Přejít na obsah

Konnyho stokoňová 1.6

Doporučené příspěvky

Díky ;) , jde vidět, že ta investice do motoru (před 55tis km jsem dělal menší GO motoru) se vyplatila ;) .

Jinak v lehkých závadách mám napsáno vnější poškození lanovodů (nemá vliv na funkci), u potkávacího světlometu zdroj světla vadný (předepsaná kresba nemá osvětlenou plochu jasně ohraničenou nebo celistvou) a některá část výfukového systému je poškozena (nemá vliv na funkčnost systému), takže to jsou takové typické věci co tam píšou, které mě vůbec netrápí ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Ve čtvrtek na mě vykouklo na tachometru celkem zajímavé číslo, koncem března tam bylo rovných 250tis a po 3 měsících toto ;) . Kamarádi mi říkali, že po přechodu na LPG budu víc jezdit, ale že až tolik, to jsem netušil (dříve jsem najel za rok okolo 9-10tis km) :D

Jinak octa jezdí, tak jak má, jen pořád čekám, až bude mít autoklempíř čas, aby mi opravil přední části prahů a rovnou se podívá i na ty přední blatníky, jestli s nima nepůjde něco udělat, abych nemusel schánět jiný ;)

post-107-0-46985800-1467412878_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Včera jsem si dovezl octu po týdení hospitalizaci u Dr. Klempíře a řekl bych, že se ji teď daří o dost lépe :D . Všechny špatný (shnilý) místa jsou opraveny a co se neopravovalo, tak je podle klempíře vše zdravé, takže jsem v tomto rád, že po 18 letech je na tom octa tak dobře :palec:

Jinak se opravovaly jen blatníky a prahy, příští týden se půjdu domluvit do lakovny, tak snad bude octa brzy i po vzhledové stránce v pořádku ;)

post-107-0-98162800-1469098835_thumb.jpgpost-107-0-23402200-1469098861_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Octa s neštovičkama :) Ale je to potřeba, lepší než to nechat zbytečně rezivět ;)

Už to bylo opravdu potřeba, pravý blatník byl ze spodu úplně uhnilý a prahy toho měly už taky dost za sebou, takže teď už snad bude klid, do 14 dní by i mohla být v laku (podle toho jak na tom bude lakýra s časem) ;)

taky bych potřeboval :D ale blatníky jsou opravené, ještě mě čeká lišta na kufru...

Neboj, taky to určitě doladíš k tvé spokojenosti ;)

Paráda Konny, ta tě musí milovat :-)

"Když ji miluješ, není co řešit" :D . Ta oprava už byla opravdu potřeba a jelikož jsou zbylé plechy zdravé, tak by mělo být teď všechno tak jak má být ;)

Odkaz ke komentáři

No jasně, že mi to něco připomíná... :D

To měníš někomu druhému, když ty 1.6 74kw nemáš? Jinak ten píst je něčím natřený, že je v místě kroužků tak šedý?

Když se tedy teď o tom bavíme, tak mám po výměně kroužků najeto mezi 55-60tis km, celkem je na tachometru 256tis km, olej dávám 5W-40 a od výměny do výměny se nic neztrácí, takže jsem max. spokojenej :palec:

Odkaz ke komentáři

Ano měním je kamarádovi spolu s GO hlavy, ta by měla být v úterý snad hotová :) motor zakarbonovaný jako prase, je vidět že to někdo škrábal z vany i hlavy, ale furt se to ucpávalo a tak probodali díry do sacího koše a šup na prodej... -_- prasata...

post-23904-0-95108900-1469349409_thumb.jpg

Píst není natřený, to udělal čistič motorů kterým jsem to čistil, že to tak zešedlo, zešedne vše čistím s ním furt :D

No já doufám, že to bude mít stejnou úspěšnost jako u tebe, ale věřím že bude, když jsem viděl tak těsnící kroužky chodí a roztáhli se a těsnící nic, nešlo s tím ani hnout... :)

Odkaz ke komentáři

To se bude kamarád mít, to bude motor jako novej, hlavně ať to pořádně zajede ;) . Ty díry v tom sítku, to je pěkná prasárna, ale je to bohužel dnešní realita :(

Aha, právě že z fotky to vypadá, jako by to bylo natřený nějakou šedou barvou :D . Věřím, že úspěšnost bude stejná, hlavně jak jsem už psal, musí to dobře zajet (ať to prvních 1000km nehoní). U mě se ty kroužky po vytáhnutí pístu z válce taky nerozevřeli, no jak vidím, tak ty 1.6 na to asi trpí... Můžeš napsat, kolik ten motor má najeto? :)

Odkaz ke komentáři

Neboj honit to určitě nebude, je to jeho první auto a na kufru má Zetko a jezdí v klidu... :)

Má najeto údajně 153tkm, ono to jelo dobře chytlo na drb ale prostě to žere olej a kouří když to člověk vytočí... ale teď snad bude klid :) když vidím jaký prase to mělo když je to plný karbonu a síto probodaný, tak bych se vůbec nedivil že by to žralo i v těchto kilometrech... :(

Odkaz ke komentáři

Tak to je pak v pohodě, jelikož ty se ale v motorech vyznáš, tak mu i tak radši řekni jak ten motor má zajet (jistota je jistota) a pak by měl dloooouho sloužit, tak jak má :) .

153tkm není zrovna moc (pokud jsou pravdivé), ale podle toho, jak byl motor zasranej, tak se k tomu předchozí majitel nechoval moc slušně, určitě tomu i za studena dával pěknou čočku a pak to tak dopadá... :(

Odkaz ke komentáři

Určitě mu to pro pořádek řeknu :)

Ty kilometry těžko říct, když je to dovoz bez servisky, respektive prázdnou serviskou takže i bez možnosti ověření jestli to je pravda ve VW :D

Hlavně si myslím že vliv mělo i to, že to auto už asi delší dobu jezdilo s vadným termostatem kdy se ohřálo max na 80... tedy dle budíků už 90 bylo ale z kopce to občas padalo, podle diagnostiky pak bylo a jasno, že nefunguje jak má.... po výměně se spotřeba oleje rapidně zvýšila a kouřilo to, předtím to nekouřilo a bralo méně, ale teď je auto v dobrých rukou a majitel na něj nebude kašlat, tak snad mu bude sloužit jak má :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

To tak bývá :D pak nahoď určitě fotky ať máme co chválit :D ;)

Fotky určitě pak nahodím, ale už se těším jak malej kluk :D

Co všechno nechává přelakovat? Jaké jsou ceny za jeden díl u Vás?

No nakonec se lakují oba přední blatníky, komplet oba prahy i s čístí zadních blatníků (to potom bude zakončeno rozstřikem), spodní část (pod lištou) řidičových dveří, ale je možné, že se bude lakovat větší část těch dveří, celá přední kapota, face maska, mračítka a RS přední nárazník :) .

Cenově se to pohybuje blatníky, prahy cca 2000,-/ks, kapota, nárazník cca 3000,-/ks, řidičovy dveře cca 1000,- , maska a mračítka nejspíš budou v celkové ceně, takže ve výsledku by to mělo přijít na cca 15tis Kč. Barvu mám obyč., ale všechny díly budou mít na sobě i ochranný bezbarvý lak, takže jak kdyby se stříkala metalíza ;)

Odkaz ke komentáři

Hmmm, to mi něco připomíná :D Taky už jsem si tuhle fázi absolvoval a dokonce 2x :))) Tak držím palce, ať jsi spokojený s výsledkem! Cenu máš luxusní, stejně jako já. Já dával za oba nárazníky, přední blatníky a zadní lem 10ku.. A teď podruhý půlka střechy, oba prahy, a zadní lem (tentokrát druhá strana) 7500...

Odkaz ke komentáři

Tak to máš taky dobrou cenu a o tom lakování jsem u tebe četl, aspoň se můžeš těšit z půlky nalakovaného auta ;) . Jinak já bych řekl, že ta cena je v pohodě. Několik lidí mi říkalo, že tam kde jsem to dal, tak že jsou drazí, ale já bych neřekl a nasvědčuje tomu i to, že mají pořád plno... :)

Odkaz ke komentáři

Tak octa už je doma a jsem s výsledkem opravdu spokojenej :palec: . Cenovka nakonec 14tis místo 15tis, protože se nedělaly ty řidičovy dveře, protože se to nestíhalo časově, pak by se musela sundat a znovu lepit lišta a tak se to poškozené místo (kraj dveří) ošetřilo jen lokálně :) .

Rovnou jsem se ještě předběžně s lakýrníkem domluvil na strojním rozleštění laku a následném zavoskování ;)

Sterny: nevím jestli to budeš číst, ale vypadá to, že ten tvůj RS nárazník bude co nevidět na autě, sice to trvalo, ale dočkal jsem se. Lakýrník sice říkal, že s ním bylo strašné práce, protože už měl na sobě 2 nebo 3 vrstvy laku, takže se muselo všechno zbrousit až na plast a muselo se začít od začátku... ;)

Tady nějaký fotky (sorry za to, že je auto špinavý, nebyl čas ho umýt a teď musím ještě vydržet, protože musí nový lak pořádně vytvrdnout) :)

post-107-0-29854800-1470503648_thumb.jpgpost-107-0-98657100-1470503674_thumb.jpgpost-107-0-78329100-1470503699_thumb.jpgpost-107-0-46673800-1470503725_thumb.jpgpost-107-0-97749700-1470503755_thumb.jpgpost-107-0-70847500-1470503783_thumb.jpg

A taková třešnička na dortu, hodinu po tom co jsem auto dovezl domů a dal nárazník s ostatními díly domů do místa kde se moc nechodí, za mnou příjde mamka s jedním rozšláplým mračítkem. Jsem myslel že mě trefí a nadšení okamžitě vystřídala obrovská zlost :wallbash: . Jak jsem vychladl, tak jsem prasklinu podlepil sekunďákem, tak snad to bude držet a prasklinu zkusím trochu zalít lakem, který jsem dostal z lakovny. Vidět to prostě bude, ale přeci kvůli tomu nebudu kupovat nový mračítka a nebudu je nechávat znovu lakovat...? :wallbash:

post-107-0-87269200-1470505020_thumb.jpgpost-107-0-36578500-1470505043_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...