Martin_TDi Odesláno Říjen 16, 2013 Autor Sdílet Odesláno Říjen 16, 2013 Díky Razty, jsem rád že jsem to nakonec nechal u béžového originálu a oprava se povedla ! Pro druru: Taky mám v koupelně mnohem méně kosmetiky pro sebe než má moje auto, no jsem postižený, ale každý má něco Jinak co se týče zahraniční nafty, tak se mi to už vícekrát potvrdilo, že je kvalitnější v Rakousku, Německu než u nás a to jak na spotřebě, tak pocitově se mi zdála nižší i hlučnost motoru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Říjen 17, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 17, 2013 Ok až budu mít možnost tankovat v zahraničí tak to taky zkusím. Ale co se týče zahraniční tak neblíž mám Polsko, bydlím cca 10km od hranic. Ale idkyž většinou tankuju na Shell tak ruku na srdce nemyslím si že tam bude nafta výrazně kvalitnější nebo naopak horší než u nás.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Říjen 17, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 17, 2013 Tím myslím rozdíl polsko/česko. S rakouskou nebo německou naftou zkušenosti nemám ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Říjen 17, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 17, 2013 Rozdíl Polsko/Česko taky nepozoruji, ale když jsem jel z dovolené z Chorvatska, tak jsem taky natankoval plnou v Rakousech, a musím říct, že Jinak řadička se povedla! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Říjen 27, 2013 Autor Sdílet Odesláno Říjen 27, 2013 Tak proběhla příprava laku a trošku interiéru na zimu. Můj postup: mytí: Riwax shampoo+motocleaner+whell cleaner očista laku: IPA na asfalt, pak Riwax clean clay+RX20 hrubší korekce laku RX06 leštění laku RX04 3 vrstvy vosku PX300 (druhá cca po 20 minutách, třetí po 12 hodinách) Pneu-Riwax tire black shine Chrom na výfuku-silichrom pasta Očista interiéru, sedačka, koberec+tapec na místě řidiče mokrou cestou. Jezdím převážně sám. Celkem asi 12 hodin práce, ale stálo to za to ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MiR Odesláno Říjen 27, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2013 Tak ten vysledek je supr dal sis pekne zalezet 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Říjen 27, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2013 Martine krása,asi ti přivezu turka :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RAZTY Odesláno Říjen 27, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2013 Marťas jde vidět že to auto miluješ srdcem i duší Já to řeším v myčce :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Říjen 27, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2013 Moc hezka prace;-). Ja se na to vrhnu za 2 tydny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ciimaa Odesláno Říjen 27, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2013 dost dobré 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Říjen 28, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2013 good job !! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libor.kratas Odesláno Říjen 28, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2013 paradní vysledek Martine 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Říjen 28, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2013 Tak tohle za to prostě stojí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Říjen 28, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2013 Nádhera, ta dřina za ten výsledek prostě stojí :palec: , jen je škoda že to v tomto období za chvíli nebude vidět :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Říjen 28, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 28, 2013 Sakra taky mě to čeká :-/ Máš to fakt perfektní 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Říjen 28, 2013 Autor Sdílet Odesláno Říjen 28, 2013 Díky moc všem za pochvalu, už to bylo potřeba vzít detailně a je fakt, že mě to bavilo a užval jsem si to. Po delší době jsem na to měl dost času aniž by rodina strádala, děcka se motaly stále okolo a radili mi . Kéž by počasí ještě chvilku vydrželo tak jak je a užil bych si chvilku ten super vzhled a lesk . Jednu zimu bych vyměnil za 2 léta Mirku Turka nevoz, ten je moc velký a nedosáhl bych na střechu. :lool: Ze štaflí jsem auto ještě nedělal! (I když jak myju manželce Roomstříka tak dosáhnu na střed střechy tak tak). Razty myčka neee.... : To to není moc dobré k laku ! Jednině ruční wapka ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Říjen 29, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2013 Martině já ti ho spustím dolů až na doraz. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Říjen 30, 2013 Autor Sdílet Odesláno Říjen 30, 2013 To jsi hodný že bych pak nemusel mít štafle 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gombi Odesláno Říjen 30, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2013 Ty jo parádní výsledek :) asi ti přivezu mojí oktu na takovou očistu :P :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Říjen 30, 2013 Autor Sdílet Odesláno Říjen 30, 2013 Takových lidí je mnohem víc, kteří by chtěli zrenovovat lak na autě, když jim ale řekneš že to trvá třeba 8-10 hodin práce + materiál tak padají na prdelku.... ;) Svoje dvě auta dělám takto 2x ročně, auta otce a tchána 1x ročně a stačí mi to. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RAZTY Odesláno Říjen 30, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 30, 2013 Tak si otevři firmu na renovaci laku a očistu interiéru, najmeš pár lidí, oni budou makat a ty budeš dělat odborný dozor a inkasovat prašule od zákazníků :lool: No a mi pak dáš nějakou tu provizi za to že jsem to vymyslel :lool: :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Říjen 30, 2013 Autor Sdílet Odesláno Říjen 30, 2013 Moje současné zaměstnání mi vyhovuje, takže nemám důvod začínat podnikat v tomto oboru. Ikdyž sem tam nějaký extra přivýdělek by se sešel , ale když někomu tady u nás řekneš o časové a finanční náklady na takovou práci, tak Ti to málo kdo bude chtít zaplatit. Proto tohle dělám jen na svých autech a autech rodičů. Zrovna dneska jsem se bavil s několika lidma u mě v práci, taky mi okukovali Octuli a když jsem jim řekl o časové a finanční náročnosti, tak mi nikdo nechtěl věřit že to tak hlouho trvá. Mnoho lidí údržbu laku vůbec neřeší, někteří si koupí želvu za 300Kč kterou trochu to přeletí a za hodinku mají hotovo. Takže opravdu jen pár nadšenců je ochotno tomu obětovat kvantum času a taky trochu financí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Leden 13, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 13, 2014 Chlapi, mám možnost koupit brzdy 288x25 z fabie RS za solidní cenu. Bude to ale pasovat na O1 ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Marťas Odesláno Leden 14, 2014 Sdílet Odesláno Leden 14, 2014 Pasovat to bude, ale myslím, že u fabky abs smíná z ložiska. U oct je to z toho kroužku, ne? Kdysi jsem to řešil už to moc nepamatuju, ale nepůjde podle mě abs. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Leden 14, 2014 Sdílet Odesláno Leden 14, 2014 Hele a není potřeba i jiných těhlic náhodou? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Leden 14, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 14, 2014 Hm, tak to raději nebudu brát. Díky za info. Raději seženu FN-3 přímo z 1,8T / 1,9TDi 96kw. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Marťas Odesláno Leden 14, 2014 Sdílet Odesláno Leden 14, 2014 já měl i těhlice, obrázu jsem si nevšiml..samotný třemy nevím :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Neználek Odesláno Leden 17, 2014 Sdílet Odesláno Leden 17, 2014 Hm, tak to raději nebudu brát. Díky za info. Raději seženu FN-3 přímo z 1,8T / 1,9TDi 96kw. Martine pro přechod z FS-3 to je kotouč 280 mm na FN-3 to je kotouč 288mm potřebuješ i těhlice z 1,8 T a pokud by jsi dal i držáky tak už by jsi dal kotouče 312 z RSa 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Leden 19, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 19, 2014 Právě zvažuju co s brzdama tohle mi doma přistálo, tak zvažuju co s tím. Současné brzdy sice nekopou, ale zklamal jsem se s Zimmermanama. Čekal jsem od toho víc, při intenzivnějším brzdění to dost hučí. Dívám se po inzerátech a zvažuju jestli invesovat do velkých těhlic a větších brzd 288/312, nebo koupit originální kotouče 280mm a nechat to tak. Mám cekem málo najeto (165 tis.Km), takže si chci Octu ještě chviku nechat a trošku ji ještě poladit co se týče motoru a podvozku. Jinak u autíčka jsem měnil olej a všechny filtry + jsem kompletně čistil brzdy. Dírky v kotoučích byly dost zalepené, pak ten prach se z dírek uvolňuje a dělá rýhy v kotoučích. Do dírkovaných kotoučů už nikdy nepůjdu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
davcatuma Odesláno Leden 19, 2014 Sdílet Odesláno Leden 19, 2014 Já osobně nelituji přechodu na 288mm bylo to celkem znát a hlavně brzdím i když se zahřejí... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.