Babik78 Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 Žije tady ještě téma W213??? 😃 Pořídil jsem E400D All-Terrain, tak jsem hledal žijící fórum. 😃 0 Quote Link to comment
marekczek Posted November 8, 2021 Share Posted November 8, 2021 tak to vyjedeš i na mount everest 😄 0 Quote Link to comment
Babik78 Posted November 8, 2021 Author Share Posted November 8, 2021 Myslíš?? 😁😁😁 Každopádně je to bomba svezení. Tak síla toho motoru je pro mě neuvěřitelná. A mám z toho auta respekt. Když akceleruješ z 20km/h, tak 100km/h je tam hned. Ale ono i ze 100km/h, tak 180km/h je tam hned. Záměrně nepíšu 200. 🙂 0 Quote Link to comment
CvencA Posted November 8, 2021 Share Posted November 8, 2021 před 10 hodinami, Babik78 napsal: Pořídil jsem E400D All-Terrain, tak jsem hledal žijící fórum. 😃 A kde jsou fotky? Šup sem s nima. Já s MichalemF si zaslintáme. 1 Quote Link to comment
Babik78 Posted November 8, 2021 Author Share Posted November 8, 2021 Jo pánové doba pokročila, ještě před dvěma měsíci jsem si vůbec nepřipustil, že koupím auto aniž bych ho fyzicky viděl či v něm seděl. A tady jsem musel udělat rozhodnutí na dálku a zatím teda nelituji. 😁😁 0 Quote Link to comment
CvencA Posted November 9, 2021 Share Posted November 9, 2021 Nádhera. V tý bílý je prostě TOP. Prostě lední medvěd..... 0 Quote Link to comment
Mezonek Posted November 9, 2021 Share Posted November 9, 2021 Mas to pekny. Jen doporucuju udelat mu separatni vlakno, at to tady Tomasovi nezanasime 😉 0 Quote Link to comment
MichalF Posted November 9, 2021 Share Posted November 9, 2021 Krasavec, zaloz vedle vlakno a dej vic info, jak si ho vybral, koupil na dalku atd 1 Quote Link to comment
marekczek Posted November 9, 2021 Share Posted November 9, 2021 (edited) před 19 hodinami, Babik78 napsal: Myslíš?? 😁😁😁 Každopádně je to bomba svezení. Tak síla toho motoru je pro mě neuvěřitelná. A mám z toho auta respekt. Když akceleruješ z 20km/h, tak 100km/h je tam hned. Ale ono i ze 100km/h, tak 180km/h je tam hned. Záměrně nepíšu 200. 🙂 takže se ti klepe ruka jako tomuhle typkovi při přeřazení a při jízdě po rovině s 4X4 ? 😄 https://youtu.be/-l2ncCSaIOI?t=603 Edited November 9, 2021 by marekczek 0 Quote Link to comment
CvencA Posted November 9, 2021 Share Posted November 9, 2021 před 44 minutami, MichalF napsal: Krasavec, zaloz vedle vlakno a dej vic info, jak si ho vybral, koupil na dalku atd Přesně tak, taky jsem zvedavej. 0 Quote Link to comment
krysarr Posted November 9, 2021 Share Posted November 9, 2021 před 11 minutami, marekczek napsal: takže se ti klepe ruka jako tomuhle typkovi při přeřazení a při jízdě po rovině s 4X4 ? 😄 https://youtu.be/-l2ncCSaIOI?t=603 A ten blembak na palici tomu dodava na ty dalnici marzi 😄 0 Quote Link to comment
marekczek Posted November 9, 2021 Share Posted November 9, 2021 👍 jojo zajímavý jezdit v belíku na prázdné dálnici 0 Quote Link to comment
Mezonek Posted November 9, 2021 Share Posted November 9, 2021 To bylo jen kvuli tomu, aby Babise nepoznali... 0 Quote Link to comment
TomasB Posted November 9, 2021 Share Posted November 9, 2021 Koukám, že je to Němec. Bílou nemám rád a černý intoš taky ne. Ujíždím na hnědém intoši. No a 400d je 400d. Zajímavý výkon a minimální spotřeba. Jen koukej na olej, protože prostě ubejvá. Zejména, když tomu naložíš, tak rád mizí. Je to tak litr na 25tkm. Vlastní téma bude bonus Na Mercedes, zejména pak novej, forum ani nehledej. Je to marný. 0 Quote Link to comment
krysarr Posted November 9, 2021 Share Posted November 9, 2021 před 12 minutami, TomasB napsal: Na Mercedes, zejména pak novej, forum ani nehledej. Je to marný. Je tady 🙂 0 Quote Link to comment
Babik78 Posted November 10, 2021 Author Share Posted November 10, 2021 Vezmu to pěkně popořadě. Proč Mercedes??? Celý život jsem Renaulťák a i další auto jsem chtěl Espace V facelift 2021, jenže cena a nedostupnost aut a hodní kamarádi mě nahlodali, abych se poohlédl po něčem jiném z Prémiovek. Nejdřív bylo favoritem Volvo V90 CrossCountry, kamarád má S90 a strašně si to chválí (spousta muziky za málo peněz). A jak už to tak bývá, tak při brouzdání po netu jsem zjistil, že se dá koupit BMW 530d Xdrive včetně natáčecí zadní nápravy. Bylo jasno - kupujeme BMW, na netu se zrovna jedno objevilo . Začalo horečné pátrání v okruhu známých kdo mi to doveze a já v tom nejtvrdším lockdownu přesvědčoval kámoše, ať se jde se mnou aspoň projet (má 520D). Co čert nechtěl do Německa se nedalo dovolat a auto zmizelo z netu. Opět začalo hledání na autoscoute a mobile.de, všude jsem nastavil hlídací psi (Volvo, Audi, BMW, Mercedes, Renault). Pořád jsem nebyl na 100% přesvědčen, že chci prémiovku. Dokonce jsem uvažoval i o Laguně 3 ve 4controlu, která je hrozně nedoceněné auto s vynikajícími jízdními vlastnostmi a velkou spolehlivostí. Postupně jsem se rozhodl, že když ty peníze do toho dám tak to musí být na vzduchu a 6ti hrnek. Zůstalo Audi a Mercedes. Audi jsem časem zavrhl kvůli nevalným recenzím na jízdní projev 6ti hrnku (dlouhé prodlevy při akceleraci). Tuto vlastnost mi potvrdili i kamarádi, kteří Audi fasují nebo ji byli projet. Já osobně jsem to neřídil a tu zkušenost nemám. Čas plynul a já se trápil pochybnostmi jestli koupit tak drahé auto nebo ne. Co na to lidi apod. Pak se v Čechách objevil krásný červený All-Terrain ve výbavě co jsem chtěl a možná i o něco lepší. Měl najeto úplně na horní hranici co jsem byl ochoten akceptovat. Než jsem se rozhodl prodejci napsat, tak zmizel z inzerce. Opět čekání a trápení se. A ejhle, za půl roku opět můj červený krasavec v inzerci. Komunikace s prodejcem - auto v Praze, já jsem akorát jel do Prahy - domluvena prohlídka. SMS od prodejce, že musí odjet. Domluvena schůzka na další týden. Domluvím se tedy s kámošem, který chce obhlédnout v Praze nějaké MiniCoopery. Ve středu opět SMS od prodejce, že se někdo byl na auto podívat a že ho bere a ve čtvrtek mu přiveze zálohu. Už jsem domluven s tím kámošem, tak mu píšu, že stejně do Prahy jedu, tak ať se když tak ozve. Od té doby už se neozval. 🤨 Vím, že v Praze stojí ještě jeden v Advantage cars - už má najeto víc než jsem chtěl. Ten den jsme úspěšný vůbec nebyli. Auta buď neodpovídala popisu nebo vůbec nebyla na place. Můj mercedes byl už delší dobu prodaný a stále visel v inzerci ještě několik dní po mé návštěvě. Mezitím si kamarád půjčil několik aut na testování a tam konečně ve mě uzrálo přesvědčení, že 6ti hrnek a vzduch je jediná volba kterou budu ochoten za ty prachy akceptovat. Jestli jste to dočetli až sem, tak gratuluji. Jak jsem koupil Mercedes napíšu příště. 🙂 0 Quote Link to comment
MichalF Posted November 11, 2021 Share Posted November 11, 2021 Tak priste uz bylo, takze povidej prehanej. Vtipny jak koukam uplne po stejnych autech V90CC, 530/540xd, E400d, A6. Presne tak nastavený filtry na mobile a porad vaham, zda se mi to za auto, ktery nepotrebuju chce davat. 0 Quote Link to comment
TomasB Posted November 11, 2021 Share Posted November 11, 2021 Ale potřebuješ! Aby jsi si udělal radost, dokud můžeš. Jak já jsem se kroutil jak had, jestli jo nebo ne. Pak stará řekla, ať si to koupím, že do hrobu si nic nevezmu. Ta úleva. Pak chvilku výčitky a teď jsem rád a prachy už neřeším. A ony jsou zase jiné. Ono i funguje, že zase vyděláš, co utratíš, když si to v hlavě správně nastavíš. A to já jsem to vzal z gruntu od podlahy a koupil jsem nové a ještě na objednávku a moc jsem nešetřil. 0 Quote Link to comment
MichalF Posted November 12, 2021 Share Posted November 12, 2021 No nepotrebuju, driv sem lital Prahu kazdej den, tak by to treba davalo smysl, ted uz druhej rok tak jednou za mesic. Pro radost sem si koupil moto 😉 0 Quote Link to comment
MichalF Posted November 12, 2021 Share Posted November 12, 2021 Babik: nahazej nam sem ty fotky 😉 0 Quote Link to comment
Ol@f Posted November 12, 2021 Share Posted November 12, 2021 prehodil jsem mu je sem od Tomase 0 Quote Link to comment
TomasB Posted November 12, 2021 Share Posted November 12, 2021 Zatím jsme se moc nedozvěděli, a to je při tom zajímavý povoz. 0 Quote Link to comment
Babik78 Posted November 14, 2021 Author Share Posted November 14, 2021 Byl jsem pryč, proto jsem se odmlčel. Takže jak jsem ho koupil: Původně jsem chtěl auto koupit přes Auto Kubrt z Berouna, ale bral si nějakou delší dovolenou tak nefungoval. Dostal jsem tip od kamaráda na AutoStormer, který se specializuje jenom na Mazdy, ale občas známým něco doveze. Telefon dal telefon a bylo dohodnuto, že jak se něco objeví posílám odkaz. Jako obvykle jsem večer projížděl internet a nic. Okolo půlnoci jsem šel spát a projistou jsem projel weby ještě na telefonu. A najednou tam byl. Následovalo probuzení manželky, odsouhlasení a ještě v noci odeslání emailu. Okolo desáté druhý den přistál email s nabídkou, že auto je pro mě rezervované. V poledne další telefonát z německa, že na auto už volali další čtyři zájemci a že nám ho budou rezervovat pouze dnes jinak smolík. Domluvil jsem se s dovozcem, že auto koupí na sebe a já to zaplatím jemu v CZK. Najednou to rozhodnutí nebylo těžké a já řekl ANO. Zaplatil jsem zálohu a šel řešit úvěr. S leasingovkou jsem to měl předjednané, tak to byla spíš formalita. Ale i tak se závazná nabídka 3x předělávala. Zaplatil jsem zálohu a dovozce vyrazil auto prohlédnout. Volal, že auto je jak nové, avizované dva drobné škrábance od obrubníku na LP kole odpovídají. Trošku mě naštvalo, že se s autem neprojel. Ujišťoval mě, že auto je perfektní a prodejce seriózní. Zrovna se nakupily v práci nějaké problémy, tak jsem neměl čas být naštvaný, ale ani se těšit. Auto mělo být do cca 10 dnů v CZ, dovoz na kamiónu. Všechno klaplo a desátý den jsem dostal fotku, že auto je v doma. 🙂 Vyrazili jsme s celou rodinkou na obhlídku našeho nového rodinného kočáru. První dojmy si nechám do dalšího příspěvku. 😁 Ještě ten den mi volá bankéř, že musíme okamžitě poslat podklady, že od zítřka stoupá úrok úvěru snad o 1% bod. Všechno klaplo a já druhý den valil podepsat smlouvu. Důrazně jsem byl upozorněn, že auto i když je na úvěr musí být napsané na ně. Moc se mi to nelíbilo, ale co už. Domlouvám se z dovozcem, kam auto půjde přihlašovat a nechávám tam poslal plnou moc a znovu mu opakuji, že auto musí být napsané na banku. Když si byl bankéř nafotit auto, tak si to ještě potvrdili. A co myslíte? Auto přihlásili na mě. Prodejce se omlouvá, že na to zapomněl atd. Banka to nechce uznat a trvá na přehlášení. To se zase nelíbí mě, že v TP budou dva zápisy a chci nový TP, což se zas neví prodejce jestli dokáže. No, nakonec jsem ukecal banku a ta odsouhlasila, že můžu zůstat zapsaný v TP. Další den už jsem si konečně frčel pro auto. Jenže v práci bylo práce nad hlavu, doma karanténa, manželka nestíhala, tak ještě další týden trvalo než se podařilo vyřídit parkování u firmy. Takže asi tak. Vysněné auto bylo doma a já z toho vzhledem k ostatním okolnostem neměl vůbec radost. 0 Quote Link to comment
marekczek Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 dnes už v TP jsou jenom 2 kolonky, koukal sem na to jak z jara😄 0 Quote Link to comment
Babik78 Posted November 14, 2021 Author Share Posted November 14, 2021 Jojo... GDPR. Rázem bych měl plný techničák 😞 0 Quote Link to comment
TomasB Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 Tak jak je to staré, kolik má najeto, atd? Já myslel, že jsi kupoval skladovku. 0 Quote Link to comment
Babik78 Posted November 14, 2021 Author Share Posted November 14, 2021 Ty jsi krásně zvědavej. 🙂 Je to 02/2020, 25.200km najeto. Teď už 29.500. 0 Quote Link to comment
jirka3 Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 Jsem puvodne myslel, ze to dovezl prave Kubrt. Nedavno jsem videl video a zrovna tam presne takovy auto kontroloval a bral ho 0 Quote Link to comment
Recommended Posts