Přejít na obsah

Raketka

Doporučené příspěvky

Ani moc ne...udělali jsme si menší výlet na rozhlednu a podívat se k přehradě, pěkně piánko. Až potom jsem vzal jednu RZtku kolem přehrady trošku svižněji, je tam krásná cesta plná zatáček, vraceček, esíček...fakt se mi to líbilo, ale jel jsem to poprvé a navíc poprchalo a bylo na silnici plno listí, takže to celkem klouzalo...tudíž se to nedalo moc švihat. Ale i tak paráda :angry::palec: :)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak už je Raketka a její starší sestřička v nemocnici na prohlídce. Zatím to vypadá, že Raketka dostane nový rozvody + vodní pumpu, přední kotouče, komplet brzdový desky, silentbloky v přední nápravě, geometrii, seřízení světel a díky tomu získá vyšší level šáde-werke garancí ve formě Záruky mobility Premium :( Akorát to teda zatím vypadá, že bude potřeba uhradit regulační poplatek 30k Kč. Holt krize ;)

U starší ségry to vypadá o něco líp - ta se spokojí s výměnou oleje a filtru, brzdovky a jediný co se doktorovy nezdá je slabší baterka, která už není co za mlada. Tak dostane novou, aby jí to nebylo líto :palec: Holt krátký každodenní trasy ve formě dojíždění 5km do práce udělaly po čtyřech letech svoje ;)

Odkaz ke komentáři

A máme všechno hotový - kromě výše uvedeného si Raketka řekla ještě o nový stěrače. Pravdou je, že ty starý už šíleně šmudlaly. Jinak spokojenost se servisem maximální, naprosto vzorovej přístup - zčekovali to, dali vědět jak to vypadá a všechno okamžitě dali do pořádku. Žádný čekání na objednaný díly, všechno mají skladem...rozhodně potěší :D Rakeťanda měla celej den vyhrazený místečko v dílě a jednoho mechanika čistě pro sebe. Od rána až do večera. Asi na té škodovácké reklamě něco bude - "Budeme o vaše auto pečovat s láskou" :D :D :lool: :D :D :D

Jinak pro srovnání dvě baterky - jedna stará čtyři roky, přičemž se jezdí dennodenně pouze krátký trasy. Najeto má 30tis km.

Obr_zek__23_.jpg

A druhá - najeto 115tis, stará tři roky, ale běžný ježdění (delší trasy) :D

Obr_zek__24_.jpg

Odkaz ke komentáři

Pro Doliho:

Tak sem seskenoval ty protokoly, ale nevím, jestli se z toho dá něco vyčíst. Zkoušel jsem porovnat jeden z května (starej SW) s tím z října (po updatu SW) a jedinej rozdíl je v jednom čísílku, ale vážně netuším, jestli to nějak souvisí s tou verzí SW :D

11.5.2009 - výpis ŘJ

Obr_zek__27_.jpg

5.10.2009 - update SW

Obr_zek__22_.jpg

5.10.2009 - výpis ŘJ po updatu

Obr_zek__19_.jpg

Jinak cena vlastního updatu byla cca 750 Kč

Obr_zek__17_.jpg

Odkaz ke komentáři

Jinak teda musím říct, že škodovka opět nezklamala. V dobré víře jsem si tentokrát přikoupil i mobilitu Premium. Překvapivě je to však ze strany škodovky naprosto systematicky nedotažený do konce a jak pro servis, tak pro zákazníka je to do jisté míry polovičatý řešení. Sice to škodovka už nějakej ten pátek propaguje minimálně na svých webovkách, nicméně to je asi tak vše, co pro to udělali. Takže servis nemá možnost zadat to do systému a musí posílat škodovce fakturu, aby si to tam zavedla - OK, to mě jakožto zákazníka nezajímá, to ať si vyřeší jak chtějí. Horší je to, že neexistuje žádný oficiální potvrzení (razítko), jako je tomu u klasické mobility, která je potvrzená v servisce a měla by být uznávána defakto po "celém světě" a víceméně to tak i funguje (až na výjimky). V případě mobility Premium jakožto jediný prokazující doklad slouží faktura za servisku, kde je uvedená. Je proto potřeba si tuto fakturu okopírovat a vozit s sebou, což ale poslouží pouze v ČR, s trochou štěstí na Slovenku. Ale těžko budu argumentovat někde v Makedonii českou fakturou a tvrdit jim, že zrovna tenhle řádek u nás značí tamtu službu. :palec:

Ale co se vlastně divím, už jsem si taky mohl pomalu začít zvykat, žejo :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
Jinak teda musím říct, že škodovka opět nezklamala. V dobré víře jsem si tentokrát přikoupil i mobilitu Premium. Překvapivě je to však ze strany škodovky naprosto systematicky nedotažený do konce a jak pro servis, tak pro zákazníka je to do jisté míry polovičatý řešení. Sice to škodovka už nějakej ten pátek propaguje minimálně na svých webovkách, nicméně to je asi tak vše, co pro to udělali. Takže servis nemá možnost zadat to do systému a musí posílat škodovce fakturu, aby si to tam zavedla - OK, to mě jakožto zákazníka nezajímá, to ať si vyřeší jak chtějí. Horší je to, že neexistuje žádný oficiální potvrzení (razítko), jako je tomu u klasické mobility, která je potvrzená v servisce a měla by být uznávána defakto po "celém světě" a víceméně to tak i funguje (až na výjimky). V případě mobility Premium jakožto jediný prokazující doklad slouží faktura za servisku, kde je uvedená. Je proto potřeba si tuto fakturu okopírovat a vozit s sebou, což ale poslouží pouze v ČR, s trochou štěstí na Slovenku. Ale těžko budu argumentovat někde v Makedonii českou fakturou a tvrdit jim, že zrovna tenhle řádek u nás značí tamtu službu. :)

Ale co se vlastně divím, už jsem si taky mohl pomalu začít zvykat, žejo :)

Včera jsem na mobility premium koukal, ale myslím, že nemá význam, stejné služby mám v rámci jiných bezplatných asistencí.

Jediné co by mě zajímalo jak otevřou auto se zabouchlýma klíčkama - když se mi to před pár roky stalo v Pelhřimově, jejich jeidné řešení bylo rrobít okýnko....

Odkaz ke komentáři

Tak samozřejmě, že se zamčený auto dá celkem "rychle" otevřít, aniž bys něco vyloženě ničil nebo musel rozbíjet. Jedna věc je, že to neumí ten kterej pikolík ze škodovky, druhá věc je, že jsou firmy, které se na to přímo specializují a otevřou ti cokoliv ;) A něco mezi tím je třeba pak ta německá asistence, o které mluvil Ondra - ta sice nemá tak sofistikovaný metody, ale taky to umí, aniž by zničila půlku auta (ikdyž za jaký prachy) :)

Ale je fakt, že by mě zajímalo, jak to řeší konkrétně škodovka u té mobility. Škoda, že teď asi do servisu nepojedu, bych se hned zeptal :)

Odkaz ke komentáři

Misaku na besidce ti to vysvetlim, kdyz uz jsme u toho rozbijeni staci rozbyt zadni male "trojuhelnikove" a pak uz si to pootviras, to male bude stat tak max. litr, coz jsem si pak nadaval ze jsem to tak neudelal kdyz jsem zjistil kolik mam platit, ale by jsem uz tak vystresovanej ze jsem se zapomel zeptat co budu platit, pac jm trvalo asi 3.5 hodiny nez dojeli

Odkaz ke komentáři

Pokud to zamčeš klíčem "jednou", tak aktivuješ alarm a s tím vlastně i tu ochranu, kdy zevnitř nejde otevřít. Pokud zamčeš "dvakrát po sobě", tak se neaktivuje interiérový senzor alarmu a dá se kličkou otevřít.

Takže pokud bys to vážně zamčel klíčem a zabouchl, tak bys teoreticky musel rozbít okno, pak tam něco strčit a odemknout tlačítkem vevnitř (pokud to jde, tím si nejsem úplně jistej), nebo prostě nahmatat ty klíče a přítáhnout si je :)

Odkaz ke komentáři
Pokud to zamčeš klíčem "jednou", tak aktivuješ alarm a s tím vlastně i tu ochranu, kdy zevnitř nejde otevřít. Pokud zamčeš "dvakrát po sobě", tak se neaktivuje interiérový senzor alarmu a dá se kličkou otevřít.

Takže pokud bys to vážně zamčel klíčem a zabouchl, tak bys teoreticky musel rozbít okno, pak tam něco strčit a odemknout tlačítkem vevnitř (pokud to jde, tím si nejsem úplně jistej), nebo prostě nahmatat ty klíče a přítáhnout si je :)

Spousta námětů na experimenty :)

Odkaz ke komentáři
Ale prd, jak bych to zavíral talčítkem v intoši? To ho zmáčknu a pak se daj zabouchnout dveře??

Jedeš na dovolenou, auto máš plný krámů a v prostoru ruční brzdy ti leží batůžek se svačinkou, kabelka se šminkama nebo jiný prkotiny. Vystoupíš z auta (vychcat se, protáhnout, natankovat), zabouchneš dveře a hups - od rány dveřma se otřepe bordel na tunelu a zmáčkne ti tlačítko - a seš v pasti :D

...Ono to vypadá jako hodně sci-fi, ale realita je taková, že se to už (zřejmě) stalo :palec:

Odkaz ke komentáři
Takže pokud bys to vážně zamčel klíčem a zabouchl, tak bys teoreticky musel rozbít okno, pak tam něco strčit a odemknout tlačítkem vevnitř (pokud to jde, tím si nejsem úplně jistej), nebo prostě nahmatat ty klíče a přítáhnout si je :palec:

No tak doplnim..at nemusite experimentovat...zkousel jsem to s otevrenym okynkem v lete na chate..kdyz zamknes klickem a zmacknes jen jednou, cili aktivujes tu ochrau, tak kdyz rozbijes okno, tak je ti to naprd, ptz na tunelu to tlacitko je nefunkcni, kvuli zlodejum, aby se tam nenatahl a odemkl si auto....

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...