Přejít na obsah

Automatické sklápění zrcátek

Doporučené příspěvky

Myslím že je to nereálné, mysel bys vyměnit jak píšeš zrcátka. Dále k tomu dveřní jednotky a ještě myslím i BCM. A udělat z BSG BCM, hmm tak to bude žrádlo... :lol: Plus nový ovadač pro ovládání zrcátek.

No a jen cena zrcátek v plný výbavě se stmívacími skly, to bude taky zajímavá cena. Co vím tak Škodovka v rámci úspor nedělá pravé samostmívací zrcátko. Ze začátku ho dělali, ale pak to ani nenapsali do konfigurátoru a šup už nebylo. :palec:

Odkaz ke komentáři

Ten druhý modul je taky jenom obládací elektronika, pořád nemáme vyřešen problém sklápěcích motorků. Takže FL zrcátka + ovládání některým z těch modulů? Napadá mne otázka kompaktibility nastavování skel FL zrcátek a neFL dveřních jednotek.

PS já do toho ale nejdu už proto, že ta FL zrcadla vůbec nejsou pěkná

Odkaz ke komentáři
PS já do toho ale nejdu už proto, že ta FL zrcadla vůbec nejsou pěkná

Mam ted FL (L&K), pred tim predFL (Elegance), a subjektivne jsou pro me FL zrcatka lepsi a designove povedenejsi nez u predFL.

Mimoch. mam ta sklapena (ta v plne palbe), ale automobilka to jaksi nedodelala az do konce (soudruzi z NDR zde udelali onu prislovecnou chybicku), na rozdil od Supika ci jinych aut se zrcatka nepriklopi az uplne k oknu, coz je bud dano jejich konstrukci (stejna jako ta nesklapena), nebo se jim do toho nechtelo moc investovat... Kdyz jsem to mel nove, v prvni chvilce jsem to povazoval za zavadu, z cehoz me ale servise rychle vyvedli. LEVE sklapene zrcadlo me jiz v zaruce jednou menili, po mrazech v zime se jednou zacalo odklapet zpet az o 180 stupnu, stejny problem mel i jiny kolega zde na foru. Ale po vymene dodne jiz zadny problem, ani v mrazech.

Nicmene i toto reseni je pokrokem a jsem rad, ze to mam, v podstate 100% pouzivano.

Muzes jeste nejak priblizit, v cem se Ti zda, ze "...ta FL zrcadla vůbec nejsou pěkná..." ? Mam totiz tu zkusenost, ze KAZDY, kdo si do FL sedl, mj. prave ocenoval lepsi zpetna zrcatka... :smich:

A jeste jedna vec k te cene.

Kdyz me dodelavali v autosalonu PRAVE stmivane zrcatko (reklamacni anabaze popsana v jinem thredu, pro me dobre dopadla), tak me technik rikal, ze kdybych to mel cele platit, tj. komplet nove prave zrcatko v plne palbe (tedy vc. sklapeni a stmivani), nutneho komplet kabel. svazku pro vsechny funkce, vc. cerneho metal. laku a prace platil bych hodne pres 10 tis. Kc. (!). Myslite tedy ze kecal, nebo to maji tak predrazene, nebo ta cena zde uvedena nekde vyse (tusim kolem 3 tis.) neni realna ?

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...
Guest zkoumalek

Ahoj,

mám nový přírůstek do roiny OII před FL a dcoela mi ty malá zrcátka vadí. rv. 11/08, tak by snad měli jít použít ty z FL, jen se mi je nedaří dohledat na netu, kolik stojí, případně kolik by stála výměna. Nepotřebuji ani plnou palbu se sklápěním a osvitem nástupního prostoru. Stačí vyhřívaná.

Může mi někdo prosím hodit link kde hledat, či pod jakým číslem ND, nebo link na nějakou ochotnou osobu/servis?

Díky

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Trochu ozivim tema, po rade zdejsim mechanikem jsem si udelal predelavku na FL zrcatka... maji sklapeni . Musle jsem ale menit i motorky ve dverich.2x... Staci jenom prehodit a zapojit a samo nakodovat. Zadny problem s tim nebyl. Funkce sklopeni pri dani zpatecky funguje jenom kdyz mate i elektricke sedacky co ale ja nemam, tim padem mi tato funkce nejede... kodovani v priloze v obrazku... Auto mam MR 08

Pocitove je to podstatne vetsi plocha a tim padem mate lepsi vyhled do zadu... pro mne urcite plus a sklapeni vyuzivam pri parkovani u nas doma. Rusna ulice a tam je to nutnost...:rolleyes:

jarda.JPG

Odkaz ke komentáři

Takže netreba ťahať žiadne nové káble? Stačia zrkadlá + vymeniť RJ vo dverách? Otázka je, ako je to pri upgrade zrkadiel u FL... Mám sériové RS bez osvetlenia nástupného priestoru a bez sklápania, uvažujem o výmene za sklápacie. Musím meniť aj jednotky vo dverách, alebo nie?

Odkaz ke komentáři

co vym tak urcite rj ve dverich budes muset menit... nedival jsem se sice na zapojeni ale melo by to jit...

Od Vasu mam zjisteno jak jsem psal... bez vymeny kabelaze to funguje urco MR 08 a MR 09... tam opravdu staci vymenit motorky a zrcatka...

max budes muset menit i kabelaz nebo nejakou dopinovat... Jestli nezapomenu kouknu do schemat... jaky mas modelovy rok??? FL...

Odkaz ke komentáři

Hele, to sklápění zrcátka při zařazení zpátečky nějak jít musí, protože já to na Golfu mám a sedačky elektrické nemám,

podobně se snažím řešit sklápění zrcátek po uzamčení auta, které zase jde na Octě a na Golfu nee biggrin.gif

Mám sériové RS bez osvetlenia nástupného priestoru a bez sklápania, uvažujem o výmene za sklápacie. Musím meniť aj jednotky vo dverách, alebo nie?

asi to bude stejný jako na mém Golfu, budu muset asi vyměnit jednotku a to to sklápění mám, jen na čudlík ve dveřích a chci to na dálkáč po uzamknutí auta

Odkaz ke komentáři

Ja som zatiaľ nezisťoval, čo všetko dorábka obnáša, len zistiťujem a uvažujem, či to stojí za to alebo nie. Stihol som ešte MR2011, jednotky v dverách mám podľa diagnostiky 1T0 959 701 T. ETKA ich ale nepozná...

Edit: Tak teraz pozerám, že som v elektrike pred faceliftom. Admin a nevie správne zaradiť príspevok :wallbash: Diskusie potom oddelím, aby v tom bol poriadok...

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...