Přejít na obsah

Sound in Black

Doporučené příspěvky

Hoší!

Já myslel že jste mou ironii vůči Josefovi a Jardovi pochopili ale jak tak koukám tak moc ne! :wallbash: Samozřejmě že krizové brždění stejně tak když se ocitnu na zvlněné vozovce nebo vlitnu do velké kaluže(aquaplaning) tak okamžitě mačkám spojku! To je snad základ a ví to každý návštěvnik autoškoly :o

Aquaplaning (česky též akvaplanink) je jev, ke kterému dochází při zvýšené rychlosti vozidla po mokré vozovce. Jev se dá definovat jako ztráta přilnavosti pneumatiky k vozovce vlivem vody, která se dostala mezi pneumatiku a vozovku. Pneumatika se tedy nedotýká vozovky, ale vodního klínu, který se vlivem špatného odvádění vody vytvořil. Tím dochází k neovladatelnosti vozidla, která může vyústit ve vážnou nehodu.

Aquaplaningu zabraňuje především správná hloubka drážek dezénu pneumatiky. Drážky mají za úkol "sebrat" vodu a odhodit ji při otáčení kola za sebe. Při zvyšování rychlosti nebo zvýšování hladiny vodního sloupce se nestačí voda patřičně odvádět, a tím se tvoří vodní klín.

Odkaz ke komentáři

Jdu do nich!

http://auto.bazos.cz/inzerat/18511218/Original-alu-kola-Skoda-Crateris-16-se-zimnimi-pneu-Nove.php

Cenu mě udělal ještě lepší takže za 15 tisic včetně hliniku si myslím neni co řešit :palec:

Bombová cenovka za kterou bych nepořídil ani zimní kola(pomalu)

Jirko a Krocan-dávám na Vás! Doufám že Michellinka bude dobrá,nikdy jsem tu značku na autě neměl :D

:)

Upraveno uživatelem romariooo
Odkaz ke komentáři

já jsem na ně taky zvědavej, vzhledem k mému věku jsem těch gum moc nevyzkoušel, vždy jsem kupoval nové, takže cca 3-4 sezony vystaráno a na octávce to teď bude druhá sada zimáků - první jsem měl polarisky, na předchozím autě mi stačily, ale na octávce už limitovaly....

letní zatím pouze GY a dunlopy a příští sezonu budu dojíždět, tak uvidíme napřesrok.....

někde jsem četl, že všechno jsou to jen gumy, pouze micheliny jsou pneumatiky, tak uvidíme...... doufám že bude aspon sníh:-)

Odkaz ke komentáři

Už to je vyřešené,zitra mi je přiveze kolega z Děčina a hned jdou na auto,nechci čekat až se "zima zeptá" navic mě čeká o vikendu Vysočina...aspon to krásně zajedu :palec:

Hynku: ještě jednou děkuju za tu pásku na nalepení RZ ;) B)

Odkaz ke komentáři

Jirko,vidíš to,nakonec jsi udělal dobře žes ode mě nekoupil tu mou rachotinu a já jsem taky rád že zdravý rozum zvítězil a já zatím zůstávám u Octávie,jen mě štve že jsem si nenechal udělat keramiku od Štěpána.Otec to má od Štěpána hotové a nemůže si to vynachválit hlavně ten přední náraznik-mouchy a veškerá havět nemá šanci :palec:

Pár fotek z Velkých Pavlovic-tančící sklepy.

P.S stejně mám hezké auto :D

post-81-0-97652100-1349119342_thumb.jpg

post-81-0-47710500-1349119361_thumb.jpg

post-81-0-85260300-1349119374_thumb.jpg

post-81-0-82343500-1349119385_thumb.jpg

post-81-0-60346100-1349119397_thumb.jpg

post-81-0-46172500-1349119729_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Mároš: u Vás už přezouvaji taky nebo co to je za fotku? Z práce,z kanclu?

Zitra přebírám práci od ICT,to se zase budeme hádat... :D

My musíme k 1 listopadu mít přezutý veškerý vozový park.

Prišiel kamión Barum, vyložili automatický hever na parkovisko, tomu niekoľko sád nových zimných pneu so Škoda elektrónmi a chodili tam SII :)

Odkaz ke komentáři

Mároš: my bohužel máme v Distribuci vysoutěženy Barumky :wallbash: Chtěl jsem to změnit ale neexistuje takže smůla.

Jirko: Štěpan to podle mě neudělá,dokáže rozleštit i nemožné ale neni lakýrnik :D

Monty: Ty mě vždy potěšíš :palec: Děkuju kamaráde :)

Mirouch: takže panáček koupil Scoutika a ani se nepochlubil jo? :lol:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...