Přejít na obsah

Obrovská ztráta vody


Doporučené příspěvky

Zdravim, po dlouhem hledani jsem si minuly tyden privezl O1 1.8t a po par dnech jsem si vsiml, ze mi chybi olej a voda. Oboji jsem dopnil, olej se zatim neztraci, ale voda extremne. Doleju nadrzku a po 30km mam pulku vody. Nadrzka se mi zda dost prehrata.

Ma nekdo podobne zkusenosti ? Bojim se aby to neni tesneni nebo hlava..nerad bych ted resil vraceni..

Za kazdy nazor diky:)

Odkaz ke komentáři

Pokud bylo málo i oleje tak pravděpodobně voda do oleje nejde a bude to utíkat ven z motoru > může to být vodní pumpa nebo netěsnost kdekoli ve vedení.

U mojí o2 se mi taky ztrácela voda a byla to rozežraná expanzka, na první pohled se nezdálo že by byla děravá... ale ona byla... na dvou místech. Po zahřátí z tama prskala voda, viz foto.

https://drive.google.com/open?id=1-SEYnK5dz2ZAz3anlxP0bintipZ6fpv2

Upraveno uživatelem rusty333
Odkaz ke komentáři

Tak jsem potestoval. Když na to šlápnu, z výfuku se nic nevalí. Mám pěnu ve vode a nádržka na vodu vyloženě vaří vodu, úplně bublá. Po zastavení kape voda vpředu u levého kola, prišlo mi jako na místě pod baterkou, mezi turbem a baterkou cca.
Jinak jsem koukal na víčka od vody a od oleje a obě jsou čistá. Tak nevím..
Mechanik mi řekl, že by bylo nejlepší to vrátit, protože by to chtělo udělat celou hlavu.
Takže radost nemám, vůbec nevím co si počít 😕

Odkaz ke komentáři

Tu přírubu jsem měl taky prasklou. Nešlo to vidět ani po demontáži, takže zkusil bych vyměnit tak či tak. Při jednom jsem vyměnil i hadici 1J0121096BS. Když už bys to dělal, tak tím, že budeš mít dole přírubu budeš mít prostor i pro výměnu této hadice a pro zichr bych to udělal rovnou 🙂

Nezapomeň i na O kroužek - N90365302

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak jsem se k tomu po delší době dostal. Teče to opravdu taky v té přírubě u motoru. Ale, za boha se tam nemůžu dostat ! Má někdo nějaký návod, co všechno sundat a jak tu přírubu sundat ? Já si původně myslel, že to teče z napojení hadice na tu přírubu, ale po ní to jen stékalo.. ta prasklinka je někde blíže k motoru, tedy.. prasklina ! Teče to vydatně.
Měl jsem sundanou baterku a sundané víko od filtru, ale pořád jsem se k tomu nemohl moc dobře dostat.. jde to nějak lépe ? Popřípadě jak je ta příruba chycená k motoru ? Nejsem žádný mechanik, jen malý snaživec.
Má někdo přesný "kod" té příruby ?

Odkaz ke komentáři

Díky moc ! Přírubu jsem koupil, vyměnil a zdá se, že se problém vyřešil. Ale zatím jsem neměl čas to pořádně projet a vyzkoušet. Nicméně nechápu, jak jste mohli vyměnit tu plastovou svorku u čidla. Za boha jsem ji tam nemohl narvat, až mi nakonec zůstala v ruce na kousky, tak jsem tam narval jinou co jsem našel, ale není to asi ono a netěsní to na stopro. Snad ji seženu někde na vrakovišti.
Teď už jen otestovat tlaky motoru a pokud budou ok, snad se bude blýskat na lepší časy a autíko chvilku vydrží.
Všem díky za pomoc !

Odkaz ke komentáři

Ta pojistka tam de téměř sama dáš čidlo nový těsnění to starý nezapomenout vyndat a pak lehce zatlačim na čidlo a dam pojistku 

Leč je tu možnost že pokud si dával novou přírubu a je to náká druhovýroba tak se něco nepovedlo 

Ja bych to sundal a pobádal kde je chyba 👍

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak na geometrii nezjistí vůli v čepech nebo tyčkách řízení...  Možná by bylo lepší zajet do jiného servisu, kde ví co dělají. Odhalit vůle v řízení a celkově na částech nápravy by měl být základ! 
    • To mne bohužel nenapadlo.. tipoval sem to na ty čepy jelikož sem to auto nedávno kupoval. Také je mi divné že mechanik na geometrii nic špatného nezjistil, řekl jen že geometrie je ok já sedl do auta a žádná změna..krom té geometrie sem mu předem zmiňoval i tu vůli řízení.. 
    • Ahoj, často je i vůle v tyčkách řízení, tak je dobré měnit s čepy i tyčky. To by měl ale dobrý mechanik zjistit ještě před opravou! 
×
×
  • Vytvořit...