160R Odesláno Únor 17, 2011 Sdílet Odesláno Únor 17, 2011 Doli: U FL je dažďový+svetelný senzor ako jedna položka vo výbave, a automaticky k nej ide aj vypínač s Auto polohou. Preto mi je divné, že Smado tam ten vypínač nemá... Smado: V kódovaní by stálo za to skúsiť zrušiť dažďový+svetelný senzor, potom ak je zapnutý CH aj LH, mala by ísť manuálna aktivácia. Ako ti teraz funguje ten svetelný senzor s tým obyčajným prepínačom? Musíš svetlá zapínať ručne, nie? Kolu: Tak informačný displej sa oficiálne volá Maxidot a dorobiť sa dá len tak, že vymeníš budíky za tie lepšie. CH a LH odskúšaj takto - vypni svetlá, vypni motor, vytiahni kľúčik zo zapaľovania a potiahni páčku svetiel aky si blikol diaľkovými. Ak sa svetlá nerozsvietia, tak skús po potiahnutí páčky otvoriť vodičove dvere. Ak sa ani teraz nerozsvietia, asi to bude nejak divne nakódované. Tiež mám Ambiente MR2010 a CH mi po nakódovaní funguje. Ak máš možnosť, tak napíš aktuálne kódovanie BCM, pozrieme sa na to. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pindas Odesláno Prosinec 22, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2013 Doli: U FL je dažďový+svetelný senzor ako jedna položka vo výbave, a automaticky k nej ide aj vypínač s Auto polohou. Preto mi je divné, že Smado tam ten vypínač nemá... Smado: V kódovaní by stálo za to skúsiť zrušiť dažďový+svetelný senzor, potom ak je zapnutý CH aj LH, mala by ísť manuálna aktivácia. Ako ti teraz funguje ten svetelný senzor s tým obyčajným prepínačom? Musíš svetlá zapínať ručne, nie? Kolu: Tak informačný displej sa oficiálne volá Maxidot a dorobiť sa dá len tak, že vymeníš budíky za tie lepšie. CH a LH odskúšaj takto - vypni svetlá, vypni motor, vytiahni kľúčik zo zapaľovania a potiahni páčku svetiel aky si blikol diaľkovými. Ak sa svetlá nerozsvietia, tak skús po potiahnutí páčky otvoriť vodičove dvere. Ak sa ani teraz nerozsvietia, asi to bude nejak divne nakódované. Tiež mám Ambiente MR2010 a CH mi po nakódovaní funguje. Ak máš možnosť, tak napíš aktuálne kódovanie BCM, pozrieme sa na to. ahoj.mam fl s deštovim čidlem a take nemam vypinač s polohou auto.Na maxidotu mam nastaveni na coming ktery jsme nakodovali ale nefunguje.bude stačit vymenit vypinač a pak to bude fungovat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OziToretto Odesláno Prosinec 22, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2013 (upraveno) 160R musi se zapinat vse rucne, neni tam nakodovane automaticke sviceni, ale jen destak. Resil jsem to s Clintem a Motosmanem jo a ne u vsech vozu je automaticke sviceni kdyz meli destak, na zacatku to bylo oddelene, pokud si to dobre pamatuju, jediny rozdil by v kodovani a vypinaci Pindas: je potreba vymenit vypinac a poupravit kodavani, nic sloziteho, pak chodi i svetelny senzor Upraveno Prosinec 22, 2013 uživatelem OziToretto 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest cervajs21 Odesláno Leden 3, 2014 Sdílet Odesláno Leden 3, 2014 Zdravim,chtel jsem se zeptat jestli je tady nekdo z karlovarska , kdo umi nakodovat sviceni do zatacek ? Diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest David Skurla Odesláno Září 4, 2014 Sdílet Odesláno Září 4, 2014 Kolu - Corner ide bez problémov, Coming home tiež (aktivácia potiahnutím páčky pred vystúpením z auta), ale Leaving home sa bez svetelného senzora nedá. Čo myslíš tým "nahrát informační systém"? Potiahnutim akej packy???ak mozem vediet :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Martin Dé Odesláno Září 7, 2014 Sdílet Odesláno Září 7, 2014 Lavej 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest David Skurla Odesláno Září 8, 2014 Sdílet Odesláno Září 8, 2014 Kolu - Corner ide bez problémov, Coming home tiež (aktivácia potiahnutím páčky pred vystúpením z auta), ale Leaving home sa bez svetelného senzora nedá. Čo myslíš tým "nahrát informační systém"? Dobry... Ak sa mozem spytatpotiahnutim akej packy???? Dakujem Lavej Ale tej co nou zapinam dialkove ci hmlovky alebo akej nechapem tak trochu prepacte:-) dakujem :-) Lavej Dobry... Ak sa mozem spytatpotiahnutim akej packy???? Dakujem Ale tej co nou zapinam dialkove ci hmlovky alebo akej nechapem tak trochu prepacte:-) dakujem :-) Dobry den. Ja som videl video na youtube ako chlapik ma nastaveny comibg home na octavii fl a sa mi zda ze nema ani svetelny ani dazdovy senzor takze da sa to lebo ja by som si to tiez chcel nastavit :-) dakujem za odpoved Dobry... Ak sa mozem spytatpotiahnutim akej packy???? Dakujem Ale tej co nou zapinam dialkove ci hmlovky alebo akej nechapem tak trochu prepacte:-) dakujem :-) Dobry den. Ja som videl video na youtube ako chlapik ma nastaveny comibg home na octavii fl a sa mi zda ze nema ani svetelny ani dazdovy senzor takze da sa to lebo ja by som si to tiez chcel nastavit :-) dakujem za odpoved http://m.youtube.com/watch?v=ivzYbcqj2YA. Tu je to video diky :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest David Skurla Odesláno Září 8, 2014 Sdílet Odesláno Září 8, 2014 Dobry... Ak sa mozem spytatpotiahnutim akej packy???? Dakujem Ale tej co nou zapinam dialkove ci hmlovky alebo akej nechapem tak trochu prepacte:-) dakujem :-) Dobry den. Ja som videl video na youtube ako chlapik ma nastaveny comibg home na octavii fl a sa mi zda ze nema ani svetelny ani dazdovy senzor takze da sa to lebo ja by som si to tiez chcel nastavit :-) dakujem za odpoved . Tu je to video diky :-) Coming home mi funguje ale living mi asi neposje do chlapy??? Opravujem sa. Nepojde co chlapy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pindas Odesláno Říjen 26, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 26, 2014 Ahoj.Už jsem to tu jednou řešil.Mam O2 fl.2013. Má senzor ale ne automaticka svetla.Na maxidotu ma položku leaving kterou mi tam dal nebo nakodoval pan ktery mi aktivoval mlhovky corner. corner frči v poho ale leaving ne.muže nekdo poradit co s tim.Mam koupit přepinač auto a co dal?Da se to nakodovat přes VAG?Děkuji za radu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bubocbr Odesláno Prosinec 7, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2014 Pindas tak ako si to poriesil ? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milhausek Odesláno Prosinec 8, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2014 Ahoj.Už jsem to tu jednou řešil.Mam O2 fl.2013. Má senzor ale ne automaticka svetla.Na maxidotu ma položku leaving kterou mi tam dal nebo nakodoval pan ktery mi aktivoval mlhovky corner. corner frči v poho ale leaving ne.muže nekdo poradit co s tim.Mam koupit přepinač auto a co dal?Da se to nakodovat přes VAG?Děkuji za radu. vypínač a nakodovat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest dodulo Odesláno Únor 25, 2015 Sdílet Odesláno Únor 25, 2015 Mohol by niekto prosim hodit navod, co kde nakodovat po vymene toho kruhoveho vypinaca s AUTO funkciou? Bol by som velmi vdacny :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spike67 Odesláno Září 5, 2015 Sdílet Odesláno Září 5, 2015 Ahoj kluci Tak vidím že toto téma je skoro mŕtve :-) a tak sa ho pokúsim zase nakopnúť :-) No mam taký problém :-) mam octavia 2 FL Elegance rok vyr 8/2009. Výbava: xenóny s AFS, maxidot, cúvacie senzor vpredu vzadu (mimochodom zatiaľ nefunkčné), navigáciu Amundsen, DSG prevodovka, tempomat, multifunkčný volant, svetelný a daždový senzor. corner hmolvky atď. A ceming a leaving nefunguje. Je to čudné ale keď som auto kúpil tak som nemal vypínač na svetlá s funkciou AUTO. Tak prvé čo som urobil tak som vymenil daný vypínač a pokúsil som sa to nejako nakódovať. CHCEL SOM PREPOIŤ VYPINAČ S BSG jednotkou ale v káblovom zväzku na vypínači SÚ VŠETKY PINY OBSADENÉ tak tam NEMÁM ČO DOPLNIŤ. Tak neviem prečo to tak je ale je to asi prepojené od výroby. Keď dám vypínač do polohy auto tak mi stále svietia xenóny. Na maxidote mám položku coming a leaving home ale nič nefunguje aj keď mám vypínač v polohe AUTO. Vie mi niekto poradiť čo ako. Podľa informácií mám ževraj zlé kódovanie alebo potom neviem. Nižšie prikladám log pri diagnostike kóli kódovaniu Ďakujem za pomoc Moja O2 výmena oleja.txt 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spike67 Odesláno Září 19, 2015 Sdílet Odesláno Září 19, 2015 Nikto neporadí??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomyzima Odesláno Říjen 13, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2015 Ahoj, chlapi. mě bych rychlej dotaz. Comming a Leaving home. Před servisem, než se mi hrabali v xenonech, tak jsem zaparkoval, vyndal klíč z auta, světla svítila. Ale jakmile jsem zamknul, tak se auto zhaslo včetně xenonů. Teď zamknu a auto pořád svítí. Je to tak správně??? Nebo je to v řiti ?? řeším, jestli se náhodou předtím někdo nehrabal jednotce a teď to nastavili tak, jak to má bejt Děkuju moc za info, díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OziToretto Odesláno Říjen 13, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2015 Je to tak spravne, zalezi na nastavenem case. Navic je rozdil kdyz zamknes a odemknes auto či jedeš a po zastaveni auto zamknes. V prvnim pripade ti to zhasne hned, v druhem to bude sviti zvoleny cas. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spike67 Odesláno Říjen 18, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2015 Ahoj chlapi Môj problem je vyriešený. Problém bol len v kódovaní. Samozrejme problém sa nevyriešil sám ale pomohol mi ho vyriešiť profík cez elektro p. Rolbař. Týmto mu ešte raz ďakujem :-). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lupomech Odesláno Listopad 10, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2015 Mám ten samy problém jako Spike67, nemam vypínač s polohou auto mam o2 fl.R. 09 elegance. Xenony naklápěcí , dešťový senzor ,coroner nastaveny jen ch , lh mi sviti jen predni mlhovky a zadní světla, xenony nesviti a nefunguje to ani na Do.co stim staci dat jen vypínač s polohou auto nebo este nejaka elektrika a na kódovat to? Dík za radu moc se vtom neorientuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OziToretto Odesláno Listopad 10, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2015 pokud ti na CH/LH sviti predni mlhovky, mas to tak nakodovane, u FL to uz slo. Staci zmenit kodovani na xenony a bude to fungovat... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lupomech Odesláno Listopad 11, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 11, 2015 Ale funguje to jen přitáhnout implementace leve páčky k sobe a ne na Do jak se to da zprovoznit na Do abych odemkl a auto se rosvitilo a když vylezu z auta a vytáhnu klíček ze zapalování ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Marshall007 Odesláno Únor 21, 2016 Sdílet Odesláno Únor 21, 2016 Ahojte, Mam Octaviu II FL 99. Dokodoval som si corner a aj CH LH, ale ide to s packou ako je pisane. Je realne ze sa to da naprogramovat aj na DO? Auto mam samozrejme bez senzora. Nevadilo by mi keby sa svetla rozsvietili stale pri zamknúťi/odomknuti ked by som nechal vypinac v polohe obrisoviek. Dakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vlastik.n Odesláno Duben 15, 2016 Sdílet Odesláno Duben 15, 2016 Omlouvám se, pokud vložím něco již uvedeného, ale u mé O2 FL MR 2010 1,6TDi CR jsem to dělal přes VCDS v jednotce centrální elektrika. Tady v kalkulačce pro dlouhé kódování jsem zašktrl Comming home a Leaving home. Následně se to objevilo v MaxiDotu, kde jsem pak mohl nastavovat i čas svícení. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dava@Seva Odesláno Leden 13, 2017 Sdílet Odesláno Leden 13, 2017 Ahoj všichni Poraďte Mám světelný senzor, xenony, přepínač světel v poloze Auto a výbavu elegance Nefunguje mi ale funkce coming home(když odcházím z vozidla světla se nerozsvítí) Funkce leaving home funguje dobře (když odemču vozidlo). Byl jsem s tím už u Vaška v prostějově na kódování, ale nepodařilo se mu to nakodovat, povolené to vše je. samozřejmě na Maxidotu jsou obě funkce zapnuté. Má někdo nějaký nápad jak coming home zprovoznit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MartinRS-CR Odesláno Březen 5, 2017 Sdílet Odesláno Březen 5, 2017 A nemáš ten CH přepnutej na manuál? Zkus vytáhnout klíček, bliknout dálkovejma a normálně zamčít, když odcházíš a mrkni, jestli ti nesvítí CH. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kdesi daleko Odesláno Srpen 20, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2017 Ahoj, prosím si o radu jakou BCM mít, aby mi jelo CH a LH. Mám OII FL, rv. 12/2009 a v ní dodělávaný podsvit nohou. Jinak se do BCM nesahalo. Vpředu mám halogeny a xenony mít nebudu, tím pádem nepotřebuji 087. Pokud mi to vyloženě nezprovozní ona... Myslím, že 086 musí stačit. Ohledně zapínání světel a deště jede vše OK. Vypínač mám dodělávaný s pozicí AUTO, je v něm obsazeno všech 10 PINů. Toto teď mám: Adresa 09: Centrální elektrika (J519) Labely: SVO\1K0-937-08x-09.clb Řídící jednotka SW: 1K0 937 086 C HW: 1K0 937 086 C Díl: BCM PQ35 M 103 0575 Revize: 00103 AG ...a CH a LH ani ťuk. Při vyzkoušení všech možností a kombinací přes VAG, taky nic. Kódování se příjme, ale nefunguje jakkoliv ani jedna z funkcí. Stejně tak zapnutí/vypnutí/nastavení času přes maxidot. Velice děkuji za indexy ŘJ, které s mým autem budou komunikovat a provozní CH a LH. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Srpen 20, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2017 každá BCM, podporuje CH a LH, pokud máš dešťák, vypínač AUTO, tak je to otázka pouze správného nakódování 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kdesi daleko Odesláno Srpen 21, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2017 OK, beru tě za slovo. Když to rozjedeme, pošlu ti 1000,- na účet. Je to zajimavé za pokus? původní (standardní) kódování: 40180A3AF0251AC040080080010001E443F51588536D8D60648000200000 včera zkoušené kódování: 40180A3AF0251AC040000080210081E443611588536D8D60648000200000 40180A3AF0251AC040000080250081E443611588536D8D60648000200000 U obou kódování mi píše jednotka chybu, která nejde jednoduše smazat. U obou vyzkoušených kódů stejnou. -------------------------------------------------------------------------------- Addresa 09: Centrální elektrika Labely: SVO\1K0-937-08x-09.clb Objednací číslo řídící jednoky: 1K0 937 086 C HW: 1K0 937 086 C Systém a/nebo verze: BCM PQ35 M 103 0575 Kódování: 40180A3AF0251AC040000080250081E443611588536D8D60648000200000 Číslo dílny: WSC 12345 123 12345 VCID: 306B241F63C5EB9E2B7-8065 1 nalezena chyba: 01800 - spinac svetel (E1) 008 - neverohodny signal info o závadě: Stav závad: 01101000 Priorita závad: 3 Frekvence závad: 2 Počítadlo resetů: 138 Kilometry: 183073 km Indikace času: 0 Datum: 2000.14.28 Čas: 10:38:39 info o závadě: svorka 15 ZAP Napětí: 12.15 V ZAP ZAP svorka 50 VYP VYP VYP V maxidotu mi zmizí položka "Komfort" a "Světla a vidění". Obě tam nejsou. Pouze s mým původním kódováním je vidím a ona chyba se neukazuje. Dnes jsem zkusil: 40180A3AF0251AC040080080310001E443F11588536D8D60648000200000 Vypsala se na jednotce č.9 stejná chyba. Šla ale jednoduše smazat. Po CH a LH před chybou a ni po jejím smazání, ani památky... Zkoušel jsem asi 4 jiné kódy kdysi. Nikdy ani náznak jakéhokoliv posunu k lepšímu. S kódem: 40180A3AF0251AC040080080350001E443911588534D8D60648000200000 Funguje Coming home na světelnou houkačku. Leaving home ne. Při tomto kódu nefunguje vypínač světel na pozici AUTO, což je asi jasné. Položku CH a LH mám v Maxidotu nastavenou na 20sec. Když změním na 10sec. Nic se nestane. BCM se zdá být OK. Je na ní nápis Hella KGaA a Made in Romania. Chci mít CH a LH automaticky, né přes světelnou houkačku. Vypínač mám vždy v poloze AUTO, zkoušeno vždy po nastartování a vypnutí motoru. Mám dodělávaný podsvit nohou, zadní LED SPZ a zmíněný dešťový/světelný senzor. Vše na autě funguje bezvadně. Pouze CH a LH nic. Myslel jsem si, že by mohla pomoct výměna BCM 086 za tu s jiným indexem. 087 nepotřebuji právě kvůli těm předním svělometům. Od vypínače světel je vše originálně omotané páskou (černou textilní) a zjevně nebylo nic přidávané za dráty od vypínače do BCM. Asi 10 cm od vypínače je na svazku i papírová orig. etiketa s technickými informacemi z fabriky. PIN č.2 z vypínače je fialový drát a (asi, protože rukama svazek nerozmotám bez sundání palubky) zřejmě vede do BCM A20. PIN č.3 z vypínače světel vede do BCM A19 a drát je žluto-šedý. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dava@Seva Odesláno Srpen 21, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2017 Prosím ještě jednou dotaz ode mne, již jsem ho zde jednou psal Mám světelný senzor, xenony, přepínač světel v poloze Auto a výbavu elegance Nefunguje mi ale funkce coming home(když odcházím z vozidla světla se nerozsvítí) Funkce leaving home funguje dobře (když odemču vozidlo). Byl jsem s tím už u Vaška v prostějově na kódování, ale nepodařilo se mu to nakodovat, povolené to vše je. samozřejmě na Maxidotu jsou obě funkce zapnuté. Má někdo nějaký nápad jak coming home zprovoznit? pro Rolbaře: - Myslíš si že je to opravdu špatné kódování- Ten elektronik Vašek z Prostějova si s tím neporadil. Jinak vše je tam originál, nic není dodělávané. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
h2oenergy Odesláno Srpen 24, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2017 Nemate nahodou upravenou bcm tak aby led v spz nehlasily chybu? Stava se ze prepsanim eepromy se deaktivuje CH a LH. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dava@Seva Odesláno Srpen 24, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2017 Ano. Mam to tak nastaveno a stejně tam ledky nemam. Zkusim to přenastavit. Diky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.