p2p Odesláno Listopad 5, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2010 V servisni knizce jsem se snazil najit, kdy se ma vymenit palivovy filtr. Hledal ale nenasel... Zkusil jsem Google a nic a ani na skoda auto jsem nic nenasel v kolika km se ma na 1,8 TSI menit pal. filtr. Muze mi nekdo helpnout... Dikec 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Listopad 5, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 5, 2010 V servisni knizce jsem se snazil najit, kdy se ma vymenit palivovy filtr. Hledal ale nenasel... Zkusil jsem Google a nic a ani na skoda auto jsem nic nenasel v kolika km se ma na 1,8 TSI menit pal. filtr. Muze mi nekdo helpnout... Dikec Kolega ze škodovky říkal že mění po 90tis km (v servisu ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 6, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 6, 2010 jj dikec 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Listopad 6, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 6, 2010 osobně doporučuji měnit po 30.000km 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 6, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 6, 2010 jjj radeji po 30 tkm ale ja jsem si to uvedomil az ted a to mam 66 tkm a budu ho hned menit ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1.8TSI Odesláno Listopad 8, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 8, 2010 Tuto informaci jsem sháněl ještě na Toledo 1,6 100K (ten samý motor co O1) a našel jsem v oficiální! dokumentaci že u benzínu je filtr doživotní... Přesto jsem ho v 100 000km vyměnil a starý rozkuchal... Nebylo v něm vúbec nic!!!!! Čistý (skoro bílý) filtrační papír... žádné kaly, jen pár drobečků se vysypalo.. cca 10ks velikosti špendlíkové hlavičky... které ničemu nevadily, neucpávaly... Pak jsem s Toledem najel dalších cca 130kkm už bez výměny. S O1 1,8T jsem najezdil 150kkm bez výměny a bez problému. Od té doby považuji palivový filtr za věčný.... (nepočítám vyjímečnou situaci natankování nějakých sr*ček a nebo omylem nafty - to bych měnil). V návodu ani v DP škodovka neuvádí výměnu filtru - a dle vyjádření jejich technického oddělení věci které tam nejsou uvedeny nemají předepsanou pravidelnou výměnu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 8, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 8, 2010 Jestli to chapu ma 1,8 TSI vecny filtr??? to je podle mne spatne??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1.8TSI Odesláno Listopad 8, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 8, 2010 Ano vše co jsem zjistil a nakonec viděl v rozkuchaném filtru ukazuje na to že všechny benzíny mají doživotní filtr a jeho jedinou funkcí je zachytit ojedinělé "drobky" které by mohly ucpat microdírky ve vstřikovací trysce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bladik Odesláno Listopad 9, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2010 No jde o to jestli v te dobe co si kuchal ten filtr byly v benzinu ty zku....e biosracky...protoze ja jsem mel na sve puvodni 1.8TSi po skoro 60-ti tkm menene palivove cerpadlo, protoze byl totalne zasranej filtr a to tankuju vetsinou u Shellu nebo u Lukoilu a tam jsou benziny celkem kvalitni, bohuzel ta bioslozka dela v tom filtru sve. Takze vymena po 60tkm neni uplne jen tak zbytecna...nevim kolik ten filtr stoji, ale bude rozhodne levnejsi nez nove cerpadlo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 9, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 9, 2010 No filtr v nakupu mne vyjde asi LITR... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bladik Odesláno Listopad 9, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 9, 2010 To zase tak uplne levne neni, ale lepsi nez nove cerpadlo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1.8TSI Odesláno Listopad 10, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 10, 2010 Když jsem filtr kuchal, tak pravda biosložky určitě nebyly - tipnul bych to tak na rok 2001 ... to mne tedy nepadlo... ale asi to risknu V Kelly ho mají na 1,8 TSI asi za cca litr... nějaký aftermarket, ale známá značka - myslím Febi... asi... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 23, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 23, 2010 Tak origos filtr na 1,8 TSI u Skoda servisu stal i s DPH 898 Kc... to podle mne neni mmic... jak ho budu menit tak ten stary rozkucham a ukazu jak bude na tom... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bladik Odesláno Listopad 24, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2010 Mozna by stalo za to napsat i jak se meni....jak se k nemu vubec dostat ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 24, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 24, 2010 Budu ho menit v patek a jestli nezapomenu fotit dam to sem... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 26, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 26, 2010 Tak dneska probehla vymena oleje a filru...Auti ma malinkate vyroci... Na tom neni nic co vymejslet (ta vymena :) ). U toho jsem ale preventivne vymenil i palivovy filtr a po vymene vzal flexu a rozrizl jsem ho. Dle meho nazoru byl zasranej a potreboval vymenit. Tak at mi Skodovka netvrdi ze se nema menit keca... Prikladam fotos snad to nekomu pomuze... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1.8TSI Odesláno Listopad 27, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 27, 2010 Tak to jsem překvapený... já měl o 30000 víc a nebyl ani náhodou takhle černý... Tak asi fakt ty biosložky (nebo biosračky?) - na ních je asi co filtovat... Tak to to příští rok taky udělám... až bude teplo, ve studené garáži se mi nechce... To už budu mít tak 90K najeto,,, 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 27, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 27, 2010 Jenom pro upresneni... tankuji jenom u Shell , stojan cislo 5 v Brne na Vidence... Asi 3x jsem tankoval jinde ale byl to 2x Shell a jednou OMW... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kinzii Odesláno Březen 31, 2016 Sdílet Odesláno Březen 31, 2016 Zdar chlapy,chtel bych se zeptat,kde ten filtr je umisteny?musim davat kryt motoru dolu?dik za info.Martin,nevim zatim o motoru vubec nic,predtim sem mel naftu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Březen 31, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 31, 2016 V levo dole pred nadrzi ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kinzii Odesláno Březen 31, 2016 Sdílet Odesláno Březen 31, 2016 dikuji moc.....Martin 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rostama Odesláno Duben 16, 2016 Sdílet Odesláno Duben 16, 2016 ahojte poradite postup pri vymene filtru? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Duben 16, 2016 Autor Sdílet Odesláno Duben 16, 2016 Zvednout auto... Hooodne... Povolit drzak filtru... Zalomit si prsty a odpojit tri svorky trubky privodu a odvodu paliva... Chce to trpelivost a trochu zrucnosti... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rostama Odesláno Duben 16, 2016 Sdílet Odesláno Duben 16, 2016 co benzin nevyteče? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Duben 16, 2016 Autor Sdílet Odesláno Duben 16, 2016 Trochu.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zdenička Odesláno Únor 16, 2018 Sdílet Odesláno Únor 16, 2018 Ahoj. Nejsem si jist, nedavno jsemm četl servisni knižku a bylo tam okolo 150000km. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke Odesláno Prosinec 14, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2023 Zdravím všechny. Zkusím trošku oživit tohle téma. V sobotu budu měnit palivák. Kde je a jak ho vyměnit je mi jasný ale napadá mě jestli pak nebude dělat problém vzduch. Nebo se to nějak odvzdušní samo? Prostě nasadím novej filtr a víc není třeba? Kdyztak díky za nějakou reakci 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Prosinec 14, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2023 Nevím, jak je to u tohoto motoru, ale třeba Berlingo má na vstřikovací liště ventilek obdobný tomu, co je u kola a tam se to dá odvzdušnit. Nicméně si myslím, že by nenastal stejný problém jako u dieselu se zavzdušněním. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.