Přejít na obsah

modra "bloody DSG Marry"

Doporučené příspěvky

Nejak to tu zeje nudou, tak at si nemyslite, ze jen zevlim, tak tu pridam neco z jineho rybnicku. O vikendu jsem udelal svarovi radost, vymenili jsme mu na Okine I komplet predek brzdy a desky za ATE, je to lempl a stary uz mel na padrt a chtely vymenit... tak pred rokem!

Auto vypada k svetu a snad to dobre zajede.

post-4726-0-00411200-1487605646_thumb.jpg

A asi si sem napisu maly wishlist na Supa, at mam nekde cerne na bilym, co bych s nim rad podnikl.

• zjistit, kdy konci STK
  • nabarvit trmeny
  • alu R18 Trinity na leto
  • nove znaky i na volantu
  • LED do denniho sviceni
  • denni sviceni - prikodovat zadek
  • pipani kufru pri dalkovem otevreni vypnout
  • zavirani kufru na dalku + z interieru
  • hill hold
  • mozna vypnout ostrik svetele, nebo nakodovat vetsi prodlevu
  • obě zadní mlhovky
  • comming home a leaving home na mlhovky - ale po diskuzi s Alessim to asi necham, jak to je
  • osvetleni nohou mozna uplne vypnout - soucasne nastaveno na podsviceni intenzivni pri otevreni ve tme a ambientni behem jizdy
  • ASR a ESP off tlacitkem
  • BH motorsport/TDIfun uprava DSG a RJ
  • vyuzit nejake inspirace z webu a esteticky neco nenapadneho udelat s vozem, at se lehce odlisi a je v ramci tech sterilnich kombiku poznat
  • zvedacci body
  • kovove naslapy na brzdu, plyn a odpocivacku pro levacku
  • webasto
  • kovova zaslepka 12V z audi
  • zjistit, zda je fcni senzor deste vs dovirani okynek za deste

Jakykoliv odkaz, nebo obrazek na nenapadny polep masky, zrcatek atp proto uvitam, diky.

Upraveno uživatelem raym0n
Odkaz ke komentáři

Tak po navratu z ROSu... prijemna zkusenost, chovani vyborne, personal ochotny, prisel jsem na vyzvednuti objednavky ze skladu, pani na uvodni recepci (celkem pekna mlada kocka) me hned presmerovala k jakemu stolecku mam jit, tam chlapik, hned mi rekl, co pro me ma, ze si to jen nalozi na nejakou pojizdnou karku, vyzvedne me zpatky na prodejne, zaplatime, a pak mi to odveze do auta.

Mel jsem tak 5 minut, spis min, tak jsem mrknul na interier posledni Fabie, ktery me mile prekvapil, uplne bych si to na nejaky ten poskok po meste se slabsim atmosferickym benzinem dokazal predstavit jako druhe auto.

post-4726-0-33563000-1488105301_thumb.jpg

Pak jsem samozrejme nevahal a sel mrknout na Kodiaq

post-4726-0-31402200-1488105334_thumb.jpg

a jak jsem z toho predstaveni a vseho kolem byl v nejakem takovem hypu, tak osobne z venku jsem si na zadek teda moc nesedl, v cervene bych si ho nekoupil a i kdyz na predvadecce byly pouzity R18 235/55, tak mi to prislo takovy jakysi ztraceny a nevyrazny v podbehu na to, ze je to vystavenka na salon. Takze z venku tak max 6-7/10. Interier uz jsem si nenafotil, ale s panem jsme sedli dovnitr, na chvilku pokecali, samozrejme si vsiml vyrocni klicenky OC clubu, tak probehlo i par slov navic.

Ale interier - tam mam dojem uplne jinej, proste parada. DSG radicka a hranaty/sipovity design sedel me proste uchvatili, ale stejne jako superb jsou ty desla delany proste desne velky aspon 100kg chlapy, jelikoz jsem v tom nejel, tak o bocnim vedeni nemuzu mluvit, ale ten dojem z toho mam.

Kazdopadne pak uz jsem si prebral, pro co jsem si prijel. Do Supa se 4 krabicky vesly do kufru jako nic a to tam jeste byla celkem velka taska.

post-4726-0-96119300-1488105789_thumb.jpgpost-4726-0-21483700-1488105822_thumb.jpgpost-4726-0-49617900-1488105847_thumb.jpgpost-4726-0-66771000-1488105853_thumb.jpgpost-4726-0-55955800-1488105860_thumb.jpgpost-4726-0-90156000-1488105869_thumb.jpgpost-4726-0-31131400-1488105876_thumb.jpg

Doma jsem nevahal, rozbaloval a radoval se jako malej, kala jsem ocistil od prachu a vytahl z bagu RACEGLAZE SIGNATURE NANO WHEEL SEALANT a jeste pred nazutim gum jsem to napajcoval, at z toho pak na leto jde bordel dobre dolu.

Nejvetsi for je ten, ze staci fakt desne malo, a protoze jsem to delal v pracovne, tak jak jsem se tak radoval a sel se pochlubit polovicce, kterou to samozrejme vubec nezajimalo, tak jsem asi na ponozkach trosku pripravku donesl na dlazbu na chodbe a na parkety v obyvaku... z casti bytu ted mame neuveritelny kluziste :lol:

Takze uz jen gumy, ty jsou nachystany ve sklepe, na ne prijde jeste troska VALETPRO CLASSIC TYRE DRESSING, a pak k Jurovi na nahozeni gum a vyvazeni a hura na auto. Jeste mozna sundam zasterky, ale jelikoz jsou dost nenapadny, tak uvidime. Spis je jen sundam a podivam se, jak to vypada po zime pod nima.

Timto skrkam ze sveho seznamu na wish-listu R18 Trinity na leto

:beer:

Odkaz ke komentáři

Jako jsou kola, co se mi libi vic, ale jsou to vetsinou R19 od Vossen, kde nejenze jedno kolo stoji jako skoro cela originalni sada, ale jeste by to pak chtelo komplet novy brzdy, aby to nevypadalo pro ostudu.

Kazdopadne v kombinaci s cernym Supem mi tyhle kola proste prijdou idealka.

Odkaz ke komentáři

R19 varianta se jmenuje Sirius, ale 7k za kolo je psycho. Snad se ti povede najit nejakej fajnovej inzerat...

hm, tak jsem trosku hledal

https://www.sbazar.cz/kutoro/detail/19754712-skoda-superb-3-octavia-volkswagen-5x112-r19

chces to na jägermeister gesicht kharu?

Hlavne az prezuju, tak lehkymi kroky (krom toho, ze jsem tchanovi slibil, ze mu vyrobim posed a polovicce, ze udelam v kuchyni servirovaci stolek) zacnu opravovat lehce poskrabkanou zimni sadu R18 Themisto.

Odkaz ke komentáři

Jsou fakt krasny! Gratulace. Ja ted resim, co s kolama na Mondeo... Jsou tam ty pekny origo 18" , ale jsou poradne orvane z parkovani. Kdyz si vezmu, ze oprava jednoho kola vyjde tak na 3tis, tak jestli to bud neprekousnu, nebo jestli je neprodam a nekoupim radsi neco takoveho:

https://www.sbazar.cz/fordd5555/detail/21818659-alu-kola-ford-18-5x108-original-super-stav

nebo

https://www.sbazar.cz/janikr/detail/21090768-alu-kola-ford-18-5x-108-original

Odkaz ke komentáři

Poucen z predchozich nezdaru bych sel presne tvoji druhou zminovanou cestou, nebo jeste treti, kterou jsi nezminil.

U Octy jsem nechal kola za nekrestansky peniz opravit, vysledek cajk, ale za moc muziky, kdyz bych prodal kola lehce odreny a koupil si na bazosi netknuty, tak bych udelal 100x lip. Pripadne treti moznost - proste si najit cas a hekzy si to opravit sam, neni to tak tezky a planuju to udelat s aktualni zimni sadou po predchozim majiteli. Budu na to mit minimalne 6-9 mesicu :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Tak si pojdme sesumarizovat tento pracovni tyden...

Koupeno nove pc, tesil jsem se na strih videa - zakladovka KO :huh:

Vcera nejake cestovani a vedel jsem, ze se bude hodit powerbanka, nabiju do plnych, rano odpojim, vecer pouzivam - powerbanka hlasi pouze 25% kapacity - je KO, nebo aspon jeji vetsina :(

a at zustaneme u tematu, jelikoz je tu rec o SuperBu, tak v tom krasne rozbehnutem pracovnim tydnu se zacala ztracet chladici kapalina... rikam si, co by tak autu v 99k km mohlo byt, vzdyt je to nezajetej naftak, trosku me strasilo tesneni pod hlavou, ale CFGB na to netrpi a z vyfuku jde cisto ze bych na nem mohl snidat, asi jen nejaka hadice...

Stejne rychle k doktorovi, se synem mi auto pochvalili a starsi se jen usmal a povida 'Dvoulitr?'

Trosku nejiste jsem prikyvnul.

Chlapik otevrel kapotu a sel na jisto - odklonil kryt rozvodu a ukazuje mi prochcanou vodni pumpu a nacucany rozvodovy remen... :unsure:

No, mohlo to dopadnou hure a taky jsem si mohl placnou s preskocenyma klukama z vlaken o 1.8TSi, ale udela se komplet sada, kdyz uz to bude vsechno dole. Rozvody si rekly o zkraceny servisni interval z puvodnich 180k km na 99k km :D

Takze podtrzeno, secteno, mame stredu vecer, mel bych uz zacit naslapoval vice zlehka :ph34r:

Odkaz ke komentáři

Tak trosku textove se zpozdenim, ale aspon neco malinko pridam.

Reklamace vyresena kompletnim vracenim penez, na ktere nejakou chvili jeste budu muset pockat, ale tak trosku spokojenost.

Powerbanka rozkuchana, opravena.

A auto - Jelikoz vodni pumpa byla opravdu tak na hadr, ze protikala i u stojiciho motoru, coz nikdo necekal, nasal se i rozvodak. Spechali jsme na dovcu, takze rychlost mela prednost, povedlo se vse vcetne nove sady poladit do dvou dnu a od patku minuleho tydne uz zase brazdime okresky a dalnice, to vse s komplet novou sadou rozvodu. Hezke kurvitko si to koncern vymyslel. Jsem zvedavej, kolik km da nova sada :)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Tak s autem se jen jezdi, celkem nuda, meni se filtry a olej, leje se nafta, VIF, jinak s nim vlastne nic moc zajimaveho neni, sem tam se koupi nejaky doplnek, co udela radost.

Taky dosel dopis o diesel gate, ktery jsem do nedavna s usmevem ignoroval, ale dneska jsem svolavacky vyuzil, objednal se a zajel na zakrok do ROSu v Brne... :)

No, jdu radsi do garaze auto prezout, zitra me ceka cestovani na okraj Ceskeho Tesina... :) tak at to trosku vstrebam ten nasledny jizdni prujem... tedy vlastne dojem... a vecer sem k tomu neco pisnu :lol:

Odkaz ke komentáři

Tak jo - neco k dieselgate sw - auto jsem hodil v utery rano do ROSu v Brne, byl jsem pekne ojednany, tak prijdu, predam klicky, malej technicak. Pri objednavani jsem byl ujisten, ze jak jsem jeden s poslednich, co se jim jeste davala servisni knizka, tak ze se zasah zapise i tam. Chlapik mi rekl, ze to bude trvat max 1.5h, tak mu rikam cajk, pockam si. To ho dle vyrazu v jeho obliceji docela zarazilo, nevim, co cekal. Nenabidl mi nikam odvoz, nahradni auto, tak jsem si tam sedl, celkem jsem s tim pocital, takze jsem vytahl notas a pracoval. Kolem chodili zamestnanci pro kafco, nikoho jsem nezajimal, nikdo se nezeptal, jestli nechci, vodu, kafe, jestli nechci koupit novy auto, jestli nechci nejake dily, servis, proste nezajem :D

Vubec to nechapu, tyhle veci jsou gratis a nerozumim, proc bych mel volit autorizak, kdyz mi behem navstevy vlastne nedali naprosto zadnou pridanou hodnotu, proste nechapu, prozakaznicky pristup NULA. A ano, porad me to zarazi, necekal bych, ze se kemne budou chovat jako ke krali, ale nejaky zakladni, elementarni pristup prodejce - jste u nas, pojdme zjistit, jak z vas dobrovolne dostat penize. Ne, nic :)

A to na mem autu sviti, ze je potreba servis - jen na zaklade intervalu, co se v diag zkratil a i tak, nezajem. Mohli mi nabidnout filtry, olej, dokonce mam km i na DSG vymenu oleje a filtru... ne :)

No, nastesti jsem tam narazil na chlapika u dilu - asi jediny, co tam dela na spravnem miste, uz jsem si ho pamatoval, resil se mnou kola a i on si pamatoval me, coz me zarazilo, takze jsem si objednal nejake serepeticky, trosku popracoval a 90 minut ubehlo jako voda.

Prebral jsem si auto a pozadal o zapis do servisky... to chlapik trosku zazdil a rekl mi, ze nic takoveho neudelaji, ze k tou nema duvod a blabla... chapu, ale serviska je k prdu, tak tam nejaky stempl hodit mohl, no, vytiskl mi aspon nejake protokoly, poprali jsme si hezkeho dne a ja se jel konecne najist a napit :)

Osedlal jsem naftoveho ore a uf....!!! To auto bylo uplne gumovy, reakne na plyn jako by cekala na dalsi potvrzeny, odezva desiva. DSG se snazilo drzet v nizkych otackach a superbacka krabice rezonovala a vibrovala... brrrr!!

Tolik pro lidi, co o tom uvazuji, proste hnus. Palubni pocitac se zblaznil, kde mi PP ukazoval 6.5l/100km a realna byla 6,5-7,5l (nejezdim na spotrebu a auto drzim v manualnim rezimu, coz se melo brzy zmenit) tak najednou vyskocilo 5,4l a podobne nesmysly.

Takze pokud nemusite, tak se dieselgate vyhnete, ja jsem to udelal ciste z toho duvodu, ze den dalsi me cekala zalezitost prijemnejsi a to navsteva v Ceskem Tesine, kde se SW trosicku vylepsoval a predevsim doslo k individualnimu nastaveni DSG kompletne dle mych predstav.

Tedy timto zapis do lokalni servisky

107.000 km - aplikovan diesel gate opravny sw

post-4726-0-21635600-1510862403_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Den D: vcera jsem mel naplanovany trosku maly trip, cca 650km, nejdrive Brno > Cesky Tesin a TDIfun :palec: zpet uz pak o par koni a prevodovku veselejsi a o par papirku lehci a to tedy TDifun > Brno > Sumava

byly jsme domluveni uz delsi dobu, resili jsme po telefonu kod motoru, prevodovku, at se trosku predpripravy a neprodrbem u nej uplne cely den.

Dorazil jsem auto se napichlo na diag, dalo na brzdu, probehlo nejake to vstupni merenicko, zjistil jsem, ze skodovka ma dva opravne diesel-gate sw a ani se neracili dat tam posledni, natoz smazat chyby, ktere tam flashovanim diesel gate vyskakaly, VCDS bylo v tu chvili jako vanocni stromecek.

No, nebudu to natahovat, bylo to super. Prevodovka kompeltne nastavena dle mych prani a to v kazdem pasmu plynu a motor byl 'serizen'.

Suma sumarum probrali jsme motory, prevodovky, kola, dalsi kary... den utekl jako voda, prevodovka je sametova a s vysledkem197,7 PS pri 3978 ot/min a 429,8 Nm pri 2430 ot/min jsem neuveritelne spokojen. Sice magicka papirova hranice 200 PS, ve kterou jsem doufal, nebyla prekrocena (pry jsem mel cestou k nemu pouzit koncernovy cistic na vstriky a neschovavat si ho v kufru... :)

Cesta na Sumavu z Tesina byl uz pak velmmi prijemny prelet a vyjadril bych ho asi takhle ^_^ :P

Porad to neni zadny trhac, ale vykon navic je citit a nejvetsi euforii mam s naladeni prevodovk. Driv jsem 1-2 jel v D DSG, pak prepinal do manualniho rezimu az do do 4ky a pak radil Sko, pripadne nechaval manualni rezim. Ted neni potreba na D resit cokoliv, casem mozna otru pavouky z Ska :)

Sup ma konecne sametovy a uhlazeny projev behem jizdy i v nejnizsich otackach, zadne huceni, rezonance a pod plynem je pripraveno par Semiku navic, celkovy dojem B)

107.200 km - aplikovano komplexni TDIfun lecivo :wub:

P.S.: SW se stale hlasi jako 9979, tedy dieselgate
post-4726-0-90514600-1510862638_thumb.jpg
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...