Přejít na obsah

Osvětlení kliček z L&K

Doli

Doporučené příspěvky

Inak, ako aj Fido pise, staci tam nahodit dalsie dve ledky (aby boli aspon 3 vedla seba), prepojit ich medzi sebou a mas rovnaky vysledok, ako s tymi co su na L&K, ale za uplne iny peniaz. Ak cloveku ten podsvit nestaci. Vcera v noci som to skusal a je to dostacujuce. No je to na takom mieste, ze keby to osvetlenie bolo moc silne, tak by osvetlovalo cely A stlpik a neviem si potom predstavit, ako by clovek pozeral do spatneho zrkadla za uplnej tmy, hlavne pri pouziti bielej LED, v kombinacii so svetlym introsom. Myslim, ze by to trosku aj vadilo, tazko povedat. Mozno sa s tym casom este pohram, pridam dalsie a uvidim :)

Odkaz ke komentáři

Netusim, nemam merak a ani potenciometer :D

Staci kupit obycajne 3mm (alebo 5mm, ako chces, no 3mm stacia), lubovolnej farby, odpory 560ohmove (minimum, co mi vyratali bolo 545ohmov, aby to nezhorelo), kabel, zmrstovacky a konektory :palec:

Pri bielych ledkach mi to svietilo do zlta a svetlo sa mi zdalo dost silne aj s 1000ohmovymi odpormi, tak som zvolil radsej vyssie uvedenu variantu a je to fajn.

Odkaz ke komentáři

Kupil som uplne jednoduchy, univerzalny konektor, do ktoreho som napichol kabel s pinom samca a do druheho isiel pin samica.

Stoja par centov. Nefotil som to detailne, len toto som nasiel v telefone:

post-19535-0-80322800-1397901574_thumb.jpg post-19535-0-56703200-1397901584_thumb.jpg

Po nahodeni a zapojeni, som pre istotu ten spojeny konektor zaizoloval latkovou, elektrikarskou paskou :)

Odkaz ke komentáři

ja to tak mam, ledky som dal nizkosvietive lebo ked som tam mal vysokosvietive tak ťahali v noci oči vždy som si myslel že niečo za mnou ma oslepuje kedže to je akurat pred spätakom :) a nizkosvietiva akurat tu kopulku v ktorej je klučka pekne osvetli. a podla mna nie je za potreby tam vrtať a davať dalšie ledky.

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Chápu zapojení podle dílenské příručky dobře?

že zadní LED v kličkách jsou propojené s předníma? Nebo jsou zadní napojené přímo do dveřní jednotky?

Ze schéma čtu: levá zadní LED vede ke konektoru T12n pozice 9 ve sloubku B pak ke konektoru T12j pozice 9

ve sloupku A a od něj k přední LED řidiče a ke konektoru dveřní jednotky T32a pozice 17?

nebo je zadní led napojená přímo do zadní dveřní jednotky..

když jsem byl ve škodovce ať mi nakodují LK osvětlení tak to šlo nakodovat pouze ve předních :(

Díky moc za info Rosta

OII_osvetleni_klicek_LaK_.pdf

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Nechcem kritizovat, ale originalne prevedenie vyzera o dost lepsie a svetlom je vyplnena cela klucka.

Kamarád má v superbu origo podsícení a že by to bylo zásadně rozdílné nebo lepší bych netvrdil.

Skoro nebylo patrné, že tam vůbec něco svítí. A navíc ta bílá tam nějak zaniká.

Možná to vypadá o fous lépe, ale za ty prachy to zas tak super není. Ta 3mm ledka s ubroušenou hlavičkou ten orig. díl v pohodě nahradí.

Ale samozřejmě, každý ať dělá podle sebe :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ahoj ,kluci stal jsem se majitelem originálního podsvíceni klik když jsem napojil na tlačítko ovládáni okna u spolujezdce tak při svícení se mi zda ze to bere proud a okno nejde pořádně vytáhnout na horu ted jsem zjistil ze u řidiče při zapojeni do ovládani zrcátek jsem zjistil ze zase nemají při rozsvícení dostatek proudu na naklápeni což by mi ani tak nevadilo ,ale horší je že nejde vyhřívání. Dokáže někdo poradit jak zapojit?DIKY

PS.když vypnu osvětlení tak vše funguje jak má

Upraveno uživatelem camils1
Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Není lepší to zapojit jak má být? tzn. přímo do dveřních jednotek?

predni dvere na jednotce pin 17 a na zadnich pin 13. Minus je jasny..

pak jen nakodovat a hotovo..

nevi nekdo jak to funguje v pripade ze to pripojim takto (pin 17 a vzadu 13)?? sviti to jemne stejne jako osvetleni interieru (stahovacky) a pri vytazeni klicku to sviti chvilku dal? nebo jaky je rozdil kdyz se to napoji rovnou na osvetleni stahovacek? diky

Odkaz ke komentáři

nevi nekdo jak to funguje v pripade ze to pripojim takto (pin 17 a vzadu 13)?? sviti to jemne stejne jako osvetleni interieru (stahovacky) a pri vytazeni klicku to sviti chvilku dal? nebo jaky je rozdil kdyz se to napoji rovnou na osvetleni stahovacek? diky

Když to napojíš na 13 je to úplně stejné jako když to napojíš přímo na osvětlení stahovaček. Tzn. svítí pouze když svítí osvětlení stahování oken.. chvíli dál po vytažení klíčku to bohužel nesvítí..

Zadní stahovačky totiž nemají možnost nakodovat osvětlení kliček, proto i ve schématu v dílenské příručce jsou zadní LED propojené s předníma.. které nakodovat samozřejmě jdou..

Také jsem si chtěl ulehčit práci a napojil to na zadní stahovačky, ale přední pak měly jinou logiku svícení než zadní, tak jsem to celé předělával..

PS: jinak svítí to stejně jemně ať už to zapojíš kamkoli..

Odkaz ke komentáři

sory už to je opraveno..

a tady je rekapitulace:

přední je 17 ta se koduje když nenakoduješ v jednotce osvětlení kliček tak to nebude svítit nikdy..

zadní je 13 ale tam se nic nekoduje ta je stále aktivní a svítí pouze když svítí osvětlení ovladače stahování oken..

pokud chceš aby mělo zadní osvětlení kliček stejnou logiku svícení jako přední musíš propojit zadní s předníma..

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...