Přejít na obsah

daviho 1.8 20VT

Doporučené příspěvky

Čauvec

Jsem tady novej, jmenuju se David a chtěl bych vám ukázat tu moji oktávu ;-)

Zhruba před měsícem jsem se stal majitelem této oktávky rv.2001 po 1.majiteli, garažovana, serviska, poctivy km 208 000, motor 1.8 20V Turbo AGU. Zkušenosti s ní moc nemám, před ní sem měl VW G4 1,6sr ale musel pryč, jenom žral peníze a pořád bylo něco špatně.

Oktávky sem nikdy nemusel, vzhledově se mi nijak moc nelíbí, ale s tím se dá něco dělat ;-) Je jich moc a je potřeba se odlišit. I táta ma oktávu, tady na foru je už asi pět let :-D neměl nikdy žádnej velkej problém, proto sem se nebál taky koupit.

Takže je to elegance, ikdyž název to moc nevystihuje mě vývaba stačí:

Climatronik, okna a zrcadla v el + vyhřívaní, palubák, sedačky taky s vyhříváním, celntrál + dálka, zadní stěrač, křidýlko na kufru, nad odknem stříška, 2 pytle, abs, construct, ostříkovače světlometů, 16"alu kola orig. přední mlhy, loketka, tonovaný okna z výroby. Možná sem na neco zapoměl.

Tempomat a park asistent tam chybí ale asi bych stejnak nevyužil, co mi trošku vadí tak že nemám asr.

Plány mám, nejaký ty upravy budou ale nic velkýho jen tak zlehka.., auto mám na ježdění ne na parádu!!!

První co bylo tak sem oddělal označení motoru a napisu octavia na kufru. Dál sem se rozloučil se zástěrkama. Už mám konečně novy značky tak dám pryč ty hnusny černy podložky pod spz. Jestli dorazí nalepka tak ji nekam dám, ještě nevím přesně (kdyžtak napište vaše typy na umístění)

Ještě uvažuju o foliích na okna ;-) nabarvemí brzdičů barvu ještě nevím, lišty nechám černy.

Vím že kola dělaj auto, a když to ještě leží požádně nizko tak je to moc pěkný,.. ale to sem si zkusil na golfu 18kola a -35HRpodvozek, a na oktu to cpát nebudu. Kola necham zatím origo 16", rs kormidlo a rs narazník by se mi líbil.

Výkon mi zatím stačí chip asi nebude nevim no, tomu moc nerozumím přece jen už to má nalitany přez dvě sta... 150kobyl je dost ;-) Jinak opravy nejsou žádny potřeba, teď mě čeka jenom servis po 15tis/km, a na jaře udělat brzdy komplet přední!

Zatím su spokojenej a začína se mě okta líbí vic a víc, spotřeba mě taky dostala jezdím za 8,6 podle palubáku, čekal sem víc, to jezdím i město. Rychlosti už si hlídám, kvuli bodíkům ;-)

Dám tu pár fotek... pište, pomlouvejte, raďte mi, cokoliv když to pude tak odepíšu...

A pro zajímavost jedna fotka předchozího auta.

post-5553-1287534184_thumb.jpg

post-5553-1287534285_thumb.jpg

post-5553-1287534385_thumb.jpg

post-5553-1287535669_thumb.jpg

post-5553-1287535879_thumb.jpg

post-5553-1290350983_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Taky tě tu vítám mohl bych poprosit o nějakou foto přímo z boku? Jde mě o to prodloužení střechy... docela by mě to lákalo a porád nikde nemůžu najít nějak pořádný foto....

MAO: Ta nevymazaná SPZ bude ještě stará. Davi už má určitě jinou ;-)

Tady je ta foto z boku snad to bude stačit, a s tou spz máš pravdu už mám jinou.

post-5553-1287685971_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Dekuju všem za přivítání ;-)

A k těm kolům, je to nekonečný téma ale už jsem s toho fakt vyléčenej. Po zkušnosti z G4 kde sem jezdil na 18" a s kombinci toho podvozku -35mm.

Jinak kdybych se rozhodl pro takový kola, tak ten podvozek je skoro povynost nasadit taky, aby to vypadalo (leželo na silnici :-D), není pěkný když to vypadá jako koza to auto, s tím seriovým by to bylo vysoký...

Prostě je to paráda to takhle mít sladěny ale na denní ježdeni to není. Tím nechci vyvolávat debatu jesi ano nebo ne, prostě mám svou zkušenost :-).

Odkaz ke komentáři
super auto a super motor, moc stasnich km preju.

Jinak, rikas ze to nema ASR? To neni mozne, elegance + 1,8T vzdy to mnelo v zakladu (pokud to auto nebylo pro balkan nebo recko ;)).

Vážně nemám ASR, a o tom že by to mělo být pro Blakán, nebo Řecko taky nic nevíím. Taky sem si myslel že kombinace tohoto motoru a výbavy bude mit určitě asr... tak tomu teď moc nerozumím.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Doporučíte mi někdo nejaký dobrý servis kde se mi podívají na moju oktu? Okolí Brna, asi mam problém se spojkou, jen doufám že to není převodovka,,... Začlo to v týdnu tím že mi skoro nešla zařadit spátečka, jako bych neměl pořádně sešlápnutý spojkový pedal, při každym zařazení se ozvala rána. A dnes si tak jedu řadím za čtyři a hrozny zvuky jako by se tam neco kouslo, a od te chvile jde při jízdě řadit hrozně ztuha. Musel sem tam ty kvalty rvát nasilím, abych dojel domů. A když sem vynul motor a zkoušel to jen tak, tak šlo vše zlehka. Poradíte mi? A na kolik by me asi vyšla spojka na muj motor, 1.8T agu.

Odkaz ke komentáři

Takže po výměně spojky je vše OK!! Oktáva dostala spojku Valeo tak snad vydrží dlouho. A nechal sem udělat servis po 15tis.km takže:

-motorový olej

-olej filtr

-vzduchový filtr

-kabinový filtr

A ještě se vyměnil převodový olej, prej je to doživotní náplň (říkají škoda servisy ne?) ale vetšina lidí doporučuje vyměnit, tak snad sem udělal správnou věc.

Ještě by se meli udělat svíčky nevim po kolika km se dělají a kdy byli meněny naposled, ale s tím už mě pomůže táta a nebude muset auto do servisu. ;-)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak abych to moje téma trošku oživil, tak se podělím o moje dojmy.

S oktou už sem najel přes 3tis.km, (211tis.km aktuálně) a jsem maximálně spokojený. Je po servisu a po výměně spojky, minulej tyden jsem nazul zimáky - plechy :-D takže naprosto v čas. Co se týče spotřeby jsem nadčenej, za tu dobu co ji mám je průměrná spotřeba 8,5 a to jezdím město a okresky, takový to popojíždění do práce a dom (cca 30kiláků) do obchodů a pod. (Většinou jezdím sám nebo s mojí drahou polovičkou) tak ani nevim jak se auto chová při zatížení. Dálnice a delší trasy sem zatím nejel, to mě stačí v práci s dodávkama. Měl sem obavy že bude žrát víc, ale všechno je o tom jak těžkou mám nohu, a trošku mě brzdí i moje bodové konto :-D letos už sem nazbíral dost, a těch peněz za pokuty stačilo!!!!

Nějaké ty plány do budoucna:

Nahradit pravé malé zrcátko za velké, předělat zadní stěrač za aerotwin z pola (pomohlo by mě co vše je k tomu potřeba, ceny a kde to sehnat). Do předu taky koupim aerotwiny at to vypadá ;-)

Po zimně pak komplet brzdy od zimerman, a natřít třmeny asi na zeleno, pak někdy v budoucnu folie na skla. S motorem a vykonem su spokojenej, ale jak se znam tak me to omrzí, a můj nazor - že tento motor si o chip vyloženě říká. Vím jak to pak jede pač taťka ma chiplou 1.8T. ;-)

Jinak plánu je dost,... moc věcí co bych chtěl vylepšit, ale nic není zadarmo a vše je bohužel o penězích. Takže zatím sou to takový sny ;-)

Občas napíšu co je novýho a přihodím i nejaký ty fotky. Mějte se.

Odkaz ke komentáři
Zadní stěrač tady někde proběhl tuším téma ,,vaše práce "nebo tak nějak,zrcátko jsem taky měnil,vypadá to líp a ptal jsi se Navara na samolepku octaviaclub dal jsem mu ji já a já ji dostal od Vitoria na srázku tak se poptej Vitoria.

Paráda přece jen tu někdo je :-) Dík za info a s tím zrcátkem, hledal sem někoho kdo to měnil zajímalo by me co je potřeba k tomu, je jasny ze ten kryt zrcátka v barvě kerou chci, zrcátko, nevím jesi musím neco předělávat když mam el. štelování a vyhřev. Trochu sem tu hledal, ale asi špatně nenašel sem takový téma.

Odkaz ke komentáři
Kámo nejsem moc manuelně zručný ale to zrcátko jsem si vyměnil sám. Zrcátko -Aukro nebo vrakárna sundáš tapec a ten malej reprák na dveřích. Pod reprákem je jeden šroub a pod tapecem dva,povolíš šroubky,vycvakneš kabel od zrcadla vysuneš zrcátko a dáš nové,nic na tom není!!

Super vysvětlení, to sem potřboval vědět ten postup. Tak to asi taky zmáknu sám, každej den neco opravuju v praci takže snad nou problem ;-) mej se a dík.

Odkaz ke komentáři
TAK NA 1.8 T JE TO PĚKNÁ SPOTŘEBA :palec:

JÁ MÁM 1.6-KU A DLOUHODOBOU SPOTŘEBU MÁM JAKO TY :o ASI MÁM TĚŽKOU NOHU ;)

Joo mazec spotřeba :)) ja si to hlídam když mam palubák, před oktou sem měl 1.6ku SR v G4 rv98, a to byla pohroma auto to zralo tak 9-10 lit. hnal sem to pač jinak to nejelo, a na 18" kolech a gumy 225/40. S oktou jezdím slušně, jen když se na mě nekdo nalepí tak se vzdálím ;-) jo kdybych jezdil delší trasy tak je ta průměra spot. ještě měnší!

Odkaz ke komentáři

Pár zimních fotek, na plecháčích 15" gumy 195/55 po zimně budou na vyhoz, další zimu už bude správnej rozměr 195/65. A uplně sem zapoměl tady napsat že hned po koupi auta mi taťka sehnal, zaplatil, i se mnou namontoval, zachovalejší sedačky z mladší O1,dík..... puvodní řidičova byla prosezena předělalo se to komplet za tyto na fotce. Vypadaj o dost lííp.

post-5553-1291478457_thumb.jpg

post-5553-1291478510_thumb.jpg

post-5553-1291478581_thumb.jpg

post-5553-1291478788_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...