borlan Odesláno Květen 17, 2022 Sdílet Odesláno Květen 17, 2022 Po běžné výměně kol zimní za letní jsem zjistil, že při rovné jízdě je volant nakřivo (doprava). Auto netáhne ke straně (možná zcela nepatrně vpravo, ale ne moc průkazné), když dám volant rovně tak začne auto pomalu mířit doleva. Před výměnou vím bezpečně, že jelo naprosto rovně a volant také zcela rovně. Jediný nestandard při výměně byla nutnost sklepnout kola paličkou z nábojů, ale nijak brutálně. Má někdo podobnou zkušenost, nebo nápad co se přihodilo? Dík. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Květen 17, 2022 Sdílet Odesláno Květen 17, 2022 Jednoduchá rada-přehoď př.kola z prava do leva 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Květen 17, 2022 Sdílet Odesláno Květen 17, 2022 (upraveno) Jak píše kolega, přehodit kola z prava do leva, pokud to povoluje směrový dezén a pokud ani to nepomůže tak geometrie, měl jsem na Octavia 1 to samé jako ty a po GO bylo vše OK Upraveno Květen 17, 2022 uživatelem Radas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
borlan Odesláno Květen 18, 2022 Autor Sdílet Odesláno Květen 18, 2022 (upraveno) Ty letní kola tam byla minulou sezonu stejně (označeno) a nebyl problém, teď se jen před nasazením převážilo. Přehození kol - teď nevím jestli to pneu umožňuje...a přezout na diskách jestli by něco řešilo? Podle kolegy nějaké přeskočení zubu na hřebenu řízení je vyloučené, podle něj muselo dojít k hnutí geometrie těmi údery paličky, jinak neví. Tak mne asi čeká objednat na geometrii...a prej mne asi čeká tak 2k pokud se tam něco nevyvrbí navíc... kua 😞 Každopádně jen posunout kosmeticky volant na tisícihranu asi není to pravé ořechové... Upraveno Květen 18, 2022 uživatelem borlan 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Květen 18, 2022 Sdílet Odesláno Květen 18, 2022 Tak tam dej zase zimáky a projeď to , jestli jsi si jen nevsugeroval nějakej pocit se kterým jsi jezdil a nevadilo ti to . Jináč by to chtělo zamyslet se , než necháš udělat geometrii , nad tím jestli to auto budeš ještě držet a udělat větší údržbu- kontrola čepů , výměna silentbloků . A koukni se jestli nemáš praskl ý/ou pružin y/u . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Květen 18, 2022 Sdílet Odesláno Květen 18, 2022 Lehké klepání paličkou ničemu neuškodí. Prostě to je staré auto a občas je již nějaký díl unavený - viz typy výše a holt se musí vyměnit a seřídit. Pokud pláčeš nad penězma za opravu, tak neřeš pootočený volant. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.