování čidel do flamengo červené která se těžko shání, cesta za Vašou do Prostějova), ale montáž naprosto profi, nakódování, zobrazování na displej autorádia, atd., 4 hodiny a tradá domů. Nikdo z běžných uživatelů nepozná rozdíl, jsou to ty samé čidla, co se montují ve výrobě. Foto z montáže ZDE Myslím že víc není třeba dodávat... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dadacek Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 Kajman: soudím, že sis dával předFL senzory, viď? (ty velké..) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RichardD Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 (upraveno) Dej sem prosím foto z výsledku, díry v plastu mi toho moc neřeknou. Nicméně 6,5tis za komplet je dobrá cena. Do toho bych šel pokud je výsledek jak origo. Upraveno Květen 25, 2010 uživatelem RichardD 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dadacek Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 Richard: podle toho komu jsi blíž napiš Vašovi resp. Rolbařovi.. Po předělávce jsem si rovnou nechal dát FL senzory předek+zadek (předtím jsem měl předface zadní) a naprostá spokojenost, proti originálu k nepoznání (leda to, že se na předFL nedávaly). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RichardD Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 Předevčírem jsem kupoval columbuse, takže PA ještě musí počkat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 Dadáček - jo, dal jsem předface, potřeboval jsem sehnat sadu se starou ŘJ aby šlo zobrazování na Audienci, auto je MR 2005 Ale samozřejmě se dají i na předFL dát face senzory, ty malé foto výsledku zatím nemám, nepovažoval jsem za nutné fotit, je to prostě jako z fabriky, dokonce i přesto, že jsem ty čidla lakoval doma sám :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fkabl Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 Dík za Vaše názory. Dnes jsem si byl Octu se senzorama vyzkoušet. Jo, funguje to dobře. Určitě bych si zvyknul. Jen mohli být citlivější na ještě menší vzdálenost. Pokud totiž pípají a signalizují na max., je za autem pořád ještě cca 20cm místa. Takovou vzdálenost bych snad dokázal odhadnout ještě i sám. Za to bych přívítal maximálku (resp. spíš minimálku) až nějakých 5cm od zadku. Ale jinak dobrý. Asi do toho půjdu a nechám si to zadat už z výroby při objednání nového auta. Počítám, že ve škodovce z toho ještě tak 1-2 tisíce uhádám slevu. Jen si teď musím zvážit, zda jít jěště do výbavy Ambiente Plus, jak jsem zamýšlel (plus ty parkovací senzory, el. okna vzadu, plnohodnotná rezerva, stěrač...) nebo rovnou už do Elegance. Musím na to sednout a zvážit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
P.T. Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 No to už bych asi řekl spíš tu Elegance - už kvůli komfortní jednotce, jestli se nemýlím ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Květen 25, 2010 Sdílet Odesláno Květen 25, 2010 Stručne - parkovacie senzory určite áno, aj keď si ich nemal a skúsiš ich, ďalšie auto bez nich už chcieť nebudeš. Ich cena sa ti vráti na ušetrenom lakovaní oškretého nárazníka... Dorobiť dodatočne originálne senzory je najmenší problém, treba len dávať pozor pri vŕtaní dier do nárazníka a spraviť pekné diery. Keď to bude pekne spravené, nespoznáš rozdiel medzi autom so senzormi z výroby a tvojim! A či Ambiente plus výbava navyše alebo rovno Elegance - spočítaj cenu takto vybavenej Ambiente a cenu Elegance, nemal by tam byť veľký cenový rozdiel a dostaneš množstvo vecí v cene Elegance navyše. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan Odesláno Červenec 21, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 21, 2010 Zdravim zrovna dnes jsem zjistil že mam jedno zadni čidlo zapadle lehce dovnitř na vrchni straně konkretně je to leve středni,na zadnim klasickym narazniku,je možné ho přilepit bez sundani narazniku?Diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červenec 21, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 21, 2010 jestli to nekdo zvladne tak nejspis gynekolog 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Červenec 21, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 21, 2010 tak jsem se minul povolání, protože to normálně dokážu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal K. Odesláno Červenec 21, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 21, 2010 presne tak..ted jsem to delal pred dvema dny...jen jsem povolil srouby co jsou zespoda narazniku a odklopil a dostal tam ruku...a to mam tazne! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan Odesláno Červenec 21, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 21, 2010 Tak to zkusim ,doufam že to pujde, nechce se mi sundavat naraznik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.