Jump to content

Zkušenosti s čipováním

mischicka

Recommended Posts

Tak ja se taky přidám,dostal jsem od přítelkyne dárek k vánocůmpost-320-1245844832_thumb.jpg

Moje zkusenost,má to rozhodne větsí tah ale čekal jsem to znatelnejsí,trochu mi více píská turbo,ale zatím to neřeším....spotřeba mi šla trochu více nahoru,kdyz jsem byl u Reeshy na zaslepení EGR,tak si to nahodil a řekl,že to není tak jak to má být,že to nárust tam je,ale tam kde má být tak tam je malí a třeba na šestým stupni je zase veliký,říkal že tyhle softy si každý auto veme jinak,nejlepší je si nechat udelat soft přímo na auto,tak sme se domluvily a šetrím do prasatka na lepší trisky,výkonejsí turbo a soft přímo na auto........dokaže to dáti 200 poníku bez kouře a bez odrovnaní spojky.

• 3 weeks later...

To storm :

turbo jak turbo, ale hlavně by si musel řešit spojku. Jak si pamatuju co jsem měl čiplou svou starou 1.9, tak rozhodně spojka byla tak tak nahraně - ty spojky u 1.9 opravdu jsou dělané pouze na něcio malinko větší krouťák než je v sérii. Ale pokud by se dala pořádná spojka, tak určitě v poho i více než 100kW ....

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
Neviem či sa to dá nazvať "chip", mám Ecobox, ktorý 1,9 TDI 77kw/250Nm upraví na 92kW/280Nm...

Zatiaľ spokojnosť, motor je živší, ľahšie ide do otáčiek a "neumre" pri 3500ot... a výhoda v rámci záruky ľahká demontáž... :smich:

Asi vas zklamu, po mereni na brzde nic moc, prubeh hroznej. Propad vykonu a momentu v 3100 otackach znacnej a navic ten litr spotreba dolu jen na palubaku, ve skutecnosti litr nahoru. Zde je graf porovnani ecobox to jsou ty hnusne spodni krivky a chiptuning na miru DSG prevodovce co jsem udelal po demontazi boxu. zde

Asi vas zklamu, po mereni na brzde nic moc, prubeh hroznej. Propad vykonu a momentu v 3100 otackach znacnej a navic ten litr spotreba dolu jen na palubaku, ve skutecnosti litr nahoru. Zde je graf porovnani ecobox to jsou ty hnusne spodni krivky a chiptuning na miru DSG prevodovce co jsem udelal po demontazi boxu. zde

jj presne tak - palubák ukazuje o liter menej, ale je tam o 0.5-1l viacej a výkon je tak do tých cca 3200 ale na dvojke to drží do 4000 aspoň čo som si všimol, nie je to nič extra, ale lepšie ako séria. Mám jednu otázku do budúcnosti aké turbo (skôr nejaké z 96kW verzie) by si doporučil?

jj presne tak - palubák ukazuje o liter menej, ale je tam o 0.5-1l viacej a výkon je tak do tých cca 3200 ale na dvojke to drží do 4000 aspoň čo som si všimol, nie je to nič extra, ale lepšie ako séria. Mám jednu otázku do budúcnosti aké turbo (skôr nejaké z 96kW verzie) by si doporučil?

Pokud nekdo chce resit turbo tak ano 96kw garrett je ok.. Pak by slo jit s vykonem az ke 160 konim, doporucoval bych ale i sportovni spojku jednohmotu.

Takze asi trapny a opakujici se dotaz na to, zda se muze, da bez uskodeni motoru, spojce, turbu chipnout 1,4TSI 92kW a za jakou cenu?! :D :palec:

autochip.eu - je mi trosku zvlastni, ze za celkem vysoky peniz je uprava preplnovaneho motoru zvysena "jen" o 13 kW, velmi podobna hodnota je u nepreplnovaneho motoru napr. OI 75kW na 84kW za 1,5 mene nez polovicni penize... Je to mysleno tak, ze je to uprava vyhovujici na tento motor? http://www.autochip.eu/cz/vykonove-tabulky...a-14-tsi-125hp/ a superb, stejny motor o 2000,- mene... Nejak to nechapu, asi... :D

http://www.autochip.eu/cz/vykonove-tabulky...8-14-tsi-125hp/

Tady bych to videl na odmereni serioveho vykonu na brzde, a vytahnuti originalniho softu. Program bych nechal udelat tunerum z Rakouska co uz maj otestovane tyhle motory.. Kdyz se na to jde s rozumem a bude videt ty zmeny o kolik se to zmenilo a kde, tak nevidim problem.

P.S. Na 250koni je toho docela dost :-)

Davone, copak že chceš chip?, jsem na těch stránkách koukal a benzínem se docela zabývají, jen nevím jestli jim věřit, třeba pro mě tam je cenovka 6.500,-  všichni ostatní - třeba bit power, který považuju za o.k., má cenovku jednou tak velkou