nohic Odesláno Říjen 3, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 3, 2010 Mám asi zase menší problém.. Před pár měsíci jsem byl na geometrii, která proběhla OK, ale po týdnu až dvěma mi přišlo, že zase tak OK to asi nebude :D Měl jsem sedřený unašeč levého předního kola. Proběhla výměna, ale zdá se mi, že ta geo není prostě OK. Mám od léta nové tyčky řízení včetně čepů (TRW) a když hnu s volantem z nuly lehce doprava nebo doleva, tak citím vůli. Podvozek auto při jízdě nikam nestahuje, ale ta lehká vůle tam je. Co s tím? Jít ještě jednou na geo podvozku po výměně toho unašeče? Možná by to šlu uhrát na reklamaci, což? :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Říjen 4, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 řeším ted něco podoného. táhla měněná nemám teda, ale prej mám vůli na hřebenu, tak nevím... Když máš stočená kola víc při otáčení na nerovné cestě klepe ti něco? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nohic Odesláno Říjen 4, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 Ne, neklepe nic, homokinetaky se zdaji bych v pohode prave... nevim teda, mam objednany novy silentbloky z toho audi tt, jak to tady lidi chvali, tak uvidime co bude... jeste uvidim, jak se to bude chovat na zimakach, jestli nemam jenom rozvazeny gumy nebo neco nebo spatne sjety, kdyz jsem mel rozhazeny lozisko a guma se spatne sjela. Uvidime, jak to prezuju, coz bude asi uz brzo, nemuzu to vydrzet a musim ten problem vyresit :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Říjen 8, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 8, 2010 Mám stejný problém jako ty a to mírná vůle na volantu,když jedu tak mírně otočím doleva nebo do prava cca 1cm a auto jede bez problému nachal jsem i geomku ta proběhla OK,ale problem je furt tak fakt nevím dle mě to bude vychrchlané řízení a je třeba asi nové,ale ta palba no!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nohic Odesláno Říjen 9, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 9, 2010 Njn, taky mi to pripada, ze bude treba chyba v rizeni, ale uvidim, na jare bych mel delat novy tlumice, tak pri jednom vymenim i silentbloky a uvidime. Preci jenom na puvodni material je najeto 170 tis. km. Jediny, co se menilo byly dorazy stabilizatoru :-) Kolik mate najeto vy? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Říjen 9, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2010 a co spojovací tyč od volantu do prostoru motoru ma kloub a zde může být taký problém :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nohic Odesláno Říjen 10, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 10, 2010 Asi bych spise zacal resit male veci, nez delal ty drahe. Nebo to nechat prohlidnout v dobrym servise. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MartinRS Odesláno Říjen 10, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 10, 2010 Ahoj co takhle volantovej sloupek nemusí to být vůbec dole u kol ale ve sloupku dost častá závada když už to něco má naběháno.....poznáž to tak že změn polohu volantu tyč zasunout k palubce.....v teleskopu by to mohlo být klasicky vymleté.........a potom samozřejmě kontrola nápravy vše umím zařídit kvalitně a spolehlivě...........MRS. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nohic Odesláno Říjen 11, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 11, 2010 No, to je dobra rada, dik, to by se mohlo zkontrolovat. Akorat ty jsi az z Prahy, to me, Trinecakovi to moc nepomuze... :/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Říjen 11, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 11, 2010 Jestli jsi z Třince, skoč k nám do Karviné do Autocentra - je to hned při příjezdu od Těšína za mostem po levé straně (je tam i myčka a STK) - hned vedle hlavní cesty. Jsou tam dobří, jezdím tam taky s autem a spokojenost. :lool: Tam ti to proklepnou a uvidíš.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nohic Odesláno Říjen 11, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 11, 2010 diky za tip. ja mam kde zajet, to zase jako jo, do tesina nebo do nydku :lool: jen kdybych tady mel auto, kdyz jsem momentalne v cechach, tak za martinemrs zajedu. ale auto je na morave ;) UPDATE: ne na morave, ale ve slezsku :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Říjen 12, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 12, 2010 ve SLEZSKU !!! :) :) :P P.S.: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nohic Odesláno Říjen 12, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 12, 2010 jo :) kazodpadne necham projet tu tycku volantu. geometrii mam OK. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MartinRS Odesláno Říjen 13, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2010 jj asi na 99% podle toho co řikáš to bude tím pokud dole je vše ok.....kdyžtak umím sehnat opravdu funglovku nebo zánovní kompletní sloupek oba díly a maximálně mohu poslat pokud máš prahu z ruky kdyžtak SZ !!! :-)))toto je jak jsem psal když to má už více najeto a tím pádem klasika.......MRS. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Listopad 13, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2010 je toto možné může to tak být?když jsem za to chytil a hýbal nahorů a dolů tak je tam vule cca 1mm může mít to pryžové lůžko vliv na vůli volantu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Listopad 13, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2010 na vůli volantu nevím, ale tohle ti musí třískat jak sviň - měl jsem něco podobného, utáhni to a uvidíš ! Každopádně tohle je stabilizátor a jeho kost, tohle na vůli v řízení vliv zřejmě opravdu nemá, max. klepání a bouchání.. P.S:: jinak já měl vůli ve volantu, když jsem měl vymlácené uložení axiálního táhla/řídící tyče/ spojovačky.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Listopad 14, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 14, 2010 dotáhlé to je na fest to jsem už zkoušel asi budu muset koupit nové pryžové lůžka :) jo a nějaké to klepání při jízdě tam je slyšet ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Listopad 14, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 14, 2010 na vůli volantu nevím, ale tohle ti musí třískat jak sviň - měl jsem něco podobného, utáhni to a uvidíš ! Každopádně tohle je stabilizátor a jeho kost, tohle na vůli v řízení vliv zřejmě opravdu nemá, max. klepání a bouchání.. P.S:: jinak já měl vůli ve volantu, když jsem měl vymlácené uložení axiálního táhla/řídící tyče/ spojovačky.... Co to stálo ta oprava toho řízení?sehnal sis to sám?dělal sis to sám ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Listopad 15, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 15, 2010 spíš to vypadá, že odešel závit v rameni - no uvidíš... jinak výměna těch táhel stálo na jedné straně 700 i s prací, sám jsem to nedělal,ale není to nic těžkého - jen tam je špatný přístup kvůli převodovky.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Prosinec 10, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2010 Dnes provedena výměna kosti stabilizátoru řízení a ejhle vše je OK.Řízení je stabilní vůle min.při bržděni volant neškube.Koupil jsem v Fe provedení za 140kč(kus) Pvc byl za 300.Plast je dražší hmm asi tím,že nerezaví !!.původně jsem chtěl vytáhnout pryžové vložky a hodit na plast,ale po 5 min. jsem se na to vyprd ;) :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Červen 15, 2011 Sdílet Odesláno Červen 15, 2011 A je to tu zas to není možné-může mi někdo poslat odpověď na video?při pohybu volantem se kola nehnou stojí jak při nastartovaném autě tak chcíplém :o ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Červen 16, 2011 Sdílet Odesláno Červen 16, 2011 no nic asi jsem sám 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Červen 17, 2011 Sdílet Odesláno Červen 17, 2011 Uz to tu kdesi bolo pisane, mozes mat vybehany stlpik riadenia. Riesenie je bud vymena za novy, alebo jemne pribodovanie (privarenie) tej tyce. Treba este pritom pozerat na spodok (nad pedalmi), ci sa to rovnako hybe. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Červen 17, 2011 Sdílet Odesláno Červen 17, 2011 Tak jsem koukal v případě výměny za nový je to cenově palba cca 9 000 kč hmm. Musí se tedy měnit komplet nebo lze koupit jen ty klouby?které pravděpodobně odešly. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Červenec 10, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2011 Tak jsem si nechal u známého prověřit řízení a zavěšení .Výsledek je znatelný a to i na TK na to nepřišly hmm 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petr101 Odesláno Srpen 4, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 4, 2011 Ahoj, taky mám podobný problém, pokud začnu brzdit z vysoké rychlosti, tak se rozkmitá volant. Strašejí mě výměnou řízení ale to se mi moc nezdá. Nevíte někdo co by to jiného mohlo býti? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jk79 Odesláno Duben 17, 2016 Sdílet Odesláno Duben 17, 2016 Dobrý den.Koupil jsem octavia combi 1.9 66kw. Auto vypadá hodně dobře,minimální koroze,ale když stojím na místě a krátce zacukám volantem doleva a doprava,tak je tam takové ťuknutí. Koukal jsem jestli se to projeví na kolech,ale zdá se mi,že reagují ihned.Klepe to i za jízdy na nerovnostech,přes výmol a td... Prosím o zkušenosti,rady co s tím.Děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jofa Odesláno Duben 17, 2016 Sdílet Odesláno Duben 17, 2016 Myslim ze vsetko podstatne je popisane v tejto teme.skontroluj silentbloky ramien,capy riadenia,kosti stabilizatoru,pripadne ked tocis volantom ci sa takisto toci aj tyc nad pedalmi....proste treba hladat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kocka87 Odesláno Duben 17, 2016 Sdílet Odesláno Duben 17, 2016 Může to být klidně vymačkaný i přímo na hřebenu řízení. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest felixx Odesláno Duben 19, 2016 Sdílet Odesláno Duben 19, 2016 treba to poskusat moze to byt barco 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.