Sajmon Odesláno Srpen 11, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2010 Nemáte někdo prosím schéma zapojení vnitřního samozatmavovacího zrcátka diky M. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doli Odesláno Srpen 12, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2010 MR2008 C__ElsaWin_docs_slp_C_cs_CZ_S00572700035.pdf 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sajmon Odesláno Srpen 13, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 13, 2010 Diky moc :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vetfol Odesláno Listopad 6, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2011 mám auto, kde nebylo samozatmavovací zrcátko, ale teď jsem ho sehnal, prý stačí ale jen zapojit na + a -, neřekne mi někdo které to v tom svazku na zrcátku jsou /koupil jsem ho s ustřiženým kabelem/. děkuji za odpověď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Listopad 7, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 7, 2011 pane bože, vždyť máš ob jeden příspěvek nad tím svým schema, 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vetfol Odesláno Listopad 7, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 7, 2011 pane bože, vždyť máš ob jeden příspěvek nad tím svým schema, Bohužel nejsem elektrikář, tak se v tom nevyznám, jestli ty jo, bylo lepší napsat který je který a ne se divit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vetfol Odesláno Listopad 7, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 7, 2011 jsem myslel, že mi někdo napíše třeba hnědej je + a modrej - a ne že laikovi napíše máš tam schéma. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Listopad 8, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 8, 2011 na tom schematu jsou i barvy jednotlivých drátů 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vetfol Odesláno Listopad 8, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 8, 2011 věřím, že to tam je vše popsané, ale já jsem stavař specilalista na lité konstrukce - a těmto schématům nerozumím a nevím kde to vyčíst, nechápu proč si ze mně děláš legraci /nebo o co jde/ a neporadíš, tedy neodpovíš na co se ptám. Pravděpodobně kdybych ti úkázal nějaký plán ve kterém se vyznám mohl bych ti dávat podobné odpovědi jako ty dáváš mně, ale to je tvá volba, třeba se tu najde někdo přímnější. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Listopad 8, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 8, 2011 (upraveno) to zrcátko se zapojuje na několik bodů včetně zpátečky, pochybuji, že tento bode najdeš na první pokus, drátů ve stejné barvě je tam několik. Pokud se na montáž necítíš, nemáš potřebný materiál a nářadí, svěř raději montáž někomu jinému, kdo ví oč jde. Vyhneš se tím budoucím problémům. Je to jako stavět dům a nevědět nic o vodováze a tom, jak se dělá malta. Mysli si o mě co chceš, ale většinu problémů, které v autech řeším vzniknou neodbornou instalací zdánlivě banálních věcí, ať už provedením spojů nebo instalací vedení jako takového Upraveno Listopad 8, 2011 uživatelem Rolbař 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vetfol Odesláno Listopad 8, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 8, 2011 Děkuji, tak toto je odpověď bez nějakých zbytečných odkazů a rovná, toto již chápu. Jen pro tvé vysvětlení proč jsem chtěl vědět jen který je + a - tedy barvy, někdo mi zde napsal sz, že stačí pro základní fungování zapojit jen + a -, zpátečka a to ostatní je prý zbytečné. děkuji za radu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Listopad 8, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 8, 2011 (+) by měl být černo-žlutý na Pinu 1 a (-) hnědý na Pinu 2 - podle toho schémátku od Doliho. Ale jinak viz Rolbař, nebudou korektní ostatní funkce - např nechtěné zatmavování při rozsvícení vnitřního osvětlení, při couvání, atd. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vetfol Odesláno Listopad 9, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2011 Děkuji moc, tohle už jsou pro mne užitečné informace, se kterými se dá pracovat a ne odkaz na schéma, a jak se říká podáš prst a budu chtí celou ruku, je možné popsat ostatní dráty kam vedou, určitě to bude užitečné popřípadě pro ostatní. Mám pod sebou autoelektrikáře, ale ten nám tu dělá mechanizaci a nákladní auta, škodovky tu máme také, ale s tím jezdíme přímo do škoda servisů. Jo a když by jste chtěl někdo poradit z mého oboru budu rád. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Listopad 9, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2011 Tak jestli jsem tě rozlobil, tak se omlouvám, ale na tom schématu jsou barvy přímo vypsané u jednotlivých drátů a pokud nepoznáš sám, nebo ten, který to bude zapojovat, co je plus a mínus podle popisů, tak si nějak nedokážu představit, jak by jsi chtěl najít místio resp. kam by jsi to v autě připojil, jak píše Rolbař, neřeš to a dej to někomu, kdo si s tím poradí a pro něho je schema dostatečné, o.k.? Tak se nezlob. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vetfol Odesláno Listopad 9, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2011 rozlobil, nerozlobil to je jedno, sám vím jaké to je když se podívám do plánu a je mi vše jasné, ale když to vím jen okrajově, tak je mi užitečnější to popsat jako mi to udělal Kajman, díky němu už mi to funguje, není zas takový problém najít + a -, ale v tom schématu se nevyznám a je lepší mi napsat, třeba modrej je na vnitřní světlení a už je mi to jasný. Zpátečku bych neřešil. Jinak moc díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milhausek Odesláno Listopad 9, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2011 když už zapojit tak pořádně včetně deštového senzorů, je tam bez něho pěkná díra.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Listopad 9, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2011 Kdo chce kam, pomožme mu tam, že? Takže podle toho schémátka (pin 1 a 2 jsme si už objasnili, (+) a (-) pin 3 černo modrá = napojení na zpátečku - funkce, aby se zrcátko nezatmavilo při couvání pin 4 bílo červená = výstup + pro zastínění bočních zpětných zrcátek pin 5 bílo žlutá = výstup - pro zastínění bočních zpětných zrcátek pin 6 modro šedá = napojení na spínaný (-) vnitřního osvětlení, aby se zrcátko nezatmavilo při otevření dveří To všechno je na tom schémátku a popsané v legendě. Dále u každého vodiče (symbol vodiče je čára) je číslo označující průřez, např 0,35 mm2, 0,5 mm2, atd. a barva(y) vodiče - odvozeno z němčiny sw = schwartz černá, ws = weiss bílá, vlastně je v legendě překlad těch barev do češtiny. To je potřeba naučit se číst. No a když to budeš umět číst, stejně pořád nebudeš vědět nic o tom, jak to v reálu správně udělat - kudy vedou kabelové svazky, jak najít potřebý vodič, jak a kde se napojit (viz třeba pokyn v legendě: "propojení v kabelovém svazku vnitřního prostoru" - což je jeden obr svazek napříč pod celou palubkou na obě strany prahama dozadu do kufru a A sloupkama nahoru, spousty odboček, svorkovnic, atd.). A to nemluvím o vlastním provedení dodatečné kabeláže, faktickém provedení spojení vodič-vodič, zaizolování, příchytkách ... a už vůbec ne o rozporcování interiéru, a zpětném poskládání, aby se nic neulomilo Proto se nečil, když ti Rolbař napíše, že se na to máš radši vykašlat nechat si to udělat od někoho, kdo ví kam sáhnout. Aniž bych to zrcátko někdy zapojoval, řekl bych, aby to vypadalo jako z fabriky, že to obnáší shodit minimálně stropnici, což je podmíněno rozebráním skoro půlky vnitřního interiéru PS- jsem jen poučený laik, takže mne když tak opravte 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vetfol Odesláno Listopad 10, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2011 Díky, takhle to chápu, zapojím možná max ještě vnitřní osvětlení. Máš u mne mix betonu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
octaviaaaa Odesláno Březen 5, 2012 Sdílet Odesláno Březen 5, 2012 potřeboval bych poradit mám samostmívací zrcáto as z Audi pin1 bílý pin2 černý pin 3 šedý pin4 žlutý pin5 hnědý pin6 zelený jak to zapojit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Březen 5, 2012 Sdílet Odesláno Březen 5, 2012 o dva příspěvky nad tebou to máš vše krásně popsané :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Polygraf Odesláno Březen 14, 2013 Sdílet Odesláno Březen 14, 2013 nevie niketo cisla na kabelaz, na vnutorne zatmavacie spatne zrk. a na vonkajsie zatmavacie. chcel yb som to dorobyt. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Free.riders Odesláno Září 18, 2013 Sdílet Odesláno Září 18, 2013 Najde se někdo, kdo samozatmavovací zrcátko včetně dešťového senzoru zapojí, aby fungovalo? Liberec, MB, PHA. Díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Září 18, 2013 Sdílet Odesláno Září 18, 2013 Rolbar... praha 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Září 18, 2013 Sdílet Odesláno Září 18, 2013 jj, není problém ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Září 19, 2013 Sdílet Odesláno Září 19, 2013 Taky budu dodělávat na předfl komplet FL , doufám, že ty jelita na výměněn autoskla mě tam prdnou i FL okno, 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Září 20, 2013 Sdílet Odesláno Září 20, 2013 Jaky je rozdil na tom senzoru a okne pred Fl a Fl ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladinek Odesláno Září 20, 2013 Sdílet Odesláno Září 20, 2013 Je tam rozdil 92mm FL versus 130mm old vzdalenost od vrchu skla. Ja bohuzel objednal starsi :-) a mam kratkou krytku na kabely k stmivacimu zrcatku a to me stve nevite o te delsi nekdo prosim? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vakles Odesláno Září 22, 2013 Sdílet Odesláno Září 22, 2013 nazdar chlapy vedel by mi niekto vysvetliť ako to funguje ? mam to v aute ale neviem ako sa to prejavuje na vnutornom spätaku mam tlačitko zapnute a aj na zeleno mi svieti 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Září 22, 2013 Sdílet Odesláno Září 22, 2013 Je tam rozdil 92mm FL versus 130mm old vzdalenost od vrchu skla. Ja bohuzel objednal starsi :-) a mam kratkou krytku na kabely k stmivacimu zrcatku a to me stve nevite o te delsi nekdo prosim? Takze je rozdil jen v umsteni toho senzoru ? Budu menit sklo a mam predFL takze je jedno jake mi tam daji nebo musi dodrzet PredFL ? nekdy se mi zda ze ten senzor blbne a koukal jsem do VIS ze je tam spoustu moznosti kodovani,ktere se lisi sklem a senzorem. Muze mit vliv sklo na to ? Uz je kdysi meneno. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Září 22, 2013 Sdílet Odesláno Září 22, 2013 kup si sklo podle VIN a neřešíš problém... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.