Přejít na obsah

Konnyho stokoňová 1.6

Doporučené příspěvky

• o 3 měsíce později...

Vidím, že jsem tu dlouho nic nenapsal, tak bych to měl napravit. S octou se jezdí bez poruch a kilometry jen přiskakují, bohužel není moc času na nějaký to vylepšování, což ale neplatí o druhém autě a tím myslím Užovku (snad nevadí, že budu psát o jiném autě) ;) .

V červnu mě čekala na Užovce technická, tak jsem ji začátkem června odzimoval, nacupoval AC pumpou benzín a po 3/4 roce stání chytla na první otočení klíčkem (zazimoval jsem ji v září nebo žíjnu). Před STK jsem vyměnil olej, s kamarádem jsme repasovali přední brzdy i se třmenama + nová brzdovka, výsledek je takový, že když zašlápnu brzdy (nemají žádný posilovač), tak udělám na silnici 4 čáry, tzn. bloknou se všechny kola, což je super. Strojně jsem trochu přeleštil lak a nalakoval kola. Poté jsem zamířil na STK a Emise a všichni technici byly velmi spokojeni. Na emisích Užovka prošla bez sebemenších potíží, technik mi dokonce řekl, že má motor tak dobrý emise, jako by tam byl řízený katalizátor, což mě samozřejmě potěšilo. Na STK taky vše bez problémů včetně brzd, ty si technik velmi pochvaloval, takže i zde prošla bez ztráty kytičky a s novou nálepkou na 2 roky jsem fičel domů.

Běhěm července jsem se pustil do dalších věcí. Věděl jsem, že je KO větrák za chladičem, takže jsem vytáhl chladič z auta, dal nový větrák, nové termo čidlo co je na chladiči (tuším z felicie, které spíná při nižší teplotě než bylo u origo. čidla) a všechny nové hadice. Vše jsem namontoval do auta, do kabiny pod palubku jsem si pro jistotu přidal i vypínač na namuální spouštění ventilátoru chlazení a dal novou chladící kapalinu. Teď když je motor kompletně ohřátý a chvíli třeba stojím na místě, tak se spouští větrák chlazení tako tomu je třeba u octy, což je super :palec: . Když už jsem měl předek rozdělaný, tak jsem repasoval elektroinstalaci na předku auta, protože za 40 let už kabeláž nebyla v nejlepší formě (hlavně konektory na kabelech). Nalakoval jsem přední i zadní nárazník a do volantu jsem dal jiný střed, protože původní měl nápis Škoda jen vylisovaný v plastu a nyní je tam přímo kovová plaketka.

To by bylo asi tak vše, omlouvám se za takový román, ale stručněji to asi napsat nešlo a také mi to nedalo, se zde nepochlubit, když mi Užovka při každé jízdě dělá radost, zvlášť když vidím, jak se zejména chlapská populace za ní otáčí nebo zvedají palce :palec:

Tady ještě nějaký fotky:

post-107-0-82957400-1500843716_thumb.jpgpost-107-0-41927100-1500843731_thumb.jpgpost-107-0-01806100-1500843784_thumb.jpgpost-107-0-33236300-1500843801_thumb.jpgpost-107-0-84766300-1500843895_thumb.jpgpost-107-0-61879900-1500843982_thumb.jpgpost-107-0-26229000-1500843909_thumb.jpgpost-107-0-95846000-1500843924_thumb.jpgpost-107-0-17877600-1500843948_thumb.jpgpost-107-0-95505200-1500843963_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Diky, ty narazniky nechal nalakovat uz deda, po kterym auto mam a jelikoz ty naraniky uz nebyly cerny, ale sedy, tak sly znovu do laku. Osobne by se mi taky libilo, kdyby byly v chromu, ale to bude stat majlant, ale treba k tomu casem stejne dojde, protoze bych chtel, aby auto vypadalo jako original ;)

Odkaz ke komentáři

Diky, snazim se ji udrzovat v dobre kondici, coz se zatim dari. Ty narazniky bych casem nejspis poresil, ale ted to neni aktualni, ale ver, ze v novem chromu by se mi mooooc libily ;) . Co se tyka tech ozdobnych krytu kol, tak nad tema jsem drive taky premyslel, ale pokud se nepletu, tak S120 je z vyroby nemely, ne?

Odkaz ke komentáři

Jooo mít doma starou octavku by byl velkej luxus, ale ta už bude za slušnej ranec peněz. Ohledně Jawy, tak pokud je v pěkným stavu, tak si ji straž jako oko v hlavě, těchto motorek taky už moc není, to já mám jen 2 pionýry (plně provozuschopný na veřejný komunikace), ale taková 250, to už je jiný level ;)

Odkaz ke komentáři

Jasne, oba pincky maji technicaky, zaplacenou pojistku, jen na jednoho je udelana STK a oba jsou v origo stavu. Ten co nema STK, tak je ulozeny v garazi, takze se na nem nejezdi, ale pokud budu mit letos cas, tak ho opucuju, vymenim naplne, seridim a pojedu na STK, takze by pak byly plne pojizdny oba ;) .

To, ze ta tva 250 teprve ceka na zrestaurovani vubec nevadi, hlavni je, ze ma platny doklady a to je dulezity :palec: :palec:

Odkaz ke komentáři

Taky si myslim, že to není žádná výhra. Na oko to bude vypadat líp, ale jinak jak píše Ketys.

Pořád jsem na zadku řešil špatně sjetý kotouče, křivě sjetý desky, zatuhlý vodící čepy a to bylo pořád dokola. Nakonec vzadu 280mm, třmen VW T5 a je klid :D

Odkaz ke komentáři

Doufam ze tam rozdil bude poznat, hlavne pri brzdeni rucni brzdou. Co se tyka naboju, tak si myslim, ze je budu muset dat asi novy, protoze moje jsou asi jeste puvodni (270tis km) a kdyz je sundam, tak se nejspis loziska poskodi. Na vodici cepy se urcite podivam, protoze nez pujdou brzdy na auto, tak je chci mit komplet v poradku. Ohledne kotoucu a desticek, i kdyz to z fotky nevypada, tak oboji je zanovni (bourane auto uz rok stoji) a na kotouci neni ani vybrzdena drazka, ktera se dela po obvodu, takze tyto komponenty tam zustanou a uvidim casem, jak to bude brzdit ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...